Βραδινό ρ-ΟΦΗ-μα (video)

Ο Πλατανιάς κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-1, στο κρητικό ντέρμπι του Ηρακλείου για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

Ο Πλατανιάς κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-1, στο κρητικό ντέρμπι του Ηρακλείου για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 2΄, εξαιτίας της λάθος εκτίμησης και του αυτογκόλ του Μονιάκη, κατάφερε στη συνέχεια να σημειώσει και δεύτερο τέρμα με τον Γιάννου (22΄) και ουσιαστικά πολύ νωρίς να γίνει το «αφεντικό» στο ντέρμπι της Κρήτης με τον ΟΦΗ, που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Το τέρμα του Σαρ, με την έναρξη του δεύτερου μέρους (49΄), αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον ως την αποβολή του Μπούρμπου στο 63΄ με δεύτερη κίτρινη. Με εξαιρετικό κοουτσάρισμα, για μία ακόμη φορά, του Άγγελου Αναστασιάδη, οι «κόκκινοι» όχι μόνο κράτησαν τη νίκη αλλά σημείωσαν και τρίτο γκολ με τον Μαραγκουδάκη στο 83΄. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας επικράτηση του Πλατανιά, με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν τους 24 βαθμούς και στη 13η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε 11ος με 26. 

Πώς έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε σύστημα 4-4-2 για τον ΟΦΗ με τον Αγριμάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ιωαννίδη αριστερά στα μπακ και τον Μονιάκη δεξιά. Δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Σαρ και Σόουζα, ενώ η τετράδα των μέσων αποτελούνταν από τους Κουτσιανικούλη, Λαμπρόπουλο, Βερόν και Μπούρμπο με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά. Οι δύο επιθετικοί της ενδεκάδας ήταν οι Παπάζογλου και Περογαμβράκης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε σύστημα 4-3-3, με τον Κηπουρό τερματοφύλακα και τους Δημήτρη, Γκονζάλες στα άκρα της άμυνας (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών αγωνίστηκαν οι Κάστελς και Ποτουρίδης, ενώ η τριάδα των μέσων περιλάμβανε τους Κάλαϊτζιτς, Δέντσα και Αγκιλέρα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ναζλίδης, Αναστασάκος και Γιάννου ήταν η τριπλέτα στη γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Ένα λάθος του Μανώλη Μονιάκη στο 2΄ δημιούργησε κατάσταση υπέρ του Πλατανιά στο ντέρμπι της Κρήτης, με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ν΄ αποκομίζει προβάδισμα χωρίς, επί της ουσίας, να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Μία εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά του Κάλαϊτζιτς ήταν αρκετή, ώστε να μπερδέψει τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος με εντυπωσιακό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, κάνοντας το 0-1 για τους «κόκκινους». Στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει ο Μονιάκης έκανε αυτό το τραγικό σφάλμα πολύ νωρίς στο παιχνίδι, χωρίς μάλιστα να πιέζεται.

Ισορρόπησαν, πάντως, άμεσα οι «Ομιλίτες», έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Παπάζογλου να ισοφαρίσουν, αλλά ο Έλληνας επιθετικός από το ύψος της μικρής περιοχής του Πλατανιά (και χωρίς να έχει αντίπαλο) πλάσαρε δυνατά μα άστοχα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ζητούσε συνεχώς από την ομάδα του να πιέζει ψηλά και να επιτίθεται. Σε μία από τις επελάσεις του Κάλαϊτζιτς, από τα αριστερά, ο φορμαρισμένος μέσος των φιλοξενούμενων έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Γιάννου, που με κοντινή δυνατή προβολή έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Πλατανιά.

Το παιχνίδι ουσίας των «κόκκινων» απέδωσε καρπούς, με τον ΟΦΗ ν΄ αλλάζει τα πλάνα του και να βάζει έναν επιθετικό ακόμη με την αλλαγή του Γιάννη Πετράκη να προσθέτει τον Ζορμπά στον αγωνιστικό χώρο και ν΄ αφαιρεί τον Ιωαννίδη. Ο Ζορμπάς απείλησε στο 35΄, όμως η συνεργασία του με τον Περογαμβράκη ήταν κακή και το σουτ του πρώτου ασθενές, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ο Κηπουρός. Οι δύο καλύτερες ευκαιρίες μετέπειτα ήταν για τον Πλατανιά, αμφότερες στο 44΄, με το βολέ του Αγκιλέρα ν΄ απομακρύνεται από τον Αγριμάκη και τον γκολκίπερ του ΟΦΗ ν΄ αποκρούει στη συνέχεια και το σουτ του Ναζλίδη.

Ντέρμπι ως το 63΄

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, κάνοντας και το καλύτερό του δεκάλεπτο στο ματς ως το 55΄. Στο διάστημα αυτό είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες, με τον Πλατανιά να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Στο 49΄ οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Σαρ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων και ασίστ με κεφαλιά του Σόουζα. Ο Μοχάμεντ Σαρ με δυνατό κοντινό σουτ μείωσε, κάτι που, όμως, δεν έγινε ουσιαστικά εκμεταλλεύσιμο για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Ως την αποβολή του Μπούρμπου, με δεύτερη κίτρινη στο 63΄, ο ΟΦΗ είχε μία υπεροχή, την οποία προσπάθησε να κόψει ο Αναστασιάδης με την προσθήκη στο παιχνίδι του Στόλερ.

Με την είσοδο του Μαραγκουδάκη, αντί του εξαιρετικού σε απόδοση Γιάννου, ο Πλατανιάς έψαξε το ένα γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων. Το τέρμα αυτό ήρθε στο 83΄, όταν ο ΟΦΗ των δέκα παικτών προσπαθούσε να πιέσει για την ισοφάριση. Ο Θωμάς Ναζλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον κενό χώρο και συγκεκριμένα στον Μαραγκουδάκη, ο οποίος με κοντινό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3). Δεν είχε τις κλασικές φάσεις το δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο οι δύο ομάδες πρόσφεραν σκληρές μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα. Συνολικά το ματς είχε πάθος κι άγρια ομορφιά, με δίκαιο νικητή (και μάλιστα άνετα) τον Πλατανιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης / 4-4-2): Αγριμάκης – Ιωαννίδης (27΄ Ζορμπάς / 88΄ Ζαχαράκης), Σαρ, Σόουζα, Μονιάκης – Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος (84΄ Κανούλας), Βερόν, Μπούρμπος – Παπάζογλου, Περογαμβράκης
Αναπληρωματικοί: Γουναρίδης, Ζορμπάς, Κανούλας, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Μακρής, Βιτώρος

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης / 4-3-3): Κηπουρός – Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κάστελς, Γκονζάλες – Κάλαϊτζιτς, Δέντσας (54΄ Στόλερ), Αγκιλέρα (90΄ Μιρτσέτα)  – Ναζλίδης, Αναστασάκος, Γιάννου (67΄ Μαραγκουδάκης)
Αναπληρωματικοί: Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Αργυρόπουλος, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Στόλερ, Λαμπάρθε

ΓΚΟΛ: 0-1 (2΄ Μονιάκης αυτογκόλ), 0-2 (22΄ Γιάννου), 1-2 (49΄ Σαρ), 1-3 (83΄ Μαραγκουδάκης)
Κίτρινες κάρτες: 34΄, 63΄ Μπούρμπος, 58΄ Παπάζογλου, 82΄ Σαρ, 86΄ Κανούλας – 12΄ Κάστελς, 45΄+1΄ Ποτουρίδης, 74΄ Γκονζάλες, 81΄ Μαραγκουδάκης
Κόκκινες κάρτες: 63΄ Μπούρμπος

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Κοντίζας (Πειραιάς)
Τέταρτος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Παρατηρητής: Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα, όπως την κάλυψε το novasports.gr

Eπιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.