Δείτε τα γκολ της 20ης αγωνιστικής στην Premier League (videos)

Η νίκη της Μάντσεστερ που την έφερε μια «ανάσα» από την τετράδα, η ισοπαλία της Τότεναμ στην έδρα της Νόριτς κι η νέα ήττα της Γουέστ Χαμ που έφερε την απόλυση του Πελεγρίνι.

Η εκκίνηση του δευτέρου γύρου της Premier League είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει πολύτιμη νίκη στο «Τερφ Μουρ» χάρη στα γκολ των Μαρσιάλ και Ράσφορντ (43’ και 90+5’ αντίστοιχα) και να «σκαρφαλώνει» στην πέμπτη θέση. 

Η Λέστερ ξαναβρήκε το χαμόγελο, καθώς είχε να νικήσει από τις 8 Δεκεμβρίου και το 4-1 επί της Άστον Βίλα. Εν τη απουσία του Βάρντι επιβλήθηκε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Λονδίνου, με τον Φαμπιάνσκι να αποκρούει το πέναλτι του Γκρέι στο 12’ αλλά να μην έχει απάντηση στην προσπάθεια του Ιχεανάτσο στο 40’. Τα «Σφυριά» έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία στο 45’ με τον Φορνάλς, ωστόσο ο Γκρέι στο 56’ πήρε ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι κι έφερε τις «Αλεπούδες» στους 42 βαθμούς, κλείνοντας το 2019 στη δεύτερη θέση της Premier League. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μανουέλ Πελεγρίνι

Χαμένο έδαφος για την Τότεναμ στην προσπάθεια που καταβάλλει για να πλησιάσει την προνομιούχο τετράδα, η ουραγός Νόριτς προηγήθηκε δύο φορές, στο 18’ με τον Βράντσιτς και στο 61’ με το αυτογκόλ του Οριέ, με την ομάδα του Μουρίνιο να βρίσκει ισοφάριση 1-1 με φάουλ του Έρικσεν στο 55’ και 2-2 στο 83’ με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα ο Κέιν. 

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Έβερτον με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της –ο Ιταλός έφτασε τις 50 νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα σε 78 αναμετρήσεις- αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Νιούκαστλ, με τον φορμαρισμένο Κάλβερτ-Λιούιν (έχει 5 γκολ στις 5 τελευταίες συμμετοχές του) να σκοράρεις δις για τα «Ζαχαρωτά» στο 13’ και στο 64’, ενώ ο Σερ στο 54’ είχε ισοφαρίσει προσωρινώς σε 1-1. 

Εντυπωσιακή η Γουότφορντ επικράτησε με 3-0 στο «Βίκαρατζ» της Άστον Βίλα και την πλησίασε στη μάχη της παραμονής. Δύο γκολ από τον Ντίνι, στο 42’ και στο 67’ με πέναλτι, κι άλλο ένα του Σαρ στο 71’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με 10 ποδοσφαιριστές από το 57’ μετά την αποβολή του Μαριάπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Η Σαουθάμπτον δεν κατόρθωσε να πετύχει τρίτη διαδοχική νίκη, στο «Σεντ Μέρις» η Κρίσταλ Πάλας προηγήθηκε με τον Τόμκινς στο 50’ ύστερα από τελική πάσα του Μιλιβόγεβιτς, για να έρθει ο Ινγκς στο 74’ (έχει τα 12 από τα 24 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα) και να δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στους «Αγίους».

Τα γκολ των Τζαχανμπάχς (3’) και Μόι (79’) ήταν αρκετά για την Μπράιτον, η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπόρνμουθ με 2-0 και επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από 4 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να έχει διαφορά 5 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ τα «Κεράσια» είναι στη 16η θέση με 20 βαθμούς. 

Συνοπτικά η εικόνα της 20ης αγωνιστικής της Premier League έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μπράιτον-Μπόρνμουθ 2-0
Νιούκαστλ-Έβερτον 1-2
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1
Γουότφορντ-Άστον Βίλα 3-0
Νόριτς-Τότεναμ 2-2
Γουέστ Χαμ-Λέστερ 1-2
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

16:00 Άρσεναλ-Τσέλσι
18:30 Λίβερπουλ-Γουλβς
20:00 Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.