Bundesliga: Τα στιγμιότυπα της 12ης αγωνιστικής (hls)

Η δωδέκατη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των εννέα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-1

Η Άουγκσμπουργκ, ομάδα με την 3η χειρότερη επίθεση με μόλις 9 γκολ στο ενεργητικό της στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα, σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμες ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Μπάγερν. Πρώτα με το πρώτο γκολ του Πέντερσεν στη Μπουντεσλίγκα στο 23′ και στη συνέχεια με τον Χαν να διαμορφώνει το 2-0 στο 35ο λεπτό. Η Μπάγερν αντέδρασε τρία λεπτά αργότερα με τον Λεβαντόφσκι να διαμορφώνει το 2-1 του πρώτου μέρους με το 14ο γκολ του στη εφετινό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν μόνο οι Βαυαροί όμως παρά τις ευκαιρίες των Λεβαντόφσκι και Ντέιβις δεν έφτασαν σε γκολ ισοφάρισης και γνώρισαν την 2η ήττα τους στη σεζόν. Παράλληλα αυτή ήταν η 3η νίκη της Άουγκσμπουργκ στο πρωτάθλημα.

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 2-2

Η Αρμίνια προηγήθηκε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ, όμως δεχόμενη δύο τέρματα σε λίγα δευτερόλεπτα πήρε μόλις έναν βαθμό στην μεταξύ τους αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν υποδειγματικά στην πρώτη ώρα του αγώνα, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και σημείωσαν δύο τέρματα με τους Οκουγκάβα στο 11ο και Κλος με πέναλτι στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης. Αμέσως μετά το 2-0 η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η είσοδος του Λουκεμπάκιο άλλαξε την εικόνα του ματς και από δική του ασίστ και σκόρερ τον Βέχορστ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ στο 62′. Δευτερόλεπτα μετά ο Ενμέτσα πήρε τη μπάλα σε καλή θέση διαγώνια στην περιοχή και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα Ορτέγα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Αυτή ήταν η 6η ισοπαλία των γηπεδούχων και μόλις 2η των φιλοξενούμενων στη διάρκεια της σεζόν.

Χόφενχαϊμ-Λειψία 2-0

Η Χόφενχαϊμ αγνοούσε την επιτυχία κόντρα στη Λειψία στα 7 προηγούμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, και τελικώς τη βρήκε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga, μολονότι δεν είχε στη διάθεσή της τον ηγέτη της, τον Αντρέι Κράμαριτς. Όμως η Λειψία εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αφού είναι ενδεικτικό πως σε 93 λεπτά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Μπάουμαν. Ο Σαμασεκού στο 13′ με το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ και ο Νταμπούρ στο 68′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, ενώ το σκορ αδικεί τους γηπεδούχους που είχαν σωρεία ευκαιριών, με κυριότερη όλων εκείνη στο 78′ με τους Μπεμπού και Γκρίλιτς να σημαδεύουν το αριστερό και το δεξί δοκάρι αντίστοιχα στην ίδια φάση. Η Χόφενχαϊμ πήγε στους 17 βαθμούς, με τη Λειψία να μένει στους 18.

Γκλάντμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ 4-0

Όπως ήταν λογικό η Γκλάντμπαχ πήρε τους τρεις βαθμούς… ρουτίνας απέναντι στην τελευταία του πίνακα της βαθμολογίας Γκρόιτερ Φιρτ, με 4-0. Το παιχνίδι από το 1ο λεπτό μέχρι και το 90ο ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει 6-7 γκολ αν δεν υπήρχε στο τέρμα ο Φουνκ κι αν το δοκάρι δεν σταματούσε τον Στιντλ. Το 1-0 ήρθε στο 9ο λεπτό με τον Χόφμαν, το 2-0 στο 28ο λεπτό με τον Νόιχαους, ύστερα από λάθος του Φουνκ και πλασέ από μεγάλη απόσταση σε κενή εστία. Το 3-0 έγινε από τον Πλεά στο 43ο λεπτό του πρώτου μέρους. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκα από τον Χόφμαν και πάλι, που άνοιξε κι έκλεισε τον “χορό” των γκολ στο 56ο λεπτό.

Λεβερκούζεν-Μπόχουμ 1-0

Πολύτιμη νίκη που την επανάφερε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, πέτυχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο πλάισιο της 12ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα. Το γρήγορο γκολ με την κεφαλιά του Αντλί στο 4ο λεπτό έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Σεοάνε, απέναντι σε μία πολύ καλή Μπόχουμ που έδειξε με την απόδοση της στο γήπεδο. ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει πετύχει. Με βασικούς τους Λαμπρόπουλο και Σταφυλίδη, η Μπόχουμ είχε δοκάρι με τον Ρετσμπεκάι λίγο πριν το γκολ της Λεβερκούζεν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που η ομάδα του Τόμας Ράις ανέβασε την απόδοση της και μπορεί να νιώθει αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα.

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 2-1

Πολλοί παίκτες έχουν περάσει και έχουν φύγει από την Ντόρτμουντ… ο Μάρκο Ρόις όχι. Με το γκολ νούμερο 103 στην καριέρα του στην Bundesliga με τα κιτρινόμαυρα έγινε τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και υπέγραψε την νίκη με 2-1 απέναντι στην Στουτγκάρδη. Το πρώτο ημίχρονο στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ είχε ελάχιστα να θυμάται κανείς. Καλύτερη ευκαιρία το σουτ του Κουλιμπαλί που απέκρουσε ο Κόμπελ (38′). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ιστορία. Ο Μάλεν έγινε ο ενδέκατος παίκτης που σκοράρει φέτος για την Ντόρτμουντ (56′) και η Μπορούσια προηγήθηκε για να απαντήσει άμεσα η Στουτγκάρδη με τον Μάσιμο (63′). Το φινάλε ανήκε στον Μάρκο Ρόις. Από κόρνερ της Στουτγκάρδης στο 84ο λεπτό, ο Ρόις έβγαλε στην κόντρα την Μπορούσια, έφτιαξε φάση για τον Αζάρ ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μίλερ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον αρχηγό που έκανε το 2-1. Με το γκολ έφτασε τα 103 γκολ στην Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ και έγινε τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας προσπερνώντας τον Στεφάν Σαπουιζά. Η Ντόρτμουντ έκανε το 7 στα 7 εντός έδρας στην εκκίνηση μιας σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της και πέτυχε συνολικά την ενδέκατη σερί νίκη της αγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ των 12 νικών από το 1994.

Ουνιόν-Χέρτα 2-0

Με γκολ των Αβονίγι και Τρίμελ, η Ουνιόν επικράτησε 2-0 της Χέρτα στο ντέρμπι του Βερολίνου και “αναρριχήθηκε” στα πρώτα… πατώματα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. H Ουνιόν ήταν καλύτερη σε σχέση με την φλύαρη Χέρτα και άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό μετά από λάθος του Ντάρνταϊ και πλασέ του πρώτου της σκόρερ, Ταϊβό Αβονίγι. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με το σουτ του Τρίμελ στο 30ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια του αγώνα διαχειρίστηκαν έξυπνα το παιχνίδι απέναντι στην – ακίνδυνη επιθετικά – Χέρτα. Μάλιστα η Ουνιόν είχε δοκάρι με τον Μπέκερ στο 90′, αλλά και τεράστια ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 93ο λεπτό. Πλέον η Ουνιόν βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με 20 βαθμούς μετά από δώδεκα παιχνίδια στην Bundesliga, ενώ η Χέρτα είναι στη 13η θέση με 13 βαθμούς.

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2

Για πρώτη φορά φέτος η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδειξε πράγματα στο γήπεδο που ικανοποίησαν τον κόσμο της. Πέτυχε δύο γκολ, έβγαλε ενέργεια, πάθος και αποτελεσματικότητα για να σπάσει το εντός έδρας αήττητο της Φράιμπουργκ επικρατώντας 2-0. Ο Κέβιν Τραπ σταμάτησε με εξαιρετικές επεμβάσεις τρεις φορές τους παίκτες της Φράιμπουργκ (…Χέλερ 19′, Γκρίφο 25′, Τζονγκ 36′) και ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα του πήγε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με την Φράιμπουργκ. Στην αντίπαλη εστία ο Φλέκεν ήταν αδύνατο να σταματήσει το πλασέ του Λίντστρεμ (34′) για το 0-1 αλλά ευθύνεται στο φάουλ του Κόστιτς (43′) με το οποίο σημειώθηκε το 0-2 του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την προσπάθεια και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν βρήκαν μόνο τον Τραπ απέναντί τους. Στο 50ο λεπτό η κεφαλιά του Χέφλερ σταμάτησε στο δοκάρι της Άιντραχτ… στο 57ο λεπτό το σουτ του Γκρίφο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τούτα ενώ στο 69ο λεπτό ο Τραπ επενέβη ξανά για να σταματήσει το πλασέ του Χέλερ. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έμειναν από ενέργεια και η Άιντραχτ έφτασε άνετα, με αρκετό πάθος, στην τρίτη νίκη της σεζόν και όλες είναι εκτός έδρας. Μπήκε τέλος στο εντός έδρας αήττητο της Φράιμπουργκ η οποία έχασε για πρώτη φορά μετά από εννέα ματς και για πρώτη φορά στο νέο γήπεδό της, το Όιροπα Παρκ.

Μάιντζ-Κολωνία 1-1

Η Κολωνία είχε την κατοχή μπάλας και τις ευκαιρίες, αλλά η Μάιντζ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, κρατώντας την αντίπαλό της χωρίς νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο με την Κολωνία να έχει κατοχή μπάλας κοντά στο 60%, αλλά να μην μπορεί να νικήσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Ντούντα στο 20′ αστόχησε από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία, ενώ και ο Κίλιαν 10 λεπτά αργότερα δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ζέντνερ, στέλνοντας την μπάλα έξω. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κράτησε το μηδέν και στο τετ α τετ με τον Μοντέστ στο 35, για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας του ποδοσφαίρου στο 41′, όταν ο Μπούρκαρντ έκανε την προσποίηση και πλάσαρε ωραία για το 1-0. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Κολωνία βρήκε αυτό που άξιζε και με κεφαλιά του Εζκάν μετά το φάουλ του Ουτ, ισοφάρισε. Λίγα πράγματα από κει και πέρα με την Μάιντζ να προσπαθεί να χτυπήσει στο τέλος, αλλά ο Χορν ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Ζάλαϊ.

Η Βαθμολογία:

Tο πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (13η):

26/11 Στουτγκάρδη-Μάιντζ

27/11 Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ

27/11 Χέρτα-Άουγκσμπουργκ

27/11 Κολωνία-Γκλάντμπαχ

27/11 Μπόχουμ-Φράιμπουργκ

27/11 Γκρόιτερ Φιρτ-Χόφενχαϊμ

27/11 Μπάγερν Μονάχου-Αρμίνια Μπίλεφελντ

28/11 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ουνιόν

28/11 Λειψία-Λεβερκούζεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.