Άγιαξ-ΑΕΚ 3-1: Την απέκλεισαν τα λάθη της… (pics, highlights)

Η ΑΕΚ έκανε σοβαρά λάθη στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", όπου ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στο Conference League αφήνοντας την Ένωση στην τελευταία θέση. Μοιραίος ο Αθανασιάδης, πρωταγωνιστής ο Άκπομ.

Τα δύο καθοριστικά λάθη του Γιώργου Αθανασιάδη, στην αρχή κάθε ημιχρόνου έφεραν τον αποκλεισμό στην ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε 3-1 από τον Άγιαξ στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα“. Τρίτος ο “Αίαντας” του Τζον Φαντ Σχιπ που δεν εντυπωσίασε, αλλά αξιοποίησε τα δώρα της Ένωσης που ήταν πολλά για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι.

Πρωταγωνιστής για τον Άγιαξ ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ που πέτυχε δύο γκολ, ενώ είδε τον Αθανασιάδη να βγαίνει νικητής σε τρία τετ-α-τετ μετά το 3-1.

Ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε στο 11′ για την ΑΕΚ με το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό γκολ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ και ο Τζον Φαντ Σχιπ χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3. Δείτε εδώ πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες.

Χειροκρότημα στη μνήμη του Κώστα Νεστορίδη

Ο αγώνας στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Νεστορίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη το μεσημέρι. Όλο το γήπεδο με παρατεταμένο χειροκρότημα τίμησε τη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Χειροκρότημα στη μνήμη του Κώστα Νεστορίδη.

Λάθη που κόστισαν και την έβαλαν στο… κυνήγι

Με πίεση ψηλά από την ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι και στο 3′ ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα με τον Τσούμπερ να ανοίγει το κοντρόλ και πριν εκτελέσει ο Χάτο έπεσε στα πόδια του και αποσόβησε τον κινδυνο. Ένα λεπτό μετά, ο Άγιαξ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και από επικίνδυνο γύρισμα του Φορμπς, ο Βίντα με προβολή είδε την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα της ΑΕΚ και τον Αθανασιάδη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε πολύ άσχημη έξοδο στο κόρνερ του Φορμπς και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκμπομ με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”.

Η απάντηση της Ένωσης ήρθε από στατική φάση στο 11′. Ο Ελίασον εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια θέση και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραμάι.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση στο 18′, όταν ο Ρότα με ωραία ατομική ενέργεια, έστρωσε στον Τσούμπερ, το σουτ του Ελβετού όμως αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ραμάι.

Δύο λεπτά μετά ο στόπερ του Άγιαξ, Χάτο βγήκε μπροστά, ο αμυντικός του “Αίαντα” πηρε την κόντρα από τον Σιμάνσκι, έκανε έξυπνη πάσα στον Τέιλορ μέσα στην περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές για τον Άγιαξ. Στο 34′ ο Μπρόμπεϊ σούταρε υπό την πίεση του Βίντα και ο Αθανασιάδης απέτρεψε το 3-1 και στο 37′ το σουτ του Τσούμπα Άκπομ κόντραρε με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε την ομάδα του να έχει καλές στιγμές, αλλά να είναι πίσω στο σκορ στο ημίχρονο.

Λάθη δίχως τελειωμό…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και στο 48′ ο Τσούμπερ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 51′ ο Ραμάι μπλόκαρε το σουτ του Ελίασον.

Δυστυχώς για την Ένωση, σε ακόμα μία περίπτωση πλήρωσε ακριβά δικά της λάθη. Στο 56′, έγιναν διαδοχικά σοβαρά λάθη από τους “κιτρινόμαυρους”. Αρχικά ο Άμραμπατ έχασε από τον Μάρτα, ο οποίος έκανε εξαιρετική κάθετη για τον Άκπομ και αυτός με σουτ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του Αθανασιάδη για το 3-1.

Ένα ακόμα λάθος για την ΑΕΚ, στο 67′, όταν Βίντα έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Άκπομ βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε του πλασέ του Άγγλου, ο οποίος στη συνέχεια σε γέμισμα που έκανε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο Αθαασιάδης.

Στα τελευταία λεπτά ο Αλμέιδα ρίσκαρε για να βρει γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει, καθώς στο 85′ και ενώ όλη η ΑΕΚ ήταν μέσα στην περιοχή του Άγιαξ, ο Γαλανόπουλος έχασε έξω από την περιοχή, ο Άκπομ βγήκε ταχύτα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη ο οποίος για δεύτερη φορά του στέρησε το χατ-τρικ.

Στο 88′ από κόρνερ του Ελίασον, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 92′ νέο τετ-α-τετ του Άκπομ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος νίκησε ξανά τον Άγγλο πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ (Τζον Φαντ Σιπ): Ραμάι, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Ρενς (74′ Γκουάιερ), Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Άκπομ, Φορμπς (62′ Γκαάεϊ), Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (90+1′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Γιόνσον).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.