Οι πόλεις που «βγάζουν» τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο

Μπορεί η Αγγλία να έχει περάσει περισσότερα από 55 χρόνια χωρίς να έχει κερδίσει μια μεγάλη διάκριση, ωστόσο τα «τρία Λιοντάρια» θεωρούνται ευρέως ως μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες με μια πληθώρα ταλέντων παγκόσμιας κλάσης στη διάθεσή της.

Επομένως-όπως επισημαίνει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermark σε σχετική της ανάλυση-, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Λονδίνο είναι άνετα η κορυφαία πόλη «παραγωγής» ποδοσφαιριστών με εντυπωσιακή συνολική χρηματιστηριακή αξία 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για 2.708 παίκτες.

Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής που κατάγεται από το Λονδίνο με 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Χάρι Κέιν και ο Ντέκλαν Ράις αποτιμώνται στα 110 εκατομμύρια ευρώ. Το Παρίσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση αλλά σε απόσταση με παίκτες που γεννήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα που συνδυάζονται για χρηματιστηριακή αξία 688 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ είναι ο ακριβότερος Παριζιάνος και ένας από τους τρεις πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο (Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ οι άλλοι). Η Βραζιλία έχει παρουσιάσει δημιουργήσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και το Σάο Πάολο, γενέτειρα του Ρομπέρτο Κάρλος και του Ρομπίνιο, να είναι η Τρίτη πόλη που ολοκληρώνει το βάθρο. Ο Νεϊμάρ, ο Κασεμίρο και ο Όσκαρ είναι οι πιο διάσημοι παίκτες που εξακολουθούν να παίζουν από την πολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας.

Επτά από τις δέκα πρώτες πόλεις είναι ευρωπαϊκές με δύο άλλες πόλεις της Νότιας Αμερικής – το Μοντεβιδέο και το Ρίο ντε Τζανέιρο- να «ενώνονται» με το Σάο Πάολο.

Ενώ το Λονδίνο βρίσκεται πολύ μπροστά στην πρώτη θέση, οι άλλες δύο αγγλικές πόλεις που κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα είναι το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ . Ο γεννημένος στο Στόκπορτ Φιλ Φόντεν περιλαμβάνεται ως ο ακριβότερος παίκτης του Μάντσεστερ, ενώ ο γεννημένος στο Στάρμπιτζ Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι το στολίδι του Μπέρμιγχαμ.

Την πρώτη δεκάδα «κλείνει» η πόλη του Άμστερνταμ.

Οι δέκα πόλεις που έχουν «βγάλει» τους καλύτερους και πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο:

Πόλεις Συνολική αξία

1. Λονδίνο 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ

2. Παρίσι 688 εκατομμύρια ευρώ

3. Σάο Πάολο 622

4. Μαδρίτη 599

5. Μοντεβιδέο 582

6. Ρίο Ντε Τζανέιρο 547

7. Λισαβόνα 536

8. Μάντσεστερ 436

9. Μπέρμιγχαμ 384

10.Άμστερνταμ 379


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.