Δείτε τι έγινε την Τρίτη στη Euroleague (videos)

O ελληνικός απολογισμός, η παραμονή στην κορυφή των Έφες κι Αρμάνι και μια Ρεάλ να την πιεις στο ποτήρι!

Η δεύτερη εβδομάδα της σεζόν με διπλή αγωνιστική υποχρέωση εκκίνησε με ελληνική χαρμολύπη, αφού ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Κάουνας, όχι όμως κι ο Ολυμπιακός από τη Βαυαρία. Από τα υπόλοιπα, Έφες και Μιλάνο άφησαν πίσω τους το «μποτιλιάρισμα» του 6-2 συνεχίζοντας με νίκες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε σε ένα ημίχρονο όσους πόντους πετυχαίνουν άλλοι σε έναν ολόκληρο αγώνα.

Αυτή τη φορά το θρίλερ είχε happy end

Οι τελευταίες κατοχές μέχρι στιγμής δεν ταιριάζουν στον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο στο Κάουνας, παρά την προσπάθεια της Ζάλγκιρις να «κλέψει» τη νίκη, στο τέλος επιβραβεύτηκε η πιο σταθερή ομάδα και το «Τριφύλλι» πήγε στο 5-4 επικρατώντας με 86-85. Ο Καλάθης «έγραφε» από παντού, μοιράζοντας και τις 12 από τις 19 ασίστ της ομάδας του, που είχε στον πάγκο της τον Γιώργο Βόβορα.

Απαιτείται διάρκεια

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12 πόντους στο αρχικό στάδιο της τελευταίας περιόδου, αλλά ως γνωστόν –και ειδικά στο σύγχρονο μπάσκετ- ο αγώνας τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας, κι αυτό βρήκε την Μπάγερν νικήτρια στη Βαυαρία με 85-82. Η ομάδα του Κεμζούρα υπέστη καθίζηση στην τέταρτη περίοδο, οι πρωταθλητές Γερμανίας πέτυχαν 30 πόντους στα 8 τελευταία λεπτά κι ένα σπουδαίο «διπλό» έκανε φτερά…

Η Μακάμπι δε χάλασε τη γιορτή

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα πάρτι καταλήγει άσχημα για το διοργανωτή του. Το Μιλάνο απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 11 προς τιμήν του Ντίνο Μενεγκίν, ο οποίος πανηγύρισε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών με αντίπαλο την «ομάδα του λαού» και είδε δια ζώσης μια ακόμη νίκη της ομάδας του με 92-88, επιτυχία που την διατηρεί στην κορυφή. Όσο ο Μεσίνα βλέπει την τριάδα των Σκόλα-Σέρχι-Μίτσοβ «αδιαίρετη κι ομοούσια» δεν έχει να φοβάται πολλά…

H Εφες «έσπασε» το αήττητο

Κάποια στιγμή θα έχανε κι η Βιλερμπάν στην έδρα της. Αυτό συνέβη την 9η αγωνιστική με τη φιναλίστ του προηγούμενου Final Four να υποπίπτει μόλις σε 7 λάθη, να σουτάρει με 47,4% από την περίμετρο και να στηρίζεται στην περίφημη γραμμή των περιφερειακών της με τους γνωστούς «killers» Λάρκιν-Μίτσιτς-Μπομπουά. Τί είχες Εργκίν, τι είχα πάντα δηλαδή…

Όταν βρίσκει ρυθμό…

Η Ρεάλ πέτυχε 65 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Όχι δεν είναι λάθος, απλά η ομάδα του Λάσο…έπαθε Ρεάλ! Εάν οι Μαδριλένοι βρουν ρυθμό είναι ασταμάτητοι. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Χίμκι έβλέπε τους «Μπλάνκος» να έχουν 13/18 τρίποντα. Η διαφορά στο 25’ έφτασε τους 37 πόντους, ο Σβεντ έμεινε στους 12 πόντους με αξιολόγηση στο 4 και κάπως έτσι οι «Μερένγες» έχουν 4 διαδοχικές νίκες. 

Δεν ζορίστηκε η Άλμπα

Με «καύσιμο» προερχόμενο από τη μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί του Παναθηναϊκού, οι φιναλίστ του περασμένου Eurocup δεν είχαν προβλήματα στο Βερολίνο με τον Ερυθρό Αστέρα επικρατώντας με 93-80, έχοντας προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Σίκμα είχε «γεμάτο» φύλλο στατιστικής αγγίζοντας το double-double κι ο Ρενέσες είδε 5 παίκτες του να έχουν διψήφια συγκομιδή πόντων.

Έγινε του τριπόντου!

Η Βαλένθια πέτυχε 16 κι η Ζενίτ 14 τρίποντα. Και για τις δύο ομάδες, η επίδοση αποτελεί ρεκόρ στη Euroleague. Τελικώς τους χώρισε ένα…τετράποντο, με τους Ρώσους να έχουν διψήφιες διαφορές στο τρίτο δεκάλεπτο και τον Αμπάλδε να έρχεται από τον πάγκο, προσφέροντας 18 πόντους κι αρκετό ξύλο στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι του Eurocup να έχουν τρεις νίκες –όλες εντός- στα τέσσερα τελευταία ματς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.