Τρίτος σερί πανελλήνιος τίτλος στους παίδες για τον Ποσειδώνα Λουτρακίου

Πρωταθλητής Ελλάδας στις κορασίδες ο ΟΑ Χανίων.

Ο ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες και ο ΟΑ Χανίων στις κορασίδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του ομαδικού για την περίοδο 2023-2024 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στη δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού (10/05/24) προχώρησαν επιτυχώς από τη θέση 1 των φαβορί, η ομάδα του Λουτρακίου έφτασε στον τρίτο σερί τίτλο της στο αγώνισμα και σε σχετικό πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ τρεις έκανε τις πρωτιές του και ο οικοδεσπότης σύλλογος στα κορίτσια μετά το 1996 και το 2022! Στους τελικούς ο Ποσειδών κατέβαλλε με 3-1 το Ρουφ 80, που επίσης έφτασε σε μεγάλη διάκριση αρχίζοντας ως νούμερο 7 των seeding. Τα Χανιά ξεπέρασαν με 3-0 το υψηλό εμπόδιο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν 2ο φαβορί. Οι αγώνες, που συνδιοργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα  Χανίων), ο δήμος Χανίων και ο ΟΑ Χανίων, συνεχίζονται από νωρίς το απόγευμα με το διπλό μικτό.

Αυτό το αγώνισμα κλείνει με τον τελικό το πρόγραμμα της Παρασκευής και αύριο Σάββατο 11/05 η συνέχεια δίνεται με το απλό και το διπλό σε παίδες και κορασίδες. Το κανάλι gre78.tv στο youtube μεταδίδει τη δράση με δύο ζωντανές ροές καθημερινά, τα live της Παρασκευής είναι στα λινκ https://www.youtube.com/watch?v=9fABwOpkLdo και 2023-24 ΠΠ Παίδων-Κορασίδων, Live Streaming 2, 10/05/2024, 09:30.

Στο ομαδικό παίδων ο τελικός είχε φαβορί και ήταν ο Ποσειδών. Η εξέλιξη της αναμέτρησης με το Ρουφ 80 δικαίωσε τις προβλέψεις, καθώς οι Λουτρακιώτες πήραν καθαρά τα ματς, στα οποία είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους και οι Αθηναίοι μείωσαν ενδιάμεσα το σκορ στο ισορροπημένο ατομικό παιχνίδι του τελικού. Παίζοντας με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή οι αθλητές του Ποσειδώνα έφτασαν στο τελικό 3-1 και εκείνοι του Ρουφ από την άλλη πλευρά ολοκλήρωσαν την απόλυτα πετυχημένη πορεία τους με μία ακόμα αξιόλογη προσπάθεια.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ποσειδών Λουτρακίου-Ρουφ 80 3-1:

Γιάννης Κιοσελόγλου-Μαρκ Στάφφορντ 3-0 (11-5, 11-5, 11-4)

Αναστάσιος Φουσέκης-Απόστολος Κοσσίδας 3-0 (11-8, 11-9, 11-8)

Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής-Παναγιώτης Σκούντζος 1-3 (11-5, 9-11, 9-11, 9-11) 

Κιοσελόγλου-Κοσσίδας 3-0 (11-7, 11-6, 11-3)

Οι πρωταθλητές είχαν στη σύνθεση και τον Νίκο Κανόνη και στο κοουτσάρισμα τους προπονητές του συλλόγου Χρήστο Τσαρσιταλίδη και τον Τάκη Τσαρσιταλίδη. Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Ποσειδών επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν νίκησε με 3-1 τον Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Μπήκε απευθείας στα ημιτελικά κι εκεί έδωσε το πρωί της Παρασκευής συναρπαστική αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Πήρε τη νίκη με 3-1 κι αφού χρειάστηκε ο Σαμπαλής στο 3ο ατομικό ματς και ο Κιοσελόγλου στο 4ο να γυρίσουν την κατάσταση από 0-2 πίσω στα σετ κόντρα στον Αϊβάζη και τον Μήτκα αντίστοιχα (ο Κιοσελόγλου έχανε και 9-3 στο 4ο σετ). Νωρίτερα είχε σημειώσει νίκη με come back από 0-2 και ο Μήτκας απέναντι στον Φουσέκη!

Το Ρουφ 80 προκάλεσε αίσθηση από την αρχή. Δημιούργησε έκπληξη όταν επικράτησε με 3-2 το 2ο φαβορί, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κι αργότερα νικώντας με το ίδιο σκορ τη Φιλία Ορεστιάδας κατέκτησε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ. Αυτό του χάρισε το προνόμιο να πάει στη βάση του ταμπλό και με bye να μπει στα μετάλλια και σήμερα έκανε επιπλέον βήμα όταν ξεπέρασε τον ΟΑ Χανίων με 3-1 και πέρασε στον τελικό.

Ο Εθνικός και ο ΟΑ Χανίων (ο οποίος ήταν νούμερο 8 στα seeding) κατέκτησαν την 3η θέση. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με τους Θεοφάνη Μήτκα, Χρήστο Τσιώτο, Χρήστο Αϊβάζη, Ραφαήλ Νούλα και προπονητικό δίδυμο τον Ανδρέα Νικολακάκη και τον Παύλο Τελόπουλο. Οι οικοδεσπότες με τους Θεοφάνη Μαρκουλάκη, Δημήτρη Πετράκη, Στέφανο Παπαντζήμα και Μανώλη Τζούγκαρη και προπονητή τον Μιχάλη Αγγελίδη.

Στο ομαδικό κορασίδων τα δύο πρώτα φαβορί χάρισαν στους φιλάθλους μία δυνατή και θεαματική αναμέτρηση. Το 3-0 για τα Χανιά ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να δείχνει σαν σκορ και είναι ενδεικτικό ότι στα δύο πρώτα ατομικά ματς οι νίκες ήρθαν στα πέντε σετ. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του νησιού έγινε μεγάλο φαβορί και ήρθε η Μπουλά να σφραγίσει την τελική επικράτηση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΟΑ Χανίων 0-3:

Χριστίνα Τζενίδη-Άντζελα Νούρε 2-3 (11-8, 7-11, 4-11, 11-4, 3-11)

Άννα-Φανουρία Μήτκα-Στέλλα Μαυροματάκη 2-3 (11-7, 9-11, 11-13, 11-4, 8-11)   

Κατερίνα Ιωάννου-Βασιλική Μπουλά 0-3 (7-11, 10-12, 6-11)

Τα Χανιά είχαν επικρατήσει αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν κατέβαλλαν τον ΑΟ Ταταύλα με 3-1 και τον ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην και Άθληση με 3-0. Το πρωί της Παρασκευής, στην 4άδα, απέκλεισαν τις Σάρισες Φλώρινας με 3-0. Ο επί χρόνια προπονητής της ομάδας Μιχάλης Αγγελίδης, αλλά και η Ρούλα Λαμπρινίδη ως προπονήτρια στον Ωρίωνα Χίου, από τον οποίο προέρχονται η Μπουλά και η Νούρε, ήταν στο κοουτσάρισμα.

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης μετείχε στο 2 γκρουπ, που ήταν των 4ων ομάδων και πρώτευσε με τρεις νίκες. Επικράτησε με 3-1 του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας και του ΓΑΣ Ελευσίς και με 3-0 του ΑΟ Ξυλοκάστρου. Σήμερα στα ημιτελικά η ΧΑΝΘ απέκλεισε τα Ταταύλα με 3-0. Στην τεχνική ηγεσία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Λευτέρης Τσόκανος.

Οι Σάρισες και τα Ταταύλα πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα της Βόρειας Ελλάδας αγωνίστηκε με τη Γεωργία Σπανού και τις αδερφές Χρυσοστομίδου, την Ειρήνη και τη Νεστορία και είχε στον πάγκο τον Λίβιου Πρεντόακα. Τα Ταταύλα του Δημήτρη Παπαδημητρίου στηρίχτηκαν στις Qi Xinyu, Αφροδίτη Μαρούλη και Αγγελίνα Κατσούλη.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το τέλος των αγώνων για τα χρυσά μετάλλια ακολούθησε μίνι τελετή έναρξης. Την οργάνωσε ο ΟΑ Χανίων, που πραγματοποίησε και πέντε ειδικές βραβεύσεις, τη μία μαζί με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Πρώτα έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί. Ο πρόεδρος του ΟΑ Χανίων Παναγιώτης Τζινευράκης καλωσόρισε τις αποστολές, ευχαρίστησε την ομοσπονδία, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς και τόνισε: «Είναι μια γιορτή για την πόλη μας, είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Στο σωματείο έχουμε όραμα, πιστεύουμε στον αθλητισμό και θέλουμε μέσα από τέτοιες διοργανώσεις να περάσουμε όσα γίνεται περισσότερα μηνύματα στα παιδιά και τους γονείς για τις αξίες του αθλητισμού».

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωγίου ευχαρίστησε τον ΟΑ Χανίων, τον δήμο, την Περιφέρεια και τους χορηγούς «γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να έχει επιτυχία ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα» και συμπλήρωσε: «Η φιλοσοφία της ομοσπονδίας είναι όπου υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να κάνουμε Πανελλήνια πρωταθλήματα και στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Στέλιος Μιχαηλιδάκης αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Χανίων συνεχάρη και τους γονείς «γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τα παιδιά» και πρόσθεσε ότι «είμαστε πάντα κοντά σε τέτοια πρωταθλήματα και ελπίζουμε και στο μέλλον να γεμίσουν τα αγωνιστικά τραπέζια στην πόλη μας».

Η προϊσταμένη Αθλητισμού και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη σημείωσε προς τα σωματεία «να είστε σίγουροι ότι θα σας μείνει αξέχαστη η εμπειρία στα Χανιά κι εμείς από την πλευρά μας θ’ αποδείξουμε ότι και τις υποδομές έχουμε και προωθούμε το αθλητικό ιδεώδες».

Τέλος η πρώην υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ Lines Άννα Νικολακάκη, μία γυναίκα που βοηθά επί σειρά ετών για την εξασφάλιση σημαντικών χορηγίες προς την επιτραπέζια αντισφαίριση και όχι μόνο των Χανίων, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε χαρακτηριστικά «όσα μπαλάκια επιστρέφετε στους αντιπάλους σας τόσα μπαλάκια τύχης να σας επιτρέψει η ζωή».

Ο ΟΑ Χανίων, μέσω του προέδρου του Παναγιώτη Τζινευράκη, αλλά και της γενικής γραμματέως του και Β αντιπροέδρου της ΕΦΟΕπΑ Κικής Ερηνάκη απένειμε τιμητική πλακέτα αρχικά στην Περιφέρεια. Την τίμησε στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, απλά επειδή ο ίδιος ήταν απών, παρέλαβε την πλακέτα ως εκπρόσωπος η Κατερίνα Ζομπανάκη.

Βραβεύτηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να είναι παρών κι έτσι στην απονομή ήταν ο Στέλιος Μιχαηλιδάκης, όπως βραβεύτηκε και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Όλοι οι προαναφερόμενοι έκαναν και τις απονομές επάθλων αργότερα στο ομαδικό.

Ο ΟΑ Χανίων απένειμε πλακέτα και προς τιμήν της Αρχοντούλας Βολακάκη «της μεγαλύτερης αθλήτριας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ανέδειξε το σωματείο, της μοναδικής, που έχει αγωνιστεί στο απλό από τη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώην πρωταθλήτρια δεν είναι στα Χανιά και τη διάκριση παρέλαβε ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Φρυτάκης, ο οποίος από μικροφώνου προέτρεψε τους γονείς «να κάνουν ό,τι μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση γιατί είναι ένα καταπληκτικό άθλημα με εξαιρετικούς ανθρώπους».

Τέλος, ο ΟΑΧ και η ΕΦΟΕπΑ βράβευσαν την Άννα Νικολακάκη για τη σημαντική και πολύχρονη οικονομική στήριξη της ΑΝΕΚ Lines στο σωματείο και γενικά στο άθλημα. Την πακέτα απένειμε ο Κώστας Παπαγεωργίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.