Ο πρωταθλητής θα είναι στο Λονδίνο! (video)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο φάιναλ φορ του Λονδίνου για να υπερασπιστεί το στέμμα του, μετά τη νίκη του με 82-72 επί της Εφές, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι! Γύρισαν από το -15 οι «ερυθρόλευκοι».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο φάιναλ φορ του Λονδίνου για να υπερασπιστεί το στέμμα του, μετά τη νίκη του με 82-72 επί της Εφές, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι! Γύρισαν από το -15 οι «ερυθρόλευκοι».

Η ζώνη του Μαχμούτι έδωσε από νωρίς το στίγμα του ματς. Ο Ολυμπιακός γύριζε τη μπάλα και έπαιρνε πόντους είτε με σουτ των Σπανούλη και Πρίντεζη είτε με βολές, αφού υποχρέωσε γρήγορα την Εφές σε πέντε ομαδικά φάουλ. Οι Τούρκοι χτυπούσαν κάτω από το καλάθι με Ερντέν και Σαβάνοβιτς, από τη στιγμή που οι Σερμναντίνι και Πρίντεζης δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν.

Οι παίκτες της  Εφές εκμεταλλεύονταν και το παραμικρό αμυντικό λάθος των «ερυθρολεύκων», ξεκινώντας με το εντυπωσιακό 8/8 στα δίποντα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 18-23, με τον Πάουελ να πετυχαίνει τρίποντο στην εκπνοή (!) και να ξεσηκώνει την εξέδρα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-23).

Η άμυνα ζώνης συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν απελπιστικά άστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75, με τα περισσότερα σουτ μάλιστα να είναι χωρίς άμυνα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να μείνουν σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς πόντο στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Την ίδια ώρα είχε χαθεί κα η συγκέντρωση στην άμυνα, αφού οι Τούρκοι γυρίζοντας υποδειγματικά τη μπάλα, έβρισκαν ελεύθερα σουτ τα οποία σε αντίθεση με αυτά του Ολυμπιακού έβρισκαν στόχο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το 21-36, με το σερί της Εφές να φτάνει στο 13-0.

Σε εκείνο το σημείο και αφού πρώτα βρήκαν κάποια καλάθια από Πρίντεζη και Χάινς, οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, δεχόμενοι μόλις πέντε πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά. Τα (ελεύθερα) τρίποντα παρόλα αυτά συνέχιζαν να καταλήγουν στο σίδερο, με τον Κώστα Παπανικολάου να αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, πετυχαίνοντας δύο τέτοια στις τελευταίες επιθέσεις πριν το ημίχρονο, γεγονός που έβαλε «φωτιά» στην κερκίδα και έφερε τη διάφορα κάτω από τους δέκα πόντους στο ημίχρονο (33-41). Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο είχε 4/19 τρίποντα…

Η ενέργεια που έβγαλε ο Ολυμπιακός με το που μπήκε στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, μείωσε τη διαφορά της Εφές. Ο Τζος Πάουελ πραγματοποιώντας το καλύτερό του δεκάλεπτο τον καιρό που βρίσκεται στην ομάδα, ήταν αυτός που μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη οδήγησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, με τον Αμερικανό να δίνει σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και ριμπάουντ. Τα (επιτέλους εύστοχα) τρίποντα από Σλούκα και Σπανούλη έφεραν το ματς στα ίσια (49-49) μετά από πολύ ώρα, ενώ η «ερυθρόλευκη» άμυνα είχε βραχυκυκλώσει για τα καλά την τουρκική επίθεση, που έμεινε στους 14 πόντους σε αυτή την περίοδο, με την Εφές να κρατάει ισχνό προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου (54-55).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πλέον λυθεί και τα σουτ έμπαιναν με μεγαλύτερη ευκολία. Ο Λο πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση και η διαφορά έφτασε στο +7 με τρίποντο του Περπέρογλου. Η Εφές ήταν δεδομένο πως θα αντιδράσει, κάτι που όντως έγινε.

Η ζώνη επανήλθε και τα καλάθια των Λούκας, Σιπ και Τουντσερί έφεραν τους φιλοξενούμενους ξανά μπροστά παγώνοντας το ΣΕΦ (66-67), τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος.

Το γόρδιο δεσμό ανέλαβαν να λύσουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, με τον δεύτερο να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους δίνοντας διαφορά +5 στον Ολυμπιακό (73-68). Οι επιπολαιότητες των Πρίντεζη και Παπανικολάου, έδωσαν το δικαίωμα στην Εφές να μειώσει εκ νέου στους τρεις (73-70) αλλά το τρίποντο του Λο στην επόμενη φάση τελείωσε ουσιαστικά το ματς 1:24 πριν το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 82-72, παίρνοντας την τρίτη νίκη στη σειρά απέναντι στην Εφές Αναντολού, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, όπου θα βρει απέναντί του την περσινή αντίπαλό του στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6ρ), Λο 7, Άντιτς 5ω(6ρ), Σπανούλης 19 (5ασ), Περπέρογλου 7, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3, Πάουελ 9, Πρίντεζης 15 (7ρ), Παπανικολάου 8, Κατσίβελης 1

Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 11, Ερντέν 8 (8ρ), Τουντσερί 7, Σιπ 6, Γκονλούμ 3, Σαβάνοβιτς 12, Λούκας 14 (5ασ), Γκιουλέρ 9, Μπάρατς 2 (7ρ)

Η εξέλιξη του παιχνιδιού από το novasports.gr:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.