Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

O Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, η ΤΣΣΚΑ θύμισε σε όλους ποια είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε μια βραδιά στην οποία ο Λάρκιν «σκέπασε» τους πάντες!

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα αλλά κι οι ατομικές παραστάσεις είναι μέρος της μαγείας του. Ειδικά όταν γράφεται ιστορία! Ο Σέιν Λάρκιν ήταν από άλλο πλανήτη στη νίκη της Έφες επί της Μπάγερν Μονάχου πετυχαίνοντας 49 πόντους, όντας πλέον ο απόλυτος recordman.

Τρέλανέ μας!

Έχουμε και λέμε: 49 πόντους με 5/7 δίποντα, 10/12 τρίποντα, 9/10 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 6 κερδισμένα φάουλ σε 31 λεπτά! Σέιν Λάρκιν κυρίες και κύριοι. Ο Άγιος Βασίλης έκανε μια βόλτα από το «Σινάν Ερντέμ» το βράδυ της Παρασκευής για να μοιράσει μπασκετικά δώρα και πάρει το ρεκόρ του απόλυτου σκόρερ της μιας βραδιάς. Επίσης, ισοφάρισε το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα (10/13 είχε ο Γκάουντλοκ το Νοέμβριο του 2014 ως παίκτης της Φενέρ και πάλι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου) ενώ με το δείκτη αξιολόγησης να σκαρφαλώνει στο 53, μας έδωσε την 5η επίδοση επί των ημερών Euroleague. Τιμή και δόξα στον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος τον απέσυρε για λίγο στον πάγκο για να ηρεμήσει και τον επανάφερε 3:13 πριν από το τέλος για να του δώσει την ευκαιρία να πάρει το ρεκόρ. Α, κατά τα λοιπά η Έφες διέλυσε τους Βαυαρούς με 104-75, έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή, πραγματοποιώντας την καλύτερη εκκίνησή της από το 2004. 

Top model

«Ο Ολυμπιακός είχε σκληράδα και χαρακτήρα». Τάδε έφη Έτορε Μεσίνα μετά την ήττα της ομάδας του στο ΣΕΦ από έναν αποφασισμένο Ολυμπιακό, ο οποίος μετά το «μουδιασμένο» πρώτο δεκάλεπτο, έβγαλε τα νύχια του με τους Μιλανέζους να αντιλαμβάνονται πως θα είχαν κακά ξεμπερδέματα. Το τελικό +21 (η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 26 πόντους) φέρνει τους «Ερυθρόλευκους» στη χαρά της back-to-back κατάστασης για πρώτη φορά στη σεζόν (έχουν τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς), εν όψει του ντέρμπι των «αιωνίων» και του ταξιδιού στη Μαδρίτη. Ο Μιλουτίνοβ έκανε double-double, ο Παπανικολάου συνέχισε την αγωνιστική ανηφόρα του, ο Σπανούλης ενέγραψε κι άλλο ρεκόρ κι η διοίκηση δε λησμόνησε το παρελθόν της

Αυτή είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Πιο κατάλληλη βραδιά και γήπεδο για να υπενθυμίσει σε όλους τους…σφετεριστές του στέμματος ότι εξακολουθεί και είναι η εν ισχύ κάτοχος, δεν θα μπορούσε να βρει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το σύνολο του Ιτούδη «ξεχαρβάλωσε» την Μπαρτσελόνα επειδή ακριβώς αγωνίστηκε ως τέτοιο: σύνολο! Αγωνιστήκαν οι 11 από τους 12 (ένα ακόμη DNP για τον Κουφό), βρήκαν σκορ οι 10, οι 6 είχαν διψήφια συγκομιδή, με 68,8% στο δίποντο και 24 ασίστ. Εδώ κατάφερε να πετύχει το πρώτο τρίποντό του στη Euroleague ο Κάιλ Χάινς στο 264ο παιχνίδι του στο θεσμό, ήταν δυνατόν να μην φύγουν με τη νίκη από τη Βαρκελώνη οι Μοσχοβίτες; Αφήστε που χάλασαν και τη γιορτή των γηπεδούχων, οι οποίοι έκλεισαν 120 χρόνια ζωής…

H Ρεάλ στο…ζενίθ

Οι Μαδριλένοι έφυγαν από την Αγία Πετρούπολη φτάνοντας τις 6 διαδοχικές νίκες και βρίσκονται πλέον στην πρώτη τριάδα με 8-3. Για να συμβεί αυτό οι «Μπλάνκος» είχαν αργεντίνικη χείρα βοηθείας από Καμπάσο και Ντεκ (όλο και καλύτερος), συνδρομή από τους μπαρουτοκαπνισμένους Κοζέρ και Ρούντι, αλλά και την απαραίτητη προστασία του Ταβάρες που έκρυβε τη θέα σε όποιον τολμούσε να πατήσει στη ρακέτα του. Κάπως έτσι η μέτρια βραδιά των Ράντολφ, Μίκι κι η απουσία του Γιουλ, απλώς προσέθεσαν λέξεις στα δημοσιογραφικά άρθρα, δίχως να κοστίσουν στην ομάδα του Λάσο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.