ΑΕΚ: Θέλει διορθώσεις, θέλει παρεμβάσεις (vids)

Η ΑΕΚ παρουσίασε τις γνωστές τις αδυναμίες, αμυντικά και οργανωτικά και έκανε ξεκάθαρο ότι χρήζει άμεσης ενίσχυσης.

Όπως έγραφα και μετά την επικράτηση της Φίτεσε, η νίκη της ΑΕΚ και φυσικά η εμφάνιση δεν έπρεπε να ληφθούν υπόψη σοβαρά από τον κόσμο της ομάδας, παρά μόνο από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να αναλύσει τι έκαναν καλά οι παίκτες του και τι όχι. Έτσι και τώρα, μετά την ήττα από τη Φέγενορντ ο κόσμος της ΑΕΚ δεν χρειάζεται ούτε να απογοητεύεται, ούτε να περιμένει μια εικόνα όπως την περυσινή. Ας αφήσουμε τον Μιλόγεβιτς να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αγωνιστική κατάρρευση σε εννιά λεπτά

Το ματς με την Φέγενορντ, που ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική από τη Φίτεσε αποκάλυψε πολλές από τις αδυναμίες της ΑΕΚ σε οργανωτικό και ανασταλτικό επίπεδο. Ο Μιλόγεβιτς παρέταξε μια ενδεκάδα ανάγκης, καθώς δεν υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή για να αγωνιστούν από την αρχή. Το πρώτο και βασικό ζητούμενο της κουβέντας μας είναι ότι σε σχέση με το πρώτο φιλικό η Ένωση δεν είχε φρεσκάδα, οι παίκτες παρουσιάστηκαν πολύ κουρασμένοι και δεν ήταν έτοιμοι για ένα τέτοιο φιλικό με μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο, που η ΑΕΚ ήταν πιεστική και κυκλοφορούσε τη μπάλα, για να σκοράρει από το κλέψιμο του Τάνκοβιτς, στη συνέχεια η Φέγενορντ είχε τον πρώτο λόγο. Από το 20′ και μετά, ουσιαστικά επήλθε… κατάρρευση για την ΑΕΚ. Ο άξονας και τα χαφ δεν είχαν τρεξίματα, η άμυνα ήταν εκτεθειμένη και τα προβλήματα όσο περνούσε η ώρα ήταν ολοένα και περισσότερα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως και τα τρία γκολ προήλθαν με μεγάλες μπαλιές από τον άξονα και την αμυντική γραμμή της Ένωσης να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Τα δύο γκολ σε τρία λεπτά και τα τρία σε εννιά ήταν η επιβεβαίωση της ανωτερότητας της Φέγενορντ και των αμυντικών αδυναμιών της ΑΕΚ. H ήττα πάντως περισσότερο καλό έκανε στον οργανισμό ΑΕΚ, παρά κακό.

“Φωνάζει” για άμεση ενίσχυση

Το γράφουμε καιρό τώρα πως η ΑΕΚ έπρεπε να είχε προχωρήσει σε σημαντικές μεταγραφές για να κάνει πιο πλούσιο το ρόστερ της και να προσφέρει επιλογές στον Μιλόγεβιτς. Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ ουσιαστικά έχει ξοδέψει τα 2/3 του βασικού στάδιο της προετοιμασίας της με μία μεταγραφή ενδεκάδας, τον Στάνκοβιτς, ο οποίος και αυτός είναι τραυματίας. Ουσιαστικά μιλάμε για μια προετοιμασία με παίκτες του περυσινού ρόστερ, από το οποίο αποχώρησαν οι Τσιγκρίνσκι, Κρστιτσιτς, Ολιβέιρα κτλ. Επίσης, όλο αυτό που διαβάσετε το επιβεβαιώνουν και οι αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιλόγεβιτς, αλλά και η αναγκαστική αλλαγή του Λάτσι που αποχώρησε τραυματίας.

Ο Τζαβέλλας ακόμα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, αλλά και αυτός θα χρειαστεί χρόνο που θα τον βρει λογικά μέσα από τα παιχνίδια για να καταλάβει τη φιλοσοφία του Μιλόγεβιτς. Ο Μήτογλου δεν έχει παίξει ακόμα λόγω ενοχλήσεων, ενώ και ο Λιβάι Γκαρσία χρησιμοποιήθηκε μόλις για 45 λεπτά δείχνοντας πως δεν είναι έτοιμος. Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, με τους Κονέ και Παπαδημήτριου να οφείλουν να ολοκληρώσουν μίνιμουμ δύο μεταγραφές που θα προορίζονται για το βασικό σχήμα. Θα είναι ο Αραούχο, θα είναι ο… Εντσάμ, θα είναι o Λε Ταλέκ, θα είναι το αριστερό μπακ ή το δεξί. Όποιες και να είναι θα πρέπει να ενσωματωθούν το συντομότερο στην αποστολή της ΑΕΚ. Όσο πιο αργά γίνει κάτι τέτοιο, τόσο πιο δύσκολο θα γίνει το έργο του Σέρβου τεχνικού για τη νέα σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.