Έπαθε και έμαθε (video)

Σε ένα ματς που ήλεγχε για 33 λεπτά, ο Παναθηναϊκός το έκανε... θρίλερ, όμως αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Άντεξε στην πίεση της Ζάλγκιρις και απέδρασε (85-86) από το Κάουνας, πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη.

Σε ένα ματς που ήλεγχε για 33 λεπτά, ο Παναθηναϊκός το έκανε… θρίλερ, όμως αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Άντεξε στην πίεση της Ζάλγκιρις και απέδρασε (85-86) από το Κάουνας, πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη. 

Οι «πράσινοι» με σημείο αναφοράς την επιθετική τους άμυνα και τον Καλάθη σε φοβερή μέρα, μέχρι τη στιγμή που αποβλήθηκε, για κάτι περισσότερο από τρία δεκάλεπτα ήταν η καλύτερη ομάδα στη «Zalgirio Arena». Είχαν αποσυντονίσει τους Λιθουανούς, διάβαζαν εξαιρετικά το παιχνίδι στην επίθεση και προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 16 πόντων. 

Στα τελευταία επτά λεπτά, όμως, πήγαν να πετάξουν την προσπάθεια στα… σκουπίδια. Έχασαν τη συγκέντρωση τους στην άμυνα, έκαναν εύκολα λάθη και η Ζάλγκιρις πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, αυτή τη φορά, δεν… κάηκε. Φριντέτ και Παπαπέτρου πήραν σωστές αποφάσεις και ο Παναθηναϊκός «δραπέτευσε» από το Κάουνας, για πρώτη φορά με το 2015.

Τρομερή εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη σε λιγότερα από 28 λεπτά συμμετοχής. Πέτυχε 19 πόντους με 5/7 τρίποντα, μοίρασε 12 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ, είχε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Διψήφιος και ο Παπαπέτρου με 12 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Τόμας και 11 ο Φριντέτ που δεν σκόραρε από την περίμετρο. 

Πρώτος σκόρερ για τη λιθουανική ομάδα ήταν ο Λεντέι με 15 πόντους (11 στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ 14 πρόσθεσε ο πρώην «πράσινος», Λούκας Λεκάβιτσους. 

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα σε τρεις ημέρες (22/11) στο Μόναχο, κόντρα στη Μπάγερν. Από την άλλη πλευρά, η Ζάλγκιρις θα υποδεχτεί τον Ερυθρό Αστέρα (21/11). 

Κακό ξεκίνημα, αντέδρασε με Καλάθη

Νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγά στο σκορ. Η Ζάλγκιρις «χτυπώντας» μέσα από τη ρακέτα με τον εκπληκτικό ΛεΝτέι (11 πόντοι), προηγήθηκε με 13-7 ακριβώς στα μισά της περιόδου και έδειξε να ελέγχει την κατάσταση. Η αντίδραση του «τριφυλλιού» πάντως δεν άργησε να έρθει. Με σημείο αναφοράς τον έλεγχο των ριμπάουντ (δεν έδινε δεύτερες επιθέσεις στη Ζάλγκιρις) και τον Καλάθη να δείχνει τον… δρόμο με δύο απανωτά τρίποντα, η ελληνική ομάδα προσπέρασε για πρώτη φορά (16-17) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου και παρέμεινε σε θέση οδηγού (16-19).

Άμυνα και Καλάθης έκαναν τη διαφορά

Η προσήλωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, παρότι ο Γιώργος Βόβορας είχε αφήσει στον πάγκο τον Καλάθη για να πάρει ανάσες. Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα της Ζάλγκιρις στη δημιουργία παρέμενε άλυτο. Οι περιφερειακοί της είχαν «στερέψει» από ιδέες και επιδίδονταν σε εύκολα λάθη (7). Έτσι, ο Παναθηναϊκός παίρνοντας σκορ από Παπαγιάννη, Τζόνσον, ακόμη και Μπεντίλ, έστειλε τη διαφορά στο +8 (19-27). Οι Λιθουανοί βρήκαν απάντηση με… κρεσέντο βολών και μείωσαν σε 24-27, όμως οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν. Ο Καλάθης πήρε ξανά το «όπλο» του σε δημιουργία και εκτέλεση, Φριντέτ και Τόμας ακολούθησαν και το «τριφύλλι» αποσπάστηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (28-38). Η Ζάλγκιρις απάντησε με ένα μικρό σερί 5-0, όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είπε και πάλι την τελευταία λέξη. Buzzer beater τρίποντο και η ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 8 πόντων (33-41). 

Τον… χαβά του ο Καλάθης, ακολούθησε ο Παπαπέτρου

Ο «σεληνιασμένος» Καλάθης δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι στην επανάληψη. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και με δύο απανωτά τρίποντα του αρχηγού του (5/7 μέχρι εκείνη τη στιγμή) έστειλε τη διαφορά στο +16 (38-51) επτά λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον «Σάρας» να καλέσει time out. Οι φωνές του Λιθουανού έπιασαν τόπο, αφού οι παίκτες του αντέδρασαν προς στιγμήν και με σερί 6-0 μείωσαν σε 41-51, όμως η συνέχεια ανήκε ξανά στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαπέτρου πήρε τη… μπαγκέτα στο σκοράρισμα από τον Καλάθη και επίσης με δύο διαδοχικά τρίποντα έφερε τους «πράσινους» στο +15 (46-61), με τη διαφορά να διατηρείται σε ασφαλή επίπεδα (53-64).

Γλίτωσε την «αυτοκτονία» 

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατάσταση, συντηρώντας παράλληλα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (57-69). Κάπου εκεί, ωστόσο, η Ζάλγκιρις έκανε την αντεπίθεση της. Με μπροστάρη έναν πρώην «πράσινο», τον Λεκάβιτσους μείωσε αρχικώς σε 62-69, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λεντέιλ, που με μακρινά σουτ έφερε τη διαφορά στους 5 (71-76), δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Φριντέτ με μία περίτεχνη ενέργεια έδωσε μεγάλη ανάσα στον Παναθηναϊκό (71-78), που έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωση του, όμως στην επόμενη φάση ο Καλάθης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Ουλάνοβας με 3/3 βολές μείωσε σε 74-78. Το «τριφύλλι» απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για το 74-81, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο, 30’’ πριν το τέλος, έφερε τη διαφορά στο -3 (79-82) και το… θρίλερ καλά κρατούσε. Παπαπέτρου και Φριντέτ έγραψαν το 81-86, όμως ο Μιλάκνις με… τετράποντο μείωσε στον πόντο (85-86), με τον Ράις να αστοχεί από τη γραμμή των βολών και να «σφραγίζει» τη νίκη του Παναθηναϊκού. 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 33-41, 53-64, 85-86.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.