Το φάιναλ φορ των αστέρων και του 5ου αστεριού (video)

Η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο σόου διάρκειας 20 λεπτών στην ιστορία των φάιναλ φορ.

Το φάιναλ φορ του 2009 θα κρατήσει για πολλά χρόνια τον τίτλο του καλύτερου όλων των εποχών. Ακόμη και αν κάποιος διαφωνεί με αυτό τον χαρακτηρισμό σίγουρα δεν μπορεί να διαφωνήσει με ένα άλλο: Ηταν το πιο ακριβό φάιναλ φορ όλων των εποχών. Μόνο οι δύο ελληνικές ομάδες κόστιζαν από 35 εκατομμύρια ευρώ εκείνη τη χρονιά. Η αξία των τεσσάρων φιναλίστ ξεπερνούσε κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η ποιότητα των ρόστερ άγγιζε την τελειότητα. 

Το 5ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο δεν ήρθε εύκολα για τον Παναθηναϊκό αφού χρειάστηκε στον ημιτελικό θρίλερ να επικρατήσει του Ολυμπιακού.

Και στον τελικό να νικήσει όχι μόνο την σχεδόν ισάξια του ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά να ξεπεράσει και την σφαγιαστική διαιτησία του Ισπανού Αρτεάγκα στο δεύτερο μέρος. Ευτυχώς, το φάουλ που ήταν έτοιμος να δώσει σε νεκρό χρόνο ο Ισπανός δεν καταλογίστηκε ποτέ και η ιστορία της Ευρωλίγκας γλίτωσε από την ντροπή ενός χαλκευμένου τελικού. 

Πριν ο Αρτεάγκα προσπαθήσει να αλλάξει τη ροή της ιστορίας ο Παναθηναϊκός είχε προσφέρει ένα μοναδικό σόου στο πρώτο μέρος του τελικού φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 23 πόντους υπέρ του. Η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο σόου διάρκειας 20 λεπτών στην ιστορία των φάιναλ φορ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.