Γαλλία: Χωρίς έκπληξη η επιλογή για τον παίκτη της χρονιάς

Ποιος αναδείχτηκε κορυφαίος της Ligue 1 για τη φετινή σεζόν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναδείχθηκε καλύτερος ποδοδφαιριστής στην Ligue 1, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, ένα βραβείο που παραλαμβάνει για πέμπτη διαδοχική χρονιά και λίγες ημέρες πριν από την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα βραβεία από την ένωση παικτών (UNFP), ένας θεσμός που άρχισε το 1994, με τους παίκτες του γαλλικού πρωταθλήματος, ν’ αναδεικνύουν τον κορυφαίο της χρονιάς. Στην δεύτερη θέση της σχετικής βαθμολογίας, βρέθηκε ο συμπαίκτης του Εμπαπέ στην Παρί ΣΖ, Ουσμάν Ντεμπελέ και στην τρίτη ο άσος της Μπρεστ (σ.σ. η ομάδα έκπληξη της χρονιάς στην Γαλλία), Πιέρ Λεες Μελού.

Εκτός από το νέο βραβείο του Εμπαπέ, οι πρωταθλητές Γαλλίας «σάρωσαν» στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς οι παίκτες της κατέκτησαν σχεδόν όλα τα βραβεία που απονέμονται από την UNFP.

Ο νεαρός συμπαίκτης του Εμπαπέ, Γουόρεν Ζαΐρ-Έμερι, ο οποίος αναδείχθηκε «καλύτερη ελπίδα» της σεζόν, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι μία χρονιά με το Euro, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το απολυτήριο κι ένα άλλο τρόπαιο με τον σύλλογο, υπάρχουν ακόμα πολλά να πετύχουμε», ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Ιταλός πορτιέρε της Παρί ΣΖ, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Παράλληλα, η Παρί ΣΖ είχε επτά μέλη στην ιδανική 11άδα της χρονιάς, ενώ καλύτερη παίκτρια αναδείχθηκε η επιθετικός της ομάδας, Ταμπίθα Τσαβινγκά από το Μαλάουϊ, η οποία ήταν πρώτη σε γκολ και ασίστ στο πρωτάθλημα.

Μόνο ο τίτλος του καλύτερου προπονητή «ξέφυγε» από τον σύλλογο της πρωτεύουσας, καθώς ο τεχνικός της Μπρεστ, Ερικ Ρόϊ, προτιμήθηκε από τον Λουϊς Ενρίκε.

Στη Ligue 2, η πρωταθλήτρια Οσέρ, κέρδισε τα πιο σημαντικά βραβεία, καθώς ο μέσος, Γκοτιέ Χάιν αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν και ο Κριστόφ Πελισιέ, καλύτερος προπονητής.

Στα ειδικά βραβεία της βραδυάς, ξεχώρισε η απονομή στην Ολυμπιακή ομάδα του 1984 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, ενώ ο Ραφαέλ Βαράν βραβεύθηκε για την συνολική προσφορά του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.