Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θεωρεί πως ήταν λάθος των διαιτητών το γεγονός πως η αντίπαλη ομάδα αγωνίστηκε με δώδεκα παίκτες στη φάση της ισοφάρισης (2-2).
Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι αποτελεσματικός εκεί όπου... έπρεπε, ο Άγιαξ νίκησε 2-0 στο Χέρενφεϊν και πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν "σπάζοντας" το αήττητο εντός έδρας σερί των γηπεδούχων
Η Χέρενφειν νίκησε στο «Άμπε Λένστρα» με 1-0 την Αιντχόφεν για την 16η αγωνιστική της Eredivisie.
Ο Άγιαξ επικράτησε της Τσβόλε με 2-0 και συνεχίζει να κυνηγά την Αϊντχοφεν σε μια χρονιά που μοιάζει να επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Μολονότι κινδύνευσε στοβαρά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι η αστοχία του Βέντε κάτι ο αειθαλής Πασφεϊρ κράτησαν το ματς στο 0-0.
Στο 27' όμως ο Άγιαξ...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολο απόγευμα για τη Φέγενορτ που νίκησε τη Χέρενφεν λίγο πριν τις υποχρεώσεις της στο Champions League.
Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, η Αϊντχόφεν επικράτησε 4-0 της Ζβόλε σε ματς για τη 10η αγωνιστική στην Eredivisie και συνεχίζει με το απόλυτο των νικών, στο δρόμο για τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της.
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποθέωσε τον Δημήτρη Ράλλη, μετά την εμφάνισή του στη νίκη 2-1 της Χέερεφεν επί της Χέρακλες.
Σε μια βραδιά ξεχωριστή, η ΑΖ Άλκμααρ κέρδισε εντός έδρας την Χέρενφεϊν με το… εκκωφαντικό 9-1 και έγραψε ιστορία με την ευρύτερη νίκη στα χρόνια της παρουσίας της στην Eredivisie και συνάμα τη βαρύτερη ήττα των "νουφάρων" στην κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου!
Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που πέτυχε τέσσερα γκολ, η Φέγενορντ επικράτησε εκτός έδρας 5-1 της Τσβόλε σε παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική στην Eredivisie.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η απόκτηση του Τόμας Λαμ, από τον Απόλλωνα Λεμεσού, κρύβει μία βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία.
Πριν το δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Europa League, o Άγιαξ νίκησε δύσκολα στην πρεμιέρα της Eredivisie την Χέιρενφεϊν με 1-0. Σκόρερ ο Χλίνσον.
Ο Δημήτρης Ράλλης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Χέρενφεϊν, στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ, για το ολλανδικό πρωτάθλημα.
Η Χέιρενφεϊν παρουσίασε το νέο προπονητή της που θα είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρώτη προπονητική προσπάθεια της καριέρας του.
Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ανακοινώθηκε από τη Χέρενφεν και θα προσπαθήσει να γίνει σπουδαίος προπονητής, καταρρίπτοντας την λαϊκή ρήση ότι οι σπουδαίοι παίκτες δεν μπορούν να γίνουν και σπουδαίοι προπονητές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Φέγενορντ παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο, νίκησε στο «Ντε Κάιπ» με 5-0 την Τσβόλε για την 32η αγωνιστική της Eredivisie.
Η Αϊντχόφεν επιστρέφει πανηγυρικά στον θρόνο του πρωταθλητή Ολλανδίας! Επικράτησε 0-8 της Χέρενφεν!
O Tσούμπα Άκπομ ήταν ο πρωταγωνιστής του Άγιαξ στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Τσβόλε. Ο άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ, σημείωσε δύο τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων σε Ολλανδία και Ευρώπη.
Δύσκολα όσο δείχνει το τελικό 2-3 επικράτησε η Φέγενορντ στο Χέρενφεϊν. Δύο φορές προηγήθηκαν οι γηπεδουχοι με τον Γερμανό Κέλερτ (17', 65') όμως η ομάδα του Ρότερνταμ που είχε την (φλύαρη) υπεροχή ανταπέδωσε με τους Βίφερ (37'), Παϊσάο (74') και Ουέντα (88')
Εντυπωσιακή ήταν η PSV στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Τσβόλε, καθώς συνέτριψε με 7-1 την αντίπαλο της και διατήρησε την πρωτιά στην Ερεντιβίζι και το αήττητο στο ολλανδικό πρωτάθλημα.
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 11