Ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας είναι Σκωτσέζος! (video)

Ο Άντι Μάρεϊ είναι ο νέος βασιλιάς του Γουίμπλεντον, μετά την εμφατική του νίκη με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το αγγλικό γκραν σλαμ από το 1936!

Ο Άντι Μάρεϊ είναι ο νέος βασιλιάς του Γουίμπλεντον, μετά την εμφατική του νίκη με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το αγγλικό γκραν σλαμ από το 1936!

Ο Σκωτσέζος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του τίτλου, όντας ο πρώτος Βρετανός που σηκώνει το αγγλικό γκραν σλαμ μετά τον Φρεντ Πέρι το 1936.

Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος σκωτσέζος που κατακτά του Γουίμπλεντον μετά τον Χάρολντ Μαχόνεϊ, που είχε πάρει τον τίτλο το μακρινό (κρατηθείτε) 1896!

Σαν τελευταίο ιστορικό ρεκόρ, κρατήστε το γεγονός πως η Βρετανία επιστρέφει στην κορυφή του δικού της τουρνουά (είτε σε άντρες είτε σε γυναίκες) μετά το 1977 και τη Βιρτζίνια Γουέιντ.

Ο Μάρεϊ ξεκίνησε με μπρέικ στο πρώτο σετ αλλά ο Τζόκοβιτς  απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο αμέσως  επόμενο γκέιμ, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-2. Με νέο μπρέικ ο Βρετανός έκανε το 4-3 και από εκεί και πέρα δεν έχασε το προβάδισμα κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4.

Εκεί που ίσως κρίθηκε το ματς, ήταν στο δεύτερο σετ. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 3-1 και 4-2 αλλά ο Μάρεϊ ξεκίνησε με μπρέικ την αντεπίθεσή του ισοφαρίζοντας αρχικά σε 4-4 και στη συνέχεια σε 5-5. Στη συνέχεια σπάζοντας εκ νέου το σερβίς του Σέρβου, έφτασε στο 6-05 και από εκεί και πέρα το 7-5 εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία.

Στο τρίτο σετ έγινε του… μπρέικ! Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε ο Μάρεϊ (2-0) αλλά το απίστευτο ντεμαράζ του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έφερε το ματς στο 4-2 με δύο δικά του μπρέικ.

Η αντίδραση του Μάρεϊ παρόλα αυτά ήταν αξιομνημόνευτη. Αρχικά αχρήστευσε το σερβίς του Τζόκοβιτς φτάνοντας στο 4-4 και με νέο μπρέικ ο Σκωτσέζος έκανε το 5-4! Το τελευταίο γκέιμ αποδείχθηκε μαραθώνιο, με τον Τζόκοβιτς να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια αλλά να υποκύπτει τελικά στο πείσμα του Μάρεϊ (6-4) και το πλήθος που παραληρούσε υπέρ του συμπατριώτη τους.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως ο Μάρεϊ είναι αήττητος για 18 σερί ματς στο χορτάρι, με το σερί του να «τρέχει» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Για την κατάκτηση του τουρνουά, ο Μάρεϊ θα εισπράξει 1.85 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα μισά (950.000 περίπου) θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ο φιναλίστ Τζόκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.