Red Friday! (video)

Ο Ολυμπιακός έραψε κοστούμι χωρίς εκπτώσεις στην Αρμάνι! Με πλουραλισμό στην επίθεση και άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα νίκησε εύκολα και άνετα στο ΣΕΦ με 91-70.

Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση και άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα νίκησε εύκολα και άνετα την Αρμάνι στο ΣΕΦ με 91-70.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν κατά κράτος στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας πολλά από πολλούς. Το σύνθημα έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, συνέχισε ο Βασίλης Σπανούλης που πλέον κατέκτησε μία ακόμη κορυφή όντας πλέον πρώτος στην Ευρωλίγκα και στο σύστημα αξιολόγησης. Ο αρχηγός του ολυμπιακού είχε 14 πόντους και 5 ασίστ.  Κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια ο Μιλουτίνοφ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μπάλντγουιν που έδωσε πολλές λύσεις όπως και τον Σάσα Βεζένκοφ που πρόσθεσε άλλους 8 πόντους. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και άστοχα. Ο Κόνιαρης έπαιζε καλή άμυνα πάνω στον Σέρχι για να μην πάρει την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν πολύ στο σουτ και έκλεψαν μπάλες κάνοντας το 5-0 με τον Παπανικολάου στα 2,5 πρώτα λεπτά. Την ίδια στιγμή όμως ήταν τραγικά άστοχος από τα 6.75 με 0/5 τρίποντα. Η Αρμάνι με Μίτσοφ, Σέρχι και Ταρτζέφσκι πέρασε 7-9 αλλά Πρίντεζης και Παπανικολάου έκανα το 11-9 3,12’’ πριν το τέλος. Οι Ιταλοί είχαν τις ευκαιρίες τους έξω από το τρίποντο και με Νέντοβιτς και Μακ ξέφυγαν 11-19 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 15-19 με καλάθια του Πάντερ. Ένα πρώτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει 0/9 τρίποντα και την Αρμάνι 3/4. Ο Παπανικολάου πρώτος σκόρερ με 7 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με 2/2 από  Βεζένκοφ και Πολ για το 21-21. Την ίδια στιγμή όμως δέχονταν εύκολα καλάθι στην άμυνα, ενώ επέτρεπαν αμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 27-27 όταν λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, τεχνική ποινή στον πάγκο και τρίποντο του Σέρχι έκαναν το 29-33 4,12 πριν το τέλος. Ο Ισπανός έκανε όλο το παιχνίδι της Αρμάνι που πέρασε 30-35. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να περάσει τη μπάλα στην ρακέτα χωρίς όμως να μπορεί να ανοίξει την άμυνα με σουτ από την περιφέρεια. Ο επιθετικός οίστρος  όμως του Παπανικολάου έκανε το 35-35 στο 17’. Με καλή άμυνα και κορυφαίο τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με τρεις πόντους, 40-37.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν 11/22 δίποντα αλλά 3/12 τρίποντα. Έλεγξαν την εναέρια κυκλοφορία με 18 ριμπάουντ 7 εκ των οποίων επιθετικά. Ο Παπανικολάου είχε στο ημίχρονο 12 πόντους όντας κορυφαίος και ο Σπανούλης 5 πόντους με 2 ριμπάουντ 2 ασίστ για 1 λάθος. 

Η Αρμάνι σούταρε 4/8 τρίποντα και 11/20 δίποντα, αλλά έχασε τα ριμπάουντ κι έκανε 8 λάθη έναντι 3 του Ολυμπιακού. Είχε τον Σέρχι με 8 και το Νέντοβιτς με 7 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός θέλησε να περάσει τη μπάλα μέσα στην ρακέτα. Με γκολ-φάουλ Μιλουτίνοφ έγινε το 43-39 και με τρίποντο του «καυτού» Παπανικολάου το 46-39. Την ίδια στιγμή άρχισε να πυροβολεί και από την περιφέρεια και με τρίποντα Κόνιαρη και Σπανούλη ξέφυγε 52-43 στο 24’. Η άμυνα των κόκκινων συνέχιζε να είναι σφιχτή και η Αρμάνι δυσκολεύονταν να φτάσει στο καλάθι.  Έτσι στο 26.30’’ το σκορ πήγε στο 58-44 με βολές Σπανούλη. Λίγο μετά ήταν η σειρά του Ρότσεστι με γκολ-φαουλ να κάνει το 61-46. Ο Σέρχι ήταν εκείνος που με προσωπικές επιθέσεις μάζεψε τη διαφορά κάπως στο 61-50 2.11’’ πριν το τέλος. Με μυαλωμένο και συντεταγμένο μπάσκετ και ορθολογικές επιθέσεις με καλή κυκλοφορία ο Ολυμπιακός και τον Μπάλντγουιν να εκτελεί υποδειγματικά ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο 71-53. Ένα δεκάλεπτο το οποίο κέρδισε με επιμέρους σκορ 31-16.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η σκληρή άμυνα διατηρήθηκε αν και η Αρμάνι έσφιξε και τη δική της δυσκολεύοντας τους γηπεδούχους.  Για τρία λεπτά ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μόλις 2 πόντους και το σκορ ήταν στο 74-53. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν έκλεβαν μπάλες, έτρεχαν στο ανοικτό γήπεδο και η διαφορά πήγε στο 83-59, 3.17’’ πριν το τέλος με τρίποντο του Βεζένκοφ. Τα πάντα ήταν διαδικαστικά ως το τέλος με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν ση νίκη μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο τους.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.