Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά: Με 3 στα 3 στο στάδιο 2 ο Γκιώνης, αποκλείστηκε στο στάδιο 1 ο Σγουρόπουλος

Χαρά κατά το ήμισυ για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη ενότητα της Πέμπτης 16/05 στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, στο Σεράγεβο.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που είχε εξασφαλίσει από χτες την πρωτιά στο 9ο γκρουπ, ολοκλήρωσε αήττητος τους αγώνες του στο στάδιο 1 και προκρίθηκε εμφατικά στα νοκ άουτ για να κυνηγήσει την 6η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αργότερα σήμερα μαθαίνει αντίπαλο στο ταμπλό του σταδίου 2, το οποίο αρχίζει αύριο Παρασκευή 17/05 και το Σάββατο θα δώσει τις δύο πρώτες προκρίσεις για το Παρίσι. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αντίθετα, έμεινε εκτός συνέχειας. Δεδομένα η μεγάλη αξία του επέτρεπε αισιοδοξία για είσοδο στα νοκ άουτ, όμως στο αποφασιστικής σημασίας ματς έχασε με 4-1 σετ από τον Μολδαβό Ούρσου και αποκλείστηκε στα γκρουπ. Το απόγευμα κρίνεται η προσπάθεια στην πρώτη φάση για την Κατερίνα Τόλιου και την Ελισάβετ Τέρπου.

Μετά τις δύο νίκες της Τετάρτης ο Γκιώνης (νούμερο 9 των αγώνων) συνάντησε σήμερα για την 3η αγωνιστική των γκρουπ τον Ιρλανδό Αλεξάντερ Γκίλεν (Νο 42). Χωρίς να χρειαστεί να πιέσει πολύ τον εαυτό του πέρασε την τακτική του με σταθερή άμυνα και επιλεγμένες επιθέσεις και επιβλήθηκε με 4-0 σετ. Ο αριστερόχειρας αντίπαλος αποδείχτηκε ο ασθενέστερος του 9ου γκρουπ. Δεν είχε τα κατάλληλα χτυπήματα για ν’ απειλήσει κι έκανε πολλά λάθη (11-4, 11-4, 11-6, 11-3).

Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινγκ ξέφυγε από την ασφυκτική πίεση του Τούρκου Αμπντουλάχ Γιγκένλερ και σώζοντας ματς πόιντς στο 6ο σετ επικράτησε με 4-3 για ν’ ακολουθήσει στον Γκιώνη ως 2ος. Το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των ανδρών στο στάδιο 1, γίνεται η κλήρωση της επόμενης φάσης.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ                      ΒΑΘΜΟΙ

1. Γκιώνης (Ελλάδα)            6

3. Νούτινκ (Βέλγιο)             5       

————————————————-

3. Γιγκένλερ (Τουρκία)        4

4. Γκίλεν (Ιρλανδία)            3

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 24 στα seeding) έδωσε το μεσημέρι τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα του στο 1ο γκρουπ. Συνάντησε τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου αμφότεροι είχαν χάσει την Τετάρτη από τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες, συνεπώς ο νικητής έπαιρνε την προνομιούχο 2η θέση όποιο κι αν ήταν το σκορ.

Η αποστολή ήταν δεδομένα δύσκολη για τον πρωταθλητή μας, καθώς ο αριστερόχειρας αντίπαλος έχει σαφή πρόοδο από την πορεία του στις νεαρές ηλικίες. Ο Ελευσίνιος άσος κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, είχε το κατάλληλο ηθικό, αλλά δεν διατήρησε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, που χρειάζονταν για να φτάσει στο ζητούμενο. Έχασε το 2ο και το 4ο σετ με την ελάχιστη διαφορά και τελικά το παιχνίδι και την ευκαιρία να διεκδικήσει το όνειρο της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Με ξέσπασμα στο 6-8 κατέκτησε το 1ο σετ ο Σγουρόπουλος. Ισοφάρισε στα σερβίς του αντιπάλου και μετά πήρε τρεις ακόμα πόντους με πολύ καλές επιλογές. Στο 2ο σετ το ποιοτικό σερβίς τού έδωσε πολύτιμους πόντους, όμως δέχτηκε την ισοφάριση με οριακή διαφορά. Υστέρησε στο 3ο σετ, όπου έχασε αρκετές επιθέσεις και κομμάτι της συγκέντρωσής του.

Ο πρωταθλητής μας ανασυντάχθηκε άμεσα και προηγήθηκε 7-5 στο 4ο σετ με ορισμένα μεγάλα χτυπήματα. Ο Μολδαβός απάντησε με τρεις συνεχόμενους πόντους και ο Γιώργος Καρύτσας πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή ο Σγουρόπουλος ισοφάρισε άμεσα και τελικά το κρίσιμο σετ πήγε στην παράταση όπου ο Ούρσου πήρε πόντο από το σερβίς κι από forehand επίθεση για να φτάσει στο 3-1 σετ.

Ισορροπημένο ήταν αρχικά και το επόμενο σετ με τον 24χρονο αθλητή μας να εμφανίζει οριακό προβάδισμα 5-4. Εκεί όμως, έκανε σερί ο Ούρσου, που έπαιξε γρήγορα και με πίεση στο forehand. Παράλληλα, ο Σγουρόπουλος συνέχισε να δυσκολεύεται στην υποδοχή και δεν μπόρεσε ν’ αλλάξει την κατάσταση (11-8, 9-11, 3-11, 10-12, 7-11). Στο μακρινό 2017 είχε αντιμετωπίσει ξανά σε γκρουπ τον Ούρσου, συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και είχε νικήσει με 4-0 σετ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ                      ΒΑΘΜΟΙ

1. Ρόμπλες (Ισπανία)           4

2. Ούρσου (Μολδαβία)         3

—————————————-

3. Σγουρόπουλος (Ελλάδα)   2

Ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ έχουν και τα πέντε αγωνιστικά τραπέζια των αγώνων στο Sport Arena του Hotel Hills Complex. Στη διεύθυνση https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να βρίσκουν καθημερινά τα λινκ για το κάθε τραπέζι.

Οι κληρώσεις, τα αποτελέσματα, οι συμμετοχές και άλλα στοιχεία για το European Olympic Singles Qualification Tournament υπάρχουν στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, στη διεύθυνση ETTU.org – Draws & Results.

Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ πέρασαν στο στάδιο 2, συνολικά 24 δηλαδή. Εκεί θα γίνει ταμπλό με απλό νοκ άουτ. Οι δύο πρώτοι/τες θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ο τελικός δεν θα παιχτεί). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 17 και στις 18/05. Οι υπόλοιπες τρεις προκρίσεις θα δοθούν από το στάδιο 3.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.