Σεβίλλη: Περήφανος για την καταγωγή του

Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δήλωσε πως είναι περήφανος για την καταγωγή του και πως δεν έχει κρύψει ποτέ πως είναι τσιγγάνος.

Ο Ισπανός τεχνικός της Σεβίλλης έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χετάφε, όπου η ομάδα του πήρε τη νίκη 1-0. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων τον αποκάλεσαν «γύφτο», ενώ από το στόχαστρό τους δε γλίτωσε και ο Μάρκος Ακούνια, τον οποίο οι οπαδοί αποκάλεσαν «μαϊμού».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Πρώτον, θέλω να πω ότι είμαι περήφανος για κάθε πόρο στις φλέβες μου που μπορεί να αναπνέει τσιγγάνικα. Όμως, είναι ένα πράγμα να είσαι τσιγγάνος και άλλο να το χρησιμοποιείς ως ρατσιστική προσβολή. Το βρίσκω απεχθές. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα, οι παίκτες μας έχουν υποφέρει επίσης, είμαι εναντίον κάθε ρατσιστικού συνθήματος».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ανδαλουσιανής ομάδας εξέφρασε τη στήριξή της στον προπονητή της ομάδας και στον Ακούνια μέσω του Twitter, όπου έγραψε: «Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές προσβολές που υπέστησαν ο Μάρκος Ακούνια και το προπονητικό επιτελείο μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ισπανική λίγκα, η οποία καταδίκασε το περιστατικό, μέσω ανακοίνωσης η οποία αναφέρει: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστική συμπεριφορά ή συμπεριφορά μίσους στον αθλητισμό. Η LaLiga καταδικάζει εντόνως κάθε ρατσιστική πράξη και θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να εξαλείψει αυτή την ασυγχώρητη συμπεριφορά από το άθλημά μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.