Νοκ άουτ, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός (NS2, 19.00);

Την προηγούμενη Κυριακή στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στείλει στα σκοινιά για 4 ½ σετ το φαβορί Ολυμπιακό.

Την προηγούμενη Κυριακή στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στείλει στα σκοινιά για 4 ½ σετ το φαβορί Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το δίποντο μετά κόπων και βασάνων αλλά οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις με το παιχνίδι τους.

Σήμερα πάλι ούτε οι εντυπώσεις αλλά ούτε το δίποντο θα μετρήσει. Στόχος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο νοκ άουτ παιχνίδι της φάσης των «16» που φιλοξενηθεί παρουσία των καμερών της Nova (NS2, 19.00) είναι η νίκη-πρόκριση για την οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη αναμέτρηση δεν υπολογίζει στον τραυματία Χριστοφιδέλη ενώ ο Σμαραγδής θα παίξει αν και τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε από υψηλό πυρετό.

«Είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια. Στον αγώνα του Κυπέλλου απαγορεύονται τα λάθη και κάθε είδους εφησυχασμός πριν ή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι είναι νοκ άουτ είναι αυτονόητο πως η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Θέλουμε επίσης, να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, ξεχνώντας τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε,  από το συγκεκριμένο παιχνίδι ώστε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας που είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν να μας ενισχύσουν» είπε ο Δημήτρης Καζάζης ενώ ο αδελφός του Στέλιος τόνισε: «Και τυπικά είναι παρελθόν από την ομάδα ο Βινίσιους Ραγκουτζόνι. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάποια μεταγραφή. Τα οικονομικά μας δεδομένα είναι πολύ χαμηλά, οπότε είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος με 11 αθλητές. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή στη Γλυφάδα δείξαμε ότι κάναμε ένα βήμα προς τα πάνω αγωνιστικά. Τα παιδιά παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αγωνιστική εμπειρία, έδειξαν πολύ έντονο χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι. Και επειδή όλα ξεκινάνε από το μυαλό μας, θεωρώ ότι θα πάμε στο Ρέντη για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Λέω στους παίκτες μου, ότι δεν πάμε εκεί για να μην χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε».

Στην σκάλα του πρώτου διαιτητή για πρώτη φορά σε αγώνα «αιωνίων» θα κάθεται η έμπειρη Λεμονιά Μουλά και δεύτερος ο Νώντας Γεροθόδωρος.

Στατιστική υπεροχή του Ολυμπιακού

Η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στου Ρέντη θα είναι η 15η μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων για το Κύπελλο, ενώ δεν υπολογίζεται ο τελικός που αναβλήθηκε στην Πάτρα την 1 Φεβρουαρίου 2009 λόγω επεισοδίων.  Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες των αγώνων του Κυπέλλου με 9-5.

Σε φάση των «16» οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές. Το 1994 και το 1998 όπου και τις δύο φορές ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ σε νοκ άουτ αναμετρήσεις στη Νέα Σμύρνη και στη Λεωφόρο αντίστοιχα. Θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για το Κύπελλο στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Η προηγούμενη ήταν στις 2 Μαρτίου του 2011 όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 σετ. Ο Ολυμπιακός μετράει σερί 13-0 επί του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.