Ρεάλ-Βίρτους: Κάντε χώρο στα…παππούδια!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν στη Μαδρίτη αλλά και στο γήπεδο της Nova (21:45 Νοvasports 4HD) την φορτσάτη Βίρτους σε μια αναμέτρηση γεμάτη μεγάλες ηλικίες και πλούσιες παραστάσεις, κοινώς ο παλιός είναι αλλιώς!

Εάν έχετε κάποιο θέμα με την ηλικία σας, καλύτερα να μην διαβάσετε το παρακάτω κείμενο. Δεν υπάρχει λόγος να εκνευριστείτε. Εάν από την άλλη πιστεύετε πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, βουρ στο ψητό. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας τέτοιος πρόλογος με ένα ματς Euroleague και μάλιστα ένα από τα σπουδαιότερα της 7ης αγωνιστικής; Μεγάλη.

Απόψε στη Μαδρίτη (21:45 Νοvasports4HD) η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια σε μία μάχη κορυφής. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν το απόλυτο με 5 νίκες σε 5 αναμετρήσεις (δεν έγινε ο αγώνας με την Μακάμπι) ενώ το σύνολο του Λούκα Μπάνκι ίσως απρόσμενα για τους περισσότερους φίλους του μπάσκετ βρίσκεται στο 5-1 εκκινώντας εντυπωσιακά, όσο κι εάν ακόμη (εξαιρουμένης της Μονακό) δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο από τα «βαριά» χαρτιά της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση το 5-1 -οι Ιταλοί ηττήθηκαν στην πρεμιέρα τους από την Ζάλγκιρις-  είναι σπουδαίο. Αλλού όμως είναι το ζήτημα.

Ποια νιάτα, εδώ μιλούν οι παλιοσειρές!

Απόψε στο Wizink Center θα παρελάσουν…τα παππούδια. Οι 4 μεγαλύτεροι σε ηλικία εν ενεργεία παίκτες της Euroleague. Στους Ιταλούς γηραιότερος όλων ο Μάρκο Μπελινέλι γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1986. Τρεις ημέρες αργότερα ήρθε στον κόσμο ο νυν συμπαίκτης του Μπράιαν Ντάνστον (28 Μαρτίου 1986). Πάει να πει πως αμφότεροι έχουν σβήσει τα 37 κεράκια στην ογκώδη τούρτα τους.

Όταν βεβαίως βλέπουν τον Ρούντι Φερνάντεθ πρέπει να σηκώνονται από σεβάσμο, όπως κάναμε (πολύ) παλιά στο σχολείο με το που έμπαινε ο καθηγητής στην αίθουσα. Ο Ρούντι έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου 1985. Στην Ρεάλ τον ακολουθούν κι άλλες παλιοσειρές: Σέρχιο Ροδρίγεθ (12 Ιουνίου 1986), Φαμπιέν Κοζέρ (16 Ιουνίου 1987), αλλά κι ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια (15 Νοεμβρίου 1987). Στην παρέα των 87αρηδων υπάρχει κι ο Ντάνιελ Χάκετ της Βίρτους, γεννημένος κοντά στα Χριστούγεννα του 1987 (19 Δεκεμβρίου).

Oldies but Goldies

Από νούμερα πώς πάνε τα…παππούδια; Ο Γιουλ σε 19 λεπτά συμμετοχής έχει 8,8 πόντους με 40% στο τρίποντο, ο Κοζέρ σε 18:50 λεπτά έχει 9,3 πόντους με 57% στο δίποντο και 46% στο τρίποντο, ο Σέρχι έχει 4,2 ασίστ σε 16 λεπτά (αλλά και δύο λάθη), ο Ρούντι αγωνίζεται κατά μέσο όρο 19:14 λεπτά με 3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ. Δηλαδή μια χαρά!

Για τους Ιταλούς, ο Μπελινέλι είναι με 13,3 πόντους δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Τόκο Σενγκέλια (στα 32 του δεν τον λες και λυκόπουλο τον Γεωργιανό), ο Ντάνστον σε 18:14 είναι τρίτος ριμπάουντερ της ομάδας του (4,5) δευτερός μπλοκέρ, προσφέροντας και 4,3 πόντους, ενώ ο Χάκετ είναι ο τρίτος σε λεπτά συμμετοχής (21:41) με 6 πόντους και 58% στο δίποντο. Είπατε κάτι; Κι εάν εσείς οι πιτσιρικάδες θέλετε να πείτε κάτι, σκεφτείτε την πεντάδα της Ρεάλ στην τελευταία (καθοριστική) επίθεση του τελικού του Μαΐου κόντρα στον Ολυμπιακό στο Final Four του Κάουνας: Γιουλ (πήρε το τελευταίο σουτ), Σέρχι, Κοζέρ, Ταβάρες και Χέζονια. Τόπο στα νιάτα παππούδια!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.