Έρικσεν: Το παγκόσμιο «όχι ρε γ…», η δύναμη ψυχής του Δανού και το ευτυχές τέλος

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε όλος ο πλανήτης το βράδυ του Σαββάτου (12/6).

Τέλος καλό, όλα καλά θα μπορούσε να λέει ο Έρικσεν στους δικούς του ανθρώπους μετά την περιπέτεια που έζησε κόντρα στη Φινλανδία, στην χτεσινή πρεμιέρα της Δανίας στο EURO 2020.

Ο πολύπειρος χαφ της Ίντερ σε μια ανύποπτη φάση είδε τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του, χάνοντας τις αισθήσεις του. Η αντίδραση όλων των αρμόδιων ήταν άμεση, από τους ίδιους του τους συμπαίκτες που τον προστάτεψαν, τον διαιτητή Τέιλορ που έδρασε άμεσα, αλλά και τους γιατρούς που με τις πρώτες βοήθειες που του παρείχαν απέτρεψαν τα χειρότερα.

denmark
Οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν στέκονται μπροστά του, προστατεύοντας τον στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του!

Όλα αυτά προκάλεσαν μία παγκόσμια… λαχτάρα, η οποία σε αγωνιστικό επίπεδο έφερε μια προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση, προκειμένου να φανεί ποια ακριβώς είναι η κατάσταση του, καθώς είχε μεταφερθεί σε κοντινό νοσοσκομείο στην Κοπεγχάγη!

Ο 29χρονος είδε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να προσεύχεται για εκείνον, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μεταξύ άλλων να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και μα του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Τα μηνύματά τους έστειλαν τη θετική ενέργεια που χρειαζόταν και όπως φάνηκε έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, με τον μάνατζέρ του Έρικσεν να προχωράει σε δήλωση λίγη ώρα μετά, τονίζοντας πως ο μέσος των Νερατζούρι αναπνέει και μιλάει κανονικά.

Eriskon
Η στιγμή της αποχώρησης του Έρικσεν από το γήπεδο. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι δύο ομάδες αποφάσισαν να συνεχίσουν το μεταξύ τους παιχνίδι, κάτι που έγινε μετά και την επικοινωνία που είχαν οι Δανοί με τον συμπαίκτη τους στο νοσοκομείο, ενώ το δικό του μήνυμα για αυτή τη συγκλονιστική περιπέτεια του έστειλε και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Την στιγμή της επιστροφής τους στον αγωνιστικό χώρο επικράτησε μια ατμόσφαιρα που… σήκωσε την τρίχα στον κάθε φίλαθλο ανά τον κόσμο. Οι Φινλανδοί και όλοι οι οπαδοί χειροκρότησαν τους Δανούς για την επιλογή τους να συνεχίσουν το ματς, παρά τα όσα έζησαν! Ναι μεν το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν και ηττήθηκαν με 1-0 στην πρεμιέρα τους στο EURO 2020 με το ιστορικό γκολ του Πογιάνπαλο που προχώρησε σε ένα τρομερό fair play και δεν το πανηγύρισε, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους ίδιους.

Εκείνο που μετράει πάνω απ’ολα για τους εκείνους, όπως και για τον υπόλοιπο πλανήτη είναι η ζωή του Έρικσεν. Γιατί ο κύκλος της ζωής που έγραψε ο Χρήστος Καούρης είναι αυτό που μένει.

Μια αγκαλιά, η προστασία στον 29χρονο που έχει καταρρεύσει και η μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν ζωντανό. Και να τα καταφέρνουν. Μια νίκη ζωής, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.