Φαν’τ Σχιπ: «Η γυναίκα μου ήθελε να αναλάβω τον Άγιαξ»

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ μίλησε στην Ολλανδία για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, είναι ο νέος προπονητής της ομάδας του Άμστερνταμ, που περνά τη χειρότερη αγωνιστική κρίση της ιστορίας της, καθώς μετά την ήττα από την Αϊντχόφεν, είναι τελευταία στη βαθμολογία της Eredivisie.

Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος πρόσφατα έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, μίλησε στα ΜΜΕ της χώρας, για το πώς έλαβε την απόφαση να πει το «ναι» στην ομάδα με την οποία είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, παρά το προσωπικό του πένθος.

«Είχα συζητήσεις με τον Άγιαξ για να αναλάβω έναν άλλο ρόλο, όμως την προηγούμενη εβδομάδα μου ζήτησαν σοβαρά να αναλάβω πρώτος προπονητής. Βρισκόμουν στην Ελλάδα με τον γιο και την κόρη μου, για να συνέλθουμε από όσα περάσαμε, τον θάνατο και την κηδεία της αγαπημένης μου συζύγου. Τότε δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Γιαν Φαν Χαλστ (σ.σ.: τον προσωρινό εκτελεστικό διευθυντή του Άγιαξ), αμέσως μετά με την Ουτρέχτη», είπε αρχικά ο Φαν’τ Σχιπ, προσθέτοντας ότι είχε συζητήσει με την σύζυγό του το ενδεχόμενο να αναλάβει τον «Αίαντα», πριν αυτή φύγει από τη ζωή, καθώς το όνομά του ακουγόταν στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» εδώ και καιρό, αρχικά σε επιτελικό ρόλο, πριν προκύψει η θέση πρώτου προπονητή:

«Γιατί δέχτηκα να αναλάβω; Πρώτα απ’ όλα, ο Άγιαξ είναι η ομάδα μου, ο Άγιαξ ήταν αυτός που με έκανε μεγάλο. Χρωστάω πολλά στο κλαμπ και με πληγώνει να το βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Όλοι μπορούν να φωνάζουν απ’ έξω, αλλά εγώ έχω την ευκαιρία να κάνω το βήμα και να βοηθήσω πραγματικά. Ο δεύτερος λόγος; Φυσικά περνάω ακόμα μία δύσκολη φάση προσωπικά, έχασα τη σύζυγό μου και έχω δύο παιδιά που ακόμα προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με τον δικό τους τρόπο. Είχαμε μιλήσει με τη σύζυγό μου με πολύ καλό τρόπο γι’ αυτό. Ήταν μεγάλη επιθυμία της να επιστρέψω στη δουλειά. Αυτή μου είχε πει: ”Τζον, αυτές είναι ευκαιρίες που πρέπει να αρπάζεις. Είναι καλό για εσένα το ότι μπορείς να αφοσιωθείς εντελώς στη διαδικασία. Αλλιώς στο σπίτι, αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα;”. Γι’ αυτό άλλωστε σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να αναλάβω κάποιο άλλο πόστο, αλλά είχα συζητήσει μαζί της και το ενδεχόμενο να γίνω πρώτος προπονητής. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το ζήσει, αλλά ίσως είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτό από ψηλά. Θα ήθελα να το πιστεύω αυτό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.