Δέκα ιστορίες για να παρακολουθήσεις το Roland Garros

Το γαλλικό όπεν, το δεύτερο χρονικά Grand Slam ξεκινάει την Κυριακή και η διοργανώτρια αρχή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας παραθέτει δέκα ιστορίες για να παρακολουθήσεις το Roland Garros.

Το γαλλικό όπεν, το δεύτερο χρονικά Grand Slam ξεκινάει την Κυριακή και η διοργανώτρια αρχή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας παραθέτει δέκα ιστορίες για να παρακολουθήσεις το Roland Garros.

Αναλυτικά:

1. Ακόμη και κάποιος που έχει κατακτήσει τον τίτλο οκτώ φορές στις εννιά επισκέψεις του στο Roland Garros και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών έχει τις αμφιβολίες του. Ο λόγος για τον Ράφα Ναδάλ , ο οποίος μόνο μία φορά στον τελικό της Μαδρίτης με τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι είχε σταθεί τυχερός, αφού ο αντίπαλος του είχε αποχωρήσει τραυματίας. Όπως λέει και ο Ναδάλ μόνο οι αλαζόνες δεν αμφιβάλουν για τους εαυτούς τους. Μπορεί άραγε να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του; Αν τα καταφέρει ο Ναδάλ θα βρίσκεται στον δρόμο για να κατακτήσει τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο στο συγκεκριμένο κορτ.

2. Σε αντίθεση με την κυριαρχία του Ναδάλ στους άνδρες, στη γυναικεία διοργάνωση έχουν υπάρξει επτά διαφορετικές νικήτριες τα τελευταία επτά χρόνια.  Θα πρέπει να πάμε πίσω στην περίοδο 2005-07, όταν η Justine Henin ήταν η μοναδική γυναίκα που διατήρησε τα σκήπτρα. Φέτος, η Σερένα Γουίλιαμς θα έχει την ευκαιρία να σπάσει αυτή την παράδοση και να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο.

3. Αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κερδίσει το γαλλικό όπεν για πρώτη φορά, δεν θα ολοκληρώσει τα Γκραν Σλαμ της καριέρας του. Θα γίνει το τρίτο μέλος αυτής της γενιάς που θα έχει κερδίσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από μία φορά και θα επικυρώσει την απόφαση να προσλάβει τον Μπόρις Μπέκερ προπονητή του.

4. Το γαλλικό όπεν μπορεί να είναι το πρώτο στη μετά εποχή Λεντλ για τον Άντι Μάρεϊ; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμφάνιση του Μάρεϊ στα προημιτελικά της Ρώμης, όπου ο Ναδάλ προβλημάτισε, ήταν ελπιδοφόρα.

5. Μπορεί η Μαρία Σαράποβα να νικήσει την Σερένα Γουίλιαμς για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια; Η Σαράποβα είχε μερικά καλά αποτελέσματα τη φετινή χρονιά, κέρδισε τίτλους στη Στουτγάρδη και τη Μαδρίτη και γενικότερα τα τελευταία δύο χρόνια στο Παρίσι έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Αυτή τη σεζόν η Ρωσίδα αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη με την Αμερικανίδα στα προημιτελικά. Ποιος θα πάει πιο μακριά στη διοργάνωση; Η Σαράποβα ή ο αρραβωνιαστικός της, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

6. Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει τόσο το Αυστραλιανό Όπεν το 2010, όσο και το Γουίμπλετον το 2012. Βέβαια αυτά τα έχει καταφέρει ως πατέρας δύο παιδιών. Την περασμένη άνοιξη ο Ελβετός τενίστας απέκτησε ακόμη δύο παιδιά αφού η γυναίκα του, η Μίρκα γέννησε δίδυμα και πλέον αναμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να κατακτήσει το γαλλικό όπεν και ως πατέρας τεσσάρων παιδιών.

7.  Η Άννα Ιβάνοβιτς έχοντας παίξει ολοκληρωμένο τέννις  έφτασε στον τελικό της Στουτγκάρδης, στα προημιτελικά της Μαδρίτης και στα ημιτελικά της Ρώμης. Έτσι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα κατακτήσει το Γκραν Σλαμ.

8. Ενώ τα αποτελέσματα της Λι Να στην χωμάτινη επιφάνεια τη φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά, έχασε στα προημιτελικά των τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης. Σίγουρα δεν είναι πέρα από τις δυνατότητες της να κατακτήσει το δεύτερο μεγάλο τίτλο της στη φετινή χρονιά.

9. Αν ο Νισικόρι είναι σε καλή κατάσταση μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στη Μαδρίτη και σοφά αποχώρησε από τη Ρώμη, σίγουρα θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους υπόλοιπους αντιπάλους του.
10. Το Παρίσι καλωσορίζει έναν νέο Βαβρίνκα. Δεν είναι μόνο αυτός ο «Stan» και όχι «Stanislas» στην κατάταξη της ATP. Ποιος από τους δύο Ελβετούς άνδρες, Βαβρίνκα και Φέντερερ θα είναι πιο επιτυχημένος στο γαλλικό όπεν;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.