Άρης: Με τον κόσμο του για την ανατροπή!

Με τη στήριξη των οπαδών του, ο Άρης αντιμετωπίζει σήμερα (29/7, 21:30, NS2HD) την Αστάνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 του Καζακστάν και να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα (29/7, 21:30, NS2HD) ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου υποδέχεται την Αστάνα στο πλαίσιο της μεταξύ τους ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι “κίτρινοι” καλούνται να δώσουν πραγματική μάχη για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου αγώνα πριν μία εβδομάδα στο Astana Arena στο Καζακστάν και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου ευρωπαϊκού θεσμού.

Στο πλευρό του Άρη θα είναι ο κόσμος του, έπειτα από 17 ολόκληρους μήνες απουσίας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Από μόνο του το γεγονός αυτό δίνει άλλη διάσταση στην αναμέτρηση και αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους γηπεδούχους για να κάνουν την υπέρβαση, έχοντας σοβαρό μειονέκτημα λόγω του αποτελέσματος στο πρώτο παιχνίδι.

Πέρα από το σκορ της πρώτης συνάντησης, ο Άρης έχει μία επιπλέον δυσκολία. Αντιμετωπίζει μια ομάδα, η οποία είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό και σαφώς πιο έτοιμη, καθώς μετράει ήδη 19 αγώνες στο πρωτάθλημα της χώρας της, χώρα τα παιχνίδια Κυπέλλου, αλλά και στην Ευρώπη. Μπορεί οι Καζάκοι να έχουν να αγωνιστούν σε πρωτόγνωρες γι’ αυτούς συνθήκες ζέστης και σε γήπεδο που οι εξέδρες θα έχουν κόσμο (στον πρώτο αγώνα οι κερκίδες ήταν άδειες), όμως, ο αγωνιστικός ρυθμός πάντα παίζει ρόλο. Οι Καζάκοι δεν υπολογίζουν τον Λούκα Σιμούνοβιτς, που είδε κόκκινη κάρτα στο πρώτο ματς.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Άκης Μάντζιος πήρε μαζί του για το σημερινό παιχνίδι όλους τους διαθέσιμους παίκτες, όμως, η συμμετοχή των Ματέο Γκαρσία και Κώστα Μήτρογλου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, καθώς δεν είναι απολύτως έτοιμοι για την αναμέτρηση, εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού που τους ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στα συν για τον προπονητή του Άρη είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στους Ντάνιελ Σούντγκρεν και Φαμπιάνο Λέισμαν. Ο πρώτος ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός στον πρώτο αγώνα, ενώ ο δεύτερος πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά την (αργοπορημένη) άφιξη της μπλε κάρτας του από την Τουρκία και την έκδοση του δελτίου του. Αυτές είναι δύο σοβαρές προσθήκες στην “κίτρινη” άμυνα.

Σχετικά με την αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος σκέφτεται να παρατάξει (σε σχηματισμό 4-2-3-1) τον Ντένις στην εστία, με τον Σούντγκρεν δεξιά, τον Σάκιτς αριστερά, και τους Φαμπιάνο και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικούς μέσους τους Σάσα και Ματίγια και μεσοεπιθετικούς τους Γκάμα, Μαντσίνι και Μπερτόγλιο, με τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Άκης Μάντζιος εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, αυτό που τόνισε είναι ότι… “το ματς θα χρειαστεί υπομονή, να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου που θα μας περιμένει. Θα πρέπει να κάνουμε ένα παιχνίδι χωρίς λάθη, γιατί στο πρώτο ματς τα πληρώσαμε”. Από τη δική του πλευρά, ο Τζέιμς Τζέγκο στάθηκε στην πίεση που πρέπει να βάλει ο Άρης στην Αστάνα. “Ξέρουμε ότι η Αστάνα θα παίξει αμυντικά, αλλά έχουμε αντιμετωπίσει πολλές κλειστές άμυνες στην έδρα μας και τα έχουμε καταφέρει. Το σημαντικό είναι να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και με τη βοήθεια του κόσμου μας να βάλουμε την Αστάνα στα σκοινιά και να την πιέσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι πλέον δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης ψάχνει νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά (ανεξαρτήτως σκορ) για να πάει το ζευγάρι στην παράταση και φυσικά νίκη με τρία γκολ διαφορά και πάνω για να προκριθεί. Ο 37χρονος Ιταλός, Μίκαελ Φάμπρι, είναι ο διαιτητής στο αποψινό παιχνίδι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζόρτζιο Περέτι και Ντάβιντε Ιμπεριάλε. Τέταρτος διαιτητής είναι ο επίσης Ιταλός, Χουάν Λούκα Σάτσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.