Ολυμπιακός-Μονακό (Game 2) 72-96: Ανατροπή Μονεγάσκων που έχουν τον πρώτο λόγο στο Πριγκιπάτο (hls)

Η Μονακό μετά τα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα, κυριάρχησε στο ΣΕΦ, αρχικά με τους συμπαίκτες του Τζέιμς και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αμερικάνο σταρ. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κάνει "break" στο "break" της Μονακό στο 3ο παιχνίδι που είναι άκρως καθοριστικό.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα έδρας από την Μονακό που νίκησε (96-72) με εμφατικό τρόπο στο ΣΕΦ για τον δεύτερο αγώνα των play offs της Euroleague και πλέον οι Μονεγάσκοι απέκτησαν πλεονέκτημα έδρας, καθώς την επόμενη Τετάρτη και Παρασκευή, θα έχουν δυο αγώνες στην έδρα-“κλουβί” του Πριγκιπάτου για να πετύχουν ισάριθμες νίκες και να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός… “έχασε” τον χαρακτήρα του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο. Θα πρέπει να νικήσει, τουλάχιστον, τον έναν εκ των δυο αγώνων στην έδρα της Μονακό για να επαναφέρει το πλεονέκτημα έδρας, στο ΣΕΦ. Εκτός κι αν μετά το 1-1 της Μονακό, ο Ολυμπιακός που γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα του στην φετινή Ευρωλίγκα, φτάσει στο 1-3, αν και η εικόνα των εκτός έδρας εμφανίσεων του συνιστούν συγκρατημένη αισιοδοξία. Βέβαια, τώρα στο “Μedicine Gaston”, ο Ολυμπιακός παίζει την επιβίωση του για να μείνει ζωντανός στον δρόμο επιστροφής στο φάιναλ φορ, απέναντι στην πρωτάρα Μονακό που έχει κάνει ήδη μια υπέρβαση με την πρόκριση στα play offs και ετοιμάζεται για δεύτερη, ακόμα μεγαλύτερη και με αρνητικές προδιαγραφές…

Ο Ολυμπιακός μετά το 16-6 στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα που προκάλεσε-φυσιολογικά- πρώιμο ενθουσιασμό και στις εξέδρες του ΣΕΦ, ήταν…αγνώριστος επιθετικά και χαλάρωσε στην άμυνα του απέναντι στους συμπαίκτες του Τζέιμς και ενώ ο Αμερικάνος σταρ είχε σκοράρει 2 πόντους από δυο εύστοχες βολές και παράλληλα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν χρησιμοποίησε τον Άλφα Ντιαλό. Οι “ερυθρόλευκοι” χωρίς η αμυντική λειτουργία της Μονακό να είναι…ασφυκτική για την επίθεση τους, δεν είχαν δημιουργία φάσεων, έπαιξαν στατικά και χωρίς γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν το προβάδισμα τους από την έλλειψη παραγωγικότητας στην επίθεση. Αμυντικά, ο Ολυμπιακός πήρε “άριστα” στον περιορισμό του Τζέιμς, αλλά αιφνιδιάστηκε από τον Μπέικον που άρχισε να σκοράρει στο τελευταίο 3λεπτο της πρώτης περιόδου και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 13 πόντους.

Η Μονακό είχε 12-30 επιμέρους σκορ γιατί αύξησε κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση της, καθώς ύστερα από τα 40 λεπτά του πρώτου αγώνα και το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου, απέκτησε ψυχολογική ασπίδα και δεν επηρεάστηκε από την εξέδρα. Αντίθετα, μετέφερε το άγχος στον Ολυμπιακό που έχανε με 12 πόντους στο 20′ και προβλημάτισε για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης αντίδρασης της γαλλικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αλλάξει τον.. “διακόπτη” της ψυχολογίας και της τακτικής του, σταματώντας την κατανάλωση των τριπόντων και απειλώντας κοντά στο καλάθι των φιλοξενουμένων. Τα 12 λάθη του Ολυμπιακού ήταν πολλά και τελείωσε το παιχνίδι με 19.

Η στατιστική του πρώτου ημιχρόνου εδώ

Η ροή του αγώνα ήταν ακόμα χειρότερη για τον Ολυμπιακό που είδε τον Μαικ Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση, να σημειώνει 4 τρίποντα, να φτάνει τους 16 πόντους και ουσιαστικά να “τελειώνει” το παιχνίδι, καθώς η διαφορά έφτασε τους 19 πόντους και η Μονακό άρχισε να κάνει διαχείριση σε σκορ και χρόνο. Όποια σχήματα και αν άλλαξε ο Μπαρτζώκας, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε. Η δημιουργία παιχνιδιού ήταν ανύπαρκτη, παρά την παρουσία Σλουκα και Ουόκαπ, ενώ έγινε κατάχρηση τριπόντων, παρά την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση του σκορ από δίποντα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε…ψυχολογικά από την Μονακό του Τζέιμς. Δεν πίστεψε στην ανατροπή του σκορ, παρά την μεγάλη διαφορά και δεν έπαιξε άμυνα με αυτό τον στόχο.

Δεκάλεπτα: 16-10, 28-40, 51-69, 72-96

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.