Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί είναι εδώ! Επόμενη στάση… Μπρίνιτς (video)

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ θέλει ν΄ακολουθήσει την ιδανική διαδικασία... απόψυξης του Ιβάν Μπρίνιτς.

Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα απ’ τις Σέρρες επικρατώντας 0-1 του Πανσερραϊκού, με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο λεπτό και έδειξε πως έχει επίγνωση της πραγματικότητας της Super League, σαν να είναι Έλληνας. Μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα, έχει γίνει κοινωνός της ντόπιας ποδοσφαιρικής κουλτούρας και αν προσθέσουμε την πλούσια εμπειριά σε διαφρετικά πρωταθλήματα, καταλαβαίνουμε γιατί είναι τόσο αποτελεσματικός. Ο Μαροκινός μπήκε στο ματς με το μάτι του να γυαλίζει. Δεν έδειξε διάθεση ν’ αφήσει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο, ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι, προσπάθησε να σκοράρει και δεύτερο γκολ, δημιούργησε ρήγματα στον Πανσερραϊκό. Με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του με τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν το 2 στα 2 και η ψυχολογία δείχνει ν’ αλλάζει στο φινάλε του 2023.

Ποιος θα γίνει 100αρης;

Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 91 γκολ και ισοφάρισε τον Κώστα Φορτούνη στην ιδιιότυπη κούρσα που έχουν στήσει για τη φετινή σεζόν. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να φτάσουν τα 100 και αν ναι, ποιος θα είναι πρώτος. Εκείνος που χαμογελάει μ’ όλα αυτά είναι ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Πανσερραϊκό να παρκάρει ένα πούλμαν μπροστά απ΄την εστία του Χόβαν. Όσες τακτικές και αν αναλύσεις και επιστρατεύσεις, τα συγκεκριμένα ματς θέλουν προσωπικότητα και βούληση. Οι “ερυθρόλευκοι” μέσω παικτών όπως οι Ροντινέι, Ορτέγκα, Μασούρας, Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί, πρόβαλλαν αυτές τις αρετές και πρόσθεσαν το χρήσιμο τρίποντο στον χριστουγεννιάτικο σάκο τους.

Εκτιμητής ο Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ απ’ την πρώτη μέρα παρουσίας του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα… ξεχασμένα ασημικά του Ολυμπιακού. Για παίκτες οι οποίοι έμειναν στο περιθώριο για τους λόγους του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μονάδες οι οποίες είναι διαθέσιμες να δώσουν το κάτι παραπάνω, είτε λόγω προσωπικού κινήτρου, είτε για να επαναφέρουν τις μετοχές τους στην προ-Μαρτίνεθ εποχή. Ο Ελ Αραμπί είναι μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις. Προφανώς ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού δεν θ’ αρχίσει να παίρνει 90λεπτα στις πλάτες του, αλλά δεν δικαιολογείται να μένει εκτός εξίσωσης και να βρίσκει… παρηγοριά στη Β ομάδα.

Θέλει να αποδείξει κάτι ο Κροάτης

Για τον Πορτογάλο προπονητή, το αμέσως επόμενο στοίχημα είναι ο Ιβάν Μπρίνιτς. Ο Κροάτης ο οποίος ήρθε απ’ τη Μάριμπορ με καλό αγωνιστικό ρυθμό, δεν γέμισε το μάτι στον Μαρτίνεθ και έχει βοηθήσει μόλις σε 31 (!) λεπτά. Μέσα σ’ αυτό το σκόρπιο ημίωρο κανένας παίκτης δεν μπορεί ούτε να κριθεί, ούτε να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον, ούτε να διακριθεί. Οι προπονητές πάντα ξέρουν περισσότερα, ωστόσο είναι κοινό μυστικό, πως ο Μπρίνιτς άξιζε καλύτερης διαχείρισης και περισσότερων ευκαιριών. Ο Καρβαλιάλ λοιπόν μπορεί να τον άφησε εκτός 20αδας στις Σέρρες, αλλά σκοπεύει άμεσα να τον εντάξει στο αγωνιστικό του πλάνο. Το μήνυμα έχει φτάσει στον 22χρονο Κροάτη, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα των εορτών για να πραγματοποιήσει επανεκκίνηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.