Δεν ήταν αρκετός για Μπάλντ-win! (video)

O Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μόναχο 85-82 από την Μπάγερν παρά τη σπουδαία εμφανιση του Γουέιντ Μπάλντγουιν, “δήμιος” ο Λαόντο Λο, εξαιρετικό ματς ο Παπανικολάου.  

Για περίπου τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός έδειξε καλό πρόσωπο, ωστόσο δεν άντεξε στο φινάλε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και ηττήθηκε με 85-82. Οι Πειραιώτες προδώθηκαν από τα πολλά λάθη, καθαρό μυαλό είχαν οι Γερμανοί στο τέλος και “καυτό” τον Μαόντο Λο (19π.). Τρομερό ματς από τον Γουέιντ Μπάλντγουιν (19π.), λύσεις σε άμυνα και επίθεση έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου (10π.), θετικός ο Ρότσεστι (9π).

Τον κράτησε ζωντανό ο “Παπ”
 

Ο Ολυμπιακός μπήκε ζεστά στο “Audi Dome” και προηγήθηκε 4-0 με Παπανικολάου και Πρίντεζη, ωστόσο η ομάδα του Κειστούτις Κεμζούρα δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην πρώτη περίοδο. Η προσπάθεια των παικτών της ελληνικής ομάδας σημαδεύτηκε από πολλά λάθη με αποτέλεσμα η Μπάγερν να καταφέρει να προηγηθεί και με δέκα πόντους 17-7. Ο Κώστας Παπανικολάου κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ με επιτυχημένες προσπάθειες σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας τους επτά πόντους. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν στο φινάλε της περιόδου με την ενέργεια του Μπόλντγουιν να μειώσουν τη διαφορά σε 23-17. 

Πήραν τη σκυτάλη Ρότσεστι και Μπάλντγουιν

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό τα αμυντικά του προβλήματα, όμως ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στο επιθετικό κομμάτι. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Ρότσεστι και Πολ έδωσαν ουσία στις επιθέσεις της ομάδας του Πειραιά. Η ελληνική ομάδα έμεινε κοντά στο σκορ και στο 18′ ο Βασίλης Σπανούλης φώναξε παρών στο ματς και με συνεχόμενες επιθετικές ενέργειες έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 39-40. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Πρίντεζης βρήκε το δρόμο προς το καλάθι της Μπάγερν και με κρίσιμα σουτ κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Με έναν πόντο διαφορά 43-44, οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν στα αποδυτήρια με θετικό πρόσημο στην προσπάθεια τους στο πρώτο μέρος. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Ρότσεστι με εννέα πόντους, ακολούθησαν με επτά οι Παπανικολάου και Μπόλντγουιν. Για την Μπάγερν έντεκα είχε ο Μονρό και εννέα ο Ζίπσερ. 

Μπάλντγουιν για “φίλημα”

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στους έντεκα πόντους (50-61) στο 27′ με πρωταγωνιστή τον Μπάλντγουιν, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, για να φτάσει τους 14 πόντους. Ο Αμερικανός έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του ματς στην τρίτη περίοδο και ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού για αρκετά λεπτά. Η γερμανική ομάδα με πολύ κόπο, καθώς ο Ολυμπιακός φάνηκε διορθωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά με μπροστάρη κυρίως τον Μονρό. Ο Ρόντανιτς πόνταρε και στη “φθορά” των σέντερ του Ολυμπιακού, με τους Μιλουτίνοφ και Ριντ να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο έχοντας από τρία φάουλ. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε 55-63 με τον Ολυμπιακό στο τιμόνι! 

Μάτωσε στο φινάλε
 

Η Μπάγερν τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο και πίεσε αρκετά βρίσκοντας σκορ από τους Μπαρτέλ, Μονρό, Λούτσις και στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Λο. Ο Ολυμπιακός σταδιακά έχασε το προβάδισμα του (72-71) και παραδόθηκε στην Μπάγερν. Ο Μαόντο Λο ήταν ξεκάθαρα ο πρωταγωνιστής με μεγάλα σουτ στο φινάλε και καθαρό μυαλό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν το μπόνους στις βολές που είχαν από πολύ νωρίς στην τέταρτη περίοδο και πήραν τη νίκη 85-82. Με 19 πόντους ολοκλήρωσε το ματς ο Μπάλντγουιν, όσους είχε και ο Μαόντο Λο για την Μπάγερν. 

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-44, 55-63, 85-82

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Ράντονιτς): Κινγκ, Κόπονεν, Μονρό 15 (7/17 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος σε 29 λεπτά), Λούτσιτς 13 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λο 19 (2/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/4 βολες, 7 ασίστ), Τσίπσερ 13 (4/5 δίποντα, 5/6 βολές), Νέλσον, Φλακαντόρι 2, Μπαρτέλ 18 (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ), Λεσόρ 5, Ραντόσεβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Ρότσεστι 9 (2/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπάλντγουιν 19 (6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πολ 3 (1/4 τρίποντα), Κόνιαρης, Σπανούλης 6 (1/5 σουτ, 3/3 βολες, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Μιλουτίνοφ 14 (6/7 δίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (6/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 10 (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Ρούμπιτ 7 (6 ριμπάουντ), Ριντ 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.