ΠΑΟ VS ΟΣΦΠ (NS3, 17.00) μάχη «αιωνίων» με “ερυθρόλευκο” φαβορί

Παλιά ήταν ντέρμπι «αιώνιων». Από πέρσι όμως αυτά τα παιχνίδια πλέον έχουν ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο Ολυμπιακός.

Παλιά ήταν ντέρμπι «αιώνιων». Από πέρσι όμως αυτά τα παιχνίδια πλέον έχουν ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός με τα οικονομικά – και όχι μόνο – προβλήματα να τον πνίγουν, υποδέχεται σήμερα  (17.00, Novasports-3) στη Γλυφάδα τον Ολυμπιακό στην πρώτη από τις δύο μονομαχίες της εβδομάδας αφού την Πέμπτη οι δύο μονομάχοι θα τα .ξαναπούν στο Ρέντη για το Κύπελλο.

Στην κόντρα των δύο αδελφών στους πάγκους, Στέλιου και Δημήτρη, ο μεγαλύτερος Καζάζης προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας του, ενώ ο μικρότερος θέλει να ξεχάσει με νίκη επί του «αιωνίου» τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Στρόιτελ. Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα που μαζί με το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ έχουν δημιουργήσει σερί νικών 12-0. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος σε αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό από τον Μάιο του 2010.

Στα αγωνιστικά  ο προπονητής του Παναθηναϊκού Στέλιος Καζάζης ανησυχεί με τις περιπτώσεις του πασαδόρου Μιχάλη Λιόντα και του κεντρικού Κάσσανδρου Στίγγα. Ο πρώτος έχει πρόβλημα με τη μέση του και στις αρχές της εβδομάδας έκανε μαγνητική. Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Κάσσανδρος Στίγγας που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Η ανάγκη που έχουμε για βαθμούς θα πρέπει να μας έχει ετοιμοπόλεμους ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του αγώνα και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε περισσότερο απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Στέλιος Καζάζης.

Ο αδελφός του και προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης προσπαθεί να κάνει ανασυγκρότηση δυνάμεων στον Ολυμπιακό μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, το κοπιαστικό ταξίδι στο Μινσκ της Λευκορωσίας και τα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κώστας Χριστοφιδέλης λόγω του προβλήματος στο γόνατο θα απουσιάσει και από τις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα και με τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ προέρχεται από ίωση και υψηλό πυρετό αλλά θα αγωνιστεί, ενώ και ο Μίλαν Γιούρισιτς προσπαθεί να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης του μετά τη θλάση στη γάμπα.

«Μετά από μία δύσκολη και επίπονη περίοδο με τους ευρωπαϊκούς αγώνες και τις μετακινήσεις, ανοίγουμε έναν κύκλο με τρεις αγώνες σε πέντε ημέρες. Τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον αγώνα με τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει ελεύθερα, δεν έχει τίποτα να χάσει. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και τη σκέψη μας και να σταθούμε στα πόδια μας παρά την κούραση και την πίεση που έχουμε ώστε να σταθούμε ψηλά και να πετύχουμε τους δύο εγχώριους τίτλους που είναι κύπελλο και πρωτάθλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη σεζόν 1998-99 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων οι «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί 48 φορές για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 30-18. Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει 24 αγώνες με τον Ολυμπιακό να προηγείται στις νίκες 13-11. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στις 3 Μαϊου 2010 στην Γλυφάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.