ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3: Ασταμάτητος, αήττητος και πρωτοπόρος με σούπερ Ποντένσε! (highlights)

Την έκτη τους νίκη στις πρώτες επτά αγωνιστικές πανηγύρισαν οι Πειραιώτες, σε ένα ματς που άρχισε με 18 λεπτά καθυστέρηση! Πρωταγωνιστής ο Ποντένσε με δύο γκολ!

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε και στους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας εύκολα του ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 με κορυφαίο τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε τη διαφορά και παρά τη 18λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα ήταν… ζεστός με δύο γκολ σε έξι λεπτά (17-23’), δείχνοντας πως… πετάει στην επιστροφή του στο Λιμάνι. Το τελικό 3-0 υπέρ των Πειραιωτών ήρθε στο 90+1′ με τον Ροντινέι.

Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν αήττητοι και πρωτοπόροι με 19 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Άγιαξ της Ηπείρου έμεινε στους 5, προβληματίζοντας παράλληλα με την αποψινή του απόδοση (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο)…

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στους «Ζωσιμάδες» ο Θανάσης Στάικος. Ο Κλέιμαν πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σόρια, Μπακαδήμα, Παντελάκη και Τσαούση στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά.

Μπιλμπάο και Λιάσος ήταν τα  χαφ του Έλληνα προπονητή, με τους Ροσέρο, Τζίμα και Παμλίδη να βρίσκονται μπροστά τους και τον Μπάλαν στην κορυφή.

Από την απέναντι πλευρά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν άλλαξε το επιθετικό σκεπτικό ούτε απέναντι στον Άγιαξ της Ηπείρου, κατεβάζοντας το σύνολό του σε 4-2-3-1 το οποίο γινόταν και 4-2-2-2!

Στη θέση του τερματοφύλακα επέλεξε τον Πασχαλάκη, με τους Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε και Ορτέγκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά.

Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος πήραν θέση στο κέντρο, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Μπιέλ να συμπληρώνουν την τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Με 18λεπτη καθυστέρηση η έναρξη του ματς

Δεκαοκτώ λεπτά μετά την προβλεπόμενη ώρα έναρξής του άρχισε το παιχνίδι στην Ήπειρο! Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν ανεβάσει ένα πανό, το οποίο ο διαιτητής Μανούχος ήθελε να κατέβει. Αυτό δεν γινόταν μέχρι και την ώρα που ο ίδιος και οι βοηθοί του έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Αμέσως υπήρξε νέα κινητοποίηση από τους ανθρώπους των γηπεδούχων, οι οποίοι και κατάφεραν να πείσουν τους φιλάθλους τους να το κατεβάσουν. Όλο το σκηνικό κράτησε σχεδόν ένα 20λεπτο και οδήγησε στην καθυστέρηση του πρώτου σφυρίγματος…

Με το αριστερό του Ποντένσε… επί δύο!

Ύστερα από όλο αυτό οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν… κρύοι στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα και δημιουργούσε τελικές, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 13’ είχαμε αψιμαχία στο κέντρο του γηπέδου ανάμεσα σε Λιάσο, Μπάλαν και Φορτούνη, με τον πρώτο να δέχεται και την κίτρινη κάρτα του Μανούχου μιας και πέταξε και το περιβαχιόνιο του αρχηγού των φιλοξενούμενων.

Αυτή η φάση έδωσε κίνητρο στους Πειραιώτες, οι οποίοι τέσσερα λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ. Ο Ποντένσε σούταρε με το αριστερό και με τη… βοήθεια της τύχης μιας και η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Παντελάκη, έκανε το 1-0!

Στο 21’ ο Κλέιμαν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ελ Κααμπί, όμως ακολούθησε ένα δίλεπτο πίεσης με συνεχόμενα σουτ και κόρνερ! Έτσι στο 23’ και πάλι ο Ποντένσε και πάλι με το αριστερό νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ για το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μάλιστα αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε την τύχη με το μέρος του…

Οι παίκτες του Στάικου προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, όμως η πίεση των Ερυθρόλευκων τους κρατούσε μακριά από την εστία τους. Παράλληλα έψαχναν και τρίτο γκολ, το οποίο δεν ερχόταν παρά τις τελικές τους.

Σε μία εξ αυτών στο 38’ ο Ελ Κααμπί «άγγιξε» το 3-0, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου…

Ερυθρόλευκη συντήρηση δυνάμεων και πρώτο γκολ Ροντινέι

Με διπλή αλλαγή (Πορόζο-Γιόβετις αντί των Φρέιρε-Φορτούνη) και το πόδι… πατημένο στο γκάζι μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός.

Ο Μπιέλ απείλησε στο 47’, με τον Κλέιμαν να αποκρούει το σουτ του! Ο ΠΑΣ προσπάθησε να μπει στο ματς στο 49’, αλλά η κεφαλιά του Μπαλάν πέρασε άουτ.

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες του Ελ Κααμπί σε διάστημα τριών λεπτών (55’-58’). Θεαματικότερη και… γκολ της σεζόν θα ήταν η πρώτη, όμως το ψαλίδι που έκανε πέρασε εκτός!

Οι Ηπειρώτες έψαχναν το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση αποτελέσματος και έφτασαν κοντά στο 61’. Ο Μπάλαν πήρε νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, η οποία και πάλι πέρασε εκτός εστίας.

Στο 69’ ο Ντόη έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Σόρια έδιωξε πάνω στην γραμμή! Ο Κλέιμαν συνέχιζε την εξαιρετική του παρουσία και στο 76’ είπε «όχι» και στον Ροντινέι, που και εκείνος πήγε να βάλει γκολ με το αριστερό!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός βρήκε το 3-0 που έψαχνε σε όλο το δεύτερο μέρος στο 90+1′, με το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ του Ροντινέι, ο οποίος έγραψε το τελικό αποτέλεσμα…

Η ταυτότητα του ματς:

7η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης

Σκόρερ: 17’, 23’ Ποντένσε, 90+1′ Ροντινέι

Κίτρινες: 14’ Λιάσος, 43’ Τζίμας, 45+2’ Μπιλμπάο – 40’ Αλεξανδρόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Λιάσος (61’ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Ροσέρο (61’ Έφορντ), Παμλίδης, Τζίμας (75’ Γκάρο), Μπάλαν (75’ Κόντε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασίου, Κιάκος, Λώλης, Πανάγου, Μπορτεγκαράι

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46’ Πορόζο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66’ Μασούρας), Μπιέλ (84′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66’ Καρβάλιο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Βρουσάι, Κίνι, Σολμπάκεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.