Ολυμπιακός: Γιατί κανείς στη Βραζιλία δεν ξεχνάει τον Ροντινέι; (pics & videos)

"Ροντινέι γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα" λένε οι φίλοι της Φλαμένγκο! Το αφιέρωμα του "Sofascore Brazil" στον αμυντικό του Ολυμπιακού, η συνεργασία με Φορτούνη, τα σκήπτρα από Σεμέδο και η λατρεία του Μαρτίνεθ!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα επαγγελματικό πέρασμα απ’ τους “Ζωσιμάδες” και επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 0-3, καταφέρνοντας να φύγει “αναίμακτα” και με το πολύτιμο επαρχιακό τρίποντο στις αποσκευές. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ οδήγησε την ομάδα του σε μία “τόση όση” εμφάνιση, χωρίς να πατήσει γκάζιμ, καθώς τα δύο γκολ του “σούπερμαν” Ποντένσε, του έδωσαν από νωρίς στο ματς τη δυνατότητα να αλλάξει πρόσωπα και να δώσει ανάσες εν όψει του ευρωπαϊκού ματς της Πέμπτης με την Μπότσκα Τοπόλα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε με δύο σουτ έφτασε σε ισάριθμα γκολ και προφανώς ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τον Ολυμπιακό, αφού ήταν εκείνος που έβαλε το νερό στο αυλάκι και οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν το άγχος στα Γιάννινα. Ωστόσο τα φώτα αξίζει να πέσουν ξανά πάνω στον Ροντινέι, ο οποίος δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα, συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό. Την περασμένη σεζόν είχε δείξει την αξία του, ωστόσο είχε σκαμπανεβάσματα και πολλοί του άσκησαν σκληρή κριτική. Βέβαια τα “ελαφρυντικά” του Ρόντι ήταν αρκετά. Τα σημαντικότερα πως στα 30 του άλλαξε ποδοσφαιρική ήπειρο για πρώτη φορά και πως προσγειώθηκε σ’ έναν προβληματικό Ολυμπιακό. Φέτος που τα δεδομένα είναι διαφορετικά στο λιμάνι, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε “χαρά των αποδυτηρίων” για τον Ολυμπιακό. Σε μια ομάδα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ένας παίκτης να μπορεί να υποστηρίξει τον παραπάνω ρόλο, εκτός του καθαρά αγωνιστικού και οι “ερυθρόλευκοι” είχαν να βιώσουν αντίστοιχη περίπτωση απ’ την εποχή που ο Ρούμπεν Σεμέδο, ανέβαζε την ψυχολογία όλων στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Μπορεί να συνιστά unpopular opinion, αλλά η αλήθεια είναι πως η κακήν κακώς αποχώρηση του -σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνου γι’ αυτό- Πορτογάλου στόπερ απ’ τον Ολυμπιακό, στοίχισε στην ψυχολογία των αποδυτηρίων.

Το heat map του Ροντινέι με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Απίθανος “Ρόντι” απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Στους “Ζωσιμάδες” ο Ροντινέι είχε μια σπουδαία εμφάνιση με 84 επαφές, ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων 87%, είχε 3 “key passes”, 2/2 ντρίμπλες, 2 σουτ στον στόχο, 2/8 επιτυχημένες σέντρες και φυσικά το “κερασάκι” ήταν το όμορφο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Το heat map του Βραζιλιάνου τα λέει όλα σχετικά με την επιθετική “μανία” που επέδειξε στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ.

Η θητεία του στη Βραζιλία με τη Φλαμένγκο ήταν αρκετά πλούσια και αντικατοπτρίζεται μέσα από 165 παιχνίδια, 6 γκολ και 17 ασίστ. Ο 31ετών δεξιός οπισθοφύλακας έχει στο παλμαρέ του ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Βραζιλίας, αλλά και δύο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πρόκειται για έναν απ’ τους πλέον αγαπητούς παίκτες της “Φλα” και ακόμα και σήμερα δεν τον ξεχνούν. “Συνηθισμένα πράγματα για εκείνον”, “Παικταράς”, “Γύρισε πίσω, η θέση σου είναι στη Φλαμένγκο”, “Για πάντα δικός μας”, “12 γαμ#$% καθοριστικές πάσες;”, είναι κάποια απ’ τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση.

Ο Ροντινέι στην αγκαλιά των συμπαικτών του
Ο Ροντινέι είναι ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συμπαικτών του (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το “Sofascore Brazil” αφιέρωσε ένα tweet στον Ροντινέι το οποίο αφορά τα κυριότερα φετινά στατιστικά του στοιχεία και από κάτω τα σχόλια αγάπης έπεσαν βροχή. Στο συγκεκριμένο tweet περιλαμβάνονται 6 μέχρι στιγμής ματς του Ροντινέι (5 ως βασικός) στη Super League, 1 γκολ, 2 ασίστ, 5 τελικές προσπάθειες (3 στον στόχο), 12 “key passes”, 15 επιτυχημένες ντρίμπλες (2.5/ματς), 31 ανακτήσεις μπάλας (5.2/ματς) και γενικό βαθμό 7.6 στα 10! Οι παραπάνω αριθμοί συναντούν την πραγματικότητα, καθώς ο Βραζιλιάνος αποτελεί πρώτη επιλογή του Μαρτίνεθ για το δεξί άκρο της άμυνας και προσφέρει αξιοπιστία σε άμυνα και επίθεση. Παράλληλα “φτιάχνει” τον Κώστα Φορτούνη, όταν αγωνίζονται μαζί στο γήπεδο, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού απολαμβάνει τη συνεργασία με έναν αμυντικό που μπορεί κι εκείνος να… μιλάει στην μπάλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.