Μπαρτζώκας: «Έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που θέλαμε» (video)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει τη σειρά με την Μπαρτσελόνα εκεί που ήθελε και πως έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση.

Ο Έλληνας κόουτς θέλει από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας που πήραν, μετά το «διπλό» στο πρώτο ματς της Βαρκελώνης και να φτάσουν στην πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου. Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να διορθώσει η ομάδα του, για να φτάσει στη νίκη στο τρίτο ματς και ξεκαθάρισε πως το μυαλό είναι αυτό που οδηγεί το σώμα, θέλοντας να τονίσει πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι πνευματικά έτοιμοι, για το συγκεκριμένο ματς.

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας δήλωσε: «Αν εννοείται την εξαιρετική απόδοση κάποιου παίκτη, που μπορεί να κρίνει το ματς ή μια ομαδική αντίδραση, μια ομαδική αδράνεια, προφανώς γιατί τα πλέι οφ είναι έτσι. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρξει μια ένταση στο ματς, θα υπάρχουν επαφές και όλα αυτά που πάντα συμβαίνουν σε παιχνίδια πλέι οφ».

Σχετικά με την κατάσταση των Πετρούσεφ και Παπανικλάου, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Ο Πετρούσεφ είναι μια χαρά. Έκανε κανονικά προπονήσεις μετά. Ο Παπανικολάου έκανε εχθές την πρώτη του ομαδική προπόνηση. Δείχνει να έχει ένα έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς, δε θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά σίγουρα θα δώσει το «παρών» και σίγουρα θα μας βοηθήσει».

Επίσης, ο Μπαρτζώκας συμπλήρωσε: «Όλα τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση και είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι καθαρά θέμα, αυτού που σας είπα πριν… physicality. Ένας παίκτης πάει και παίρνει ριμπάουντ ανάμεσα από τρία άτομα είναι δείγμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης και αυτή τη στιγμή, οι φυσικές μας δυνάμεις, πρέπει δηλαδή να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά, αλλά και πνευματικά. Αυτές τις μπάλες να τις πάρουμε εμείς. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Στο πρώτο ματς κάναμε λάθη, αλλά γενικά ελέγξαμε το ματς. Σας θυμίζω πως κερδίζαμε σε μια έδρα που σπάνια χάνει η Μπαρτσελόνα. Κερδίζαμε σε όλο το ματς, το ελέγχαμε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο εύκολα. Στο δεύτερο ματς, η γνώμη μου είναι ίσως και πνευματικά, νιώθοντας ότι έχουμε κάνει το χρέος μας, δεν είχαμε την ίδια ένταση στις αποφάσεις, στο παιχνίδι μας σε σχέση με το πρώτο ματς. Θέλαμε να κερδίσουμε, κάναμε την προσπάθειά μας».

Επίσης, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας που έχει η ομάδα του, μετά τη νίκη στη Βαρκελώνη: «Για αυτό λένε όλοι για την έδρα και στο πόσο σημαντική είναι και στο πόσο βοηθάει την κατάσταση. Δεν ξέρω τι σημαίνει τελικά έδρα. Εγώ νομίζω ότι παίζει στο περιβάλλον σου, ότι νιώθεις άνετα σε ένα γήπεδο με τους οπαδούς της ομάδας, εννοείται πως είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε. Όπως ήταν η Μπαρτσελόνα προνομιούχα, που του είχε στα δυο πρώτα ματς. Επί της ουσίας, γιατί παλεύουν οι ομάδες; Για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας, αν μπορέσουν να πάνε στα πλέι οφ. Εμείς, με κάποιο τρόπο το πήραμε τώρα πίσω. Δεν το είχαμε από την προσπάθειά μας στη regular season, το πήραμε τώρα. Έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που ιδανικά θα θέλαμε να είναι. Έχουμε την ευκαιρία να μη δούμε σειρά παιχνιδιών, να δούμε μόνο το αυριανό και να είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε για κάθε κατοχή, να παίξουμε μαζί, να είμαστε συμπαγείς, όπως είμαστε πάντα, να μείνουμε στο πλάνο, να ελέγξουμε τα συναισθήματα. Αυτά που είναι πολύ σημαντικά στα πλέι οφ».

Παράλληλα, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πνευματικά έτοιμοι: «Αν εννοείται ότι είναι πέντε παιχνίδια θεωρητικά και είναι σε δυο εβδομάδες, πάντα ένα μεγαλύτερο ρόστερ έχει περισσότερη ενέργεια. Σίγουρα γιατί έχεις περισσότερους παίκτες να βάλεις. Λιγότερη εξάντληση. Αλλά επαναλαμβάνω ότι το μυαλό είναι πάντα πιο δυνατό από το σώμα. Αν το μυαλό είναι έτοιμο, οδηγεί και το σώμα».

Τέλος, ο Μπαρτζώκας τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι προνομιούχοι που βρίσκονται στα πλέι οφ: «Αυτό έχω πει και στους παίκτες. Δεν είναι απλά ματς αυτά. Είναι επιβράβευση των όλων των μεγάλων νικών που κάναμε μέσα στη χρονιά. Όλες οι προσπάθειες που κάναμε  με τόσους τραυματισμούς για να φτάσουμε εδώ και να έχουμε το προνόμιο να παίζουμε πλέι οφ, ενώ άλλες μεγάλες ομάδες δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Έχουν φύγει από τη διοργάνωση. Εμείς είμαστε εδώ, παλεύουμε. Για την καριέρα όλων μας, αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Νιώθουμε τυχεροί, προνομιούχοι που παίζουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.