Άγιαξ – Βάαλβαϊκ 4-1 : Σε ανοδική πορεία, με αρετές και ατέλειες! (Highlights)

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο Άγιαξ νίκησε 4-1 την Βάαλβαϊκ με γκολ των Μπρόμπεϊ (9', 35'), Χλίνσον (64') και Μπέρχαους (85') πλησιάζοντας την πρώτη 4αδα της Eredivisie. Το γκολ των φιλοξενούμενων ο Κρέμερ (15')

Με τον Φαν Σχιπ στον πάγκο, ο “Αίαντας” είναι σε καλό δρόμο και το έδειξε απόψε στο Άμστερνταμ όχι τόσο με το σκορ της νίκης απέναντι στην υποδεέστερη ποιοτικά Βάαλβαϊκ, όσο με την άνεση που βγάζει πλέον – τουλάχιστον στο δημιουργικό κομμάτι – αυτή η ομάδα, η οποία το περασμέν ο φθινόπωρο βίωνε με την πορεία της μια από τις πιο δύσκολες σεζόν της ιστορίας της!

Μπορεί να απέχει ακόμα από τον Άγιαξ των πολύ υψηλών προσδοκιών, αλλά σίγουρα θυμίζει κάτι καλό έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Μπρόμπεϊ – με τα δύο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι κι αρκετές θετικές ενέργειες σεντερ φορ – σε δημιουργικό ρόλο τον Μπέρχαους και μια τακτική που έβγαζε έμπνευση και θέαμα κατά διαστήματα!

Βέβαια υπάρχουν πράγματα που επιδέχονται σχολιαστική διόρθωση όπως η εν γένει αμυντική λειτουργία. Χαρακτηριστικό πράδειγμα η φάση του 15ου λεπτού – έξι λεπτά μετά το 1-0 του Μπρόμπεϊ – όταν τρεις αμυντικοί κι ένας γκολκίπερ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα από τη μικρή περιοχή και σωριασμένοι στο έδαφος είδαν τον Κρέμερ να τη σπρώχνει ανενόχλητος στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Μπρόμπεϊ πέτυχε ένα ωραίο γκολ στο 35′ αξιοποιώντας την υπεροχή της ομάδας του, η οποία στην επανάληψη πέτυχε άλλα δύο γκολ – το καθένα με τη δικιά του ομορφιά – με τον Ισλανδό Χλίνσον και τον Μπερχαους ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα η Βάαλβαϊκ βρήκε 3-4 ευκαιρίες για να σκοράρει εν μέσω μια νευρική αμυντικής αντίδρασης των γηπεδούχων!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.