Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-1: «Φλερτάρει» κορυφή με Ελ Αραμπί (pics&vids)

Ο Ολυμπιακός, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί, πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, που τον φέρνουν στην δεύτερη θέση σε τριπλή ισοβαθμία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Σε…παγωμένο και άδειο γήπεδο, ο Πανσερραϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 14η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις Σέρρες μετά από 13 χρόνια. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2010 για την 3η αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα τότε του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε επικρατήσει 0-1 στις Σέρρες με γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στο 32’, ένα γκολ το οποίο ο Σέρβος επιθετικός δεν θα το ξεχάσει ποτέ μιας και ήταν το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα».

Ο Πανσερραϊκός έπαιξε καλά στην άμυνα, δεν δέχτηκε πολλές φάσεις από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί, πήραν σημαντική νίκη που τους φέρνει στη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς και ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

SUPER LEAGUE 2023 – 2024 / ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πάμπλο Γκαρσία, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 3-4-3.

Χόβαν, Αυλωνίτης, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ στην άμυνα, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος στη μεσαία γραμμή, Χατζηστράβος, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς η τριάδα της επίθεσης.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ όπως αναμενόταν ξεκίνησε τον Μπιανκόν αντί του τιμωρημένου Ρέτσου στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-2-3-1 με Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν και Ορτέγκα στην άμυνα, Καμαρά και Έσε τα δύο αμυντικά χαφ, Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας στην μεσαία γραμμή και Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

SUPER LEAGUE 2023 – 2024 / ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Πίεση ο Ολυμπιακός, το βάρος στην άμυνα τα «λιοντάρια»

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να έχει την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα. Στο 40ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατοχή 63%! Ο Πανσερραϊκός, ήταν σωστά τοποθετημένος στην άμυνα, με τους ποδοσφαιριστές να εφαρμόζουν πλήρως όσα τους είχε ζητήσει ο Πάμπλο Γκαρσία.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν μπροστά, πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν ν΄απειλήσουν την εστία του Χόβαν.

Τα «λιοντάρια» απείλησαν με κεφαλιά του Μπαΐροβιτς στο 13 μετά από σέντρα του Θυμιάνη, με τον Πασχαλάκη να μαζεύει εύκολα.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς για τον Ολυμπιακό, ήρθε με τον Φορτούνη. Ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» μπήκε στην περιοχή και έκανε σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

SUPER LEAGUE 2023 – 2024 / ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ στο 32ο λεπτό όμως είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τ΄οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Καρβαλιάλ, συνέχισε να πιέζει και απείλησε και στο 37. Ο Φορτούνης με σέντρα βρήκε τον Ελ Κααμπί που με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Σε αυτή την φάση, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, επάνω στον Χατζηστραβό.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το ματς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Χατζηστραβός βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Μπαΐροβιτς αντικαταστάθηκε από τον Σοφιανό ενώ εκτός και ο Πηλέας με τον Τομάς να παίρνει την θέση του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 53. Ο Ρόντινεϊ έκανε από τα δεξιά τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε που έπιασε διαγώνιο σουτ από καλή θέση αλλά αστόχησε!

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν σουτ του Έσε με τον Χόβαν να μαζεύει.

Στο 62 ο Πανσερραϊκός απείλησε με τον Σοφιανό με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει! Ούτε ο Χατζηστραβός που ακολουθούσε μπόρεσε να απειλήσει.

Στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και απείλησε με τον Μασούρα! Ο Έλληνας επιθετικός

Στο 64 ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με πτώση του Μασούρα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη.

Ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή, ο Δεληγιαννίδης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Από τα έντεκα μέτρα ο Ελ Αραμπί ήταν εύστοχος για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Ελ Αραμπί είχε μπει ως αλλαγή στο ματς στο 62 και τρία λεπτά αργότερα σκόραρε! Μάλιστα έφτασε τα 91 γκολ όσα έχει και ο Φορτούνης με την φανέλα του Ολυμπιακού!

SUPER LEAGUE 2023 – 2024 / ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός…«άγγιξε» και δεύτερο γκολ στο 88ο λεπτό! Ο Μασούρας βρήκε τον Ελ Αραμπί στην περιοχή, αυτός απέφυγε τον Χόβαν, έκανε το σουτ και επάνω στη γραμμή έσωσε ο Θυμιάνης. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πανσερραϊκός(3-4-3 – Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης(85΄Ντανκερλούι), Πηλέας(46΄Τομάς), Ουεντραόγκο(79΄Μορέιρα), Στάικος, Χατζηστράβος, Μασαρίποφ(69΄Μούργος), Μπαΐροβιτς( 46΄Σοφιανός)

Ολυμπιακός(4-3-2-1 – Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης(89΄Αέξανδρόπουλος), Ποντένσε(62΄Ελ Αραμπί), Μασούρας(89΄Ρίτσαρντς), Ελ Κααμπί(81΄Πεπ Μπιέλ)

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Χασαν Κουλα
Τέταρτος: Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας
VAR: Κωνσταντίνος Περράκης, Ανδρέας Μεϊντάνας

Κίτρινες: Ντόη, Στάικος, Φορτούνης, Μπιανκόν, Εσέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.