Beach Pro Tour Ios Futures 2023: Bήμα 8άδας από Ντάλλα/Χατζηνικολάου στον Μυλοπότα

Το διεθνές δίδυμο των Ντάλλα/Χατζηνικολάου πανηγύρισε την Πέμπτη 22/6 τη μοναδική ελληνική νίκη στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων των Ανδρών στο «Beach Pro Tour Ios Futures» της Ίου και έκανε το α’ βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αύριο Παρασκευή θα συνεχιστούν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό των ανδρών.

Στο α’ ματς του C’ ομίλου η ομάδα του Εθνικού σχεδιασμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Ντάλλας/Χατζηνικολάου δικαίωσε τον τίτλο των πρωταθλητών του «IOS Major 2023», που κέρδισε πριν λίγες μέρες, πάλι εδώ, στην πανέμορφη παραλία του Μυλοπότα.

Αν και «πρωτάρηδες» σε τουρνουά του Παγκοσμίου Beach Pro Tour της FIVB οι διεθνείς μας μπήκαν χωρίς άγχος στο ματς και παρά την αντίσταση που πρόβαλλαν στο β’ σετ οι Νοτιοαφρικανοί Williams/Danilo επικράτησαν με 2-0 (21-12, 23-21) και εξασφαλίζοντας αρχικά τη θέση τους στην 12άδα, έκαναν το α’ βήμα για πρόκριση στην 8άδα.

«Είναι η πρώτη μας νίκη σε παγκόσμιο τουρνουά και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αντιμετωπίσαμε δύο τεράστια κορμιά, η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ λόγω του αέρα, εμείς νομίζω το διαχειριστήκαμε καλύτερα. Με αυτή τη νίκη εξασφαλίσαμε τη θέση μας στους 12 και θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο για να πάμε στα προημιτελικά» δήλωσε ο διεθνής από την Κω, Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Από την πλευρά του ο Σταυρός Ντάλλας πρόσθεσε τα εξής: «Οι αντίπαλοί μας ήταν στο Νο 3 του ταμπλό, εμείς στο Νο 14, αλλά συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στις συνθήκες του αγώνα, ήμασταν καλύτεροι, καταφέραμε και κερδίσαμε και συνεχίζουμε…»

Νωρίτερα οι θριαμβευτές του Grand Slam του Πανελληνίου Masters της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τζιουμάκας και Αντίολ Κόλα «κοίταξαν στα μάτια» τους Αργεντίνους Νο 1 του ταμπλό, Azaad/Bueno, στον συναρπαστικό αγώνα του Α’ ομίλου.

Παρά όμως τη μαχητική εμφάνιση των Ελλήνων και το υπέροχο θέαμα που πρόσφεραν με εντυπωσιακά μπλοκ και άμυνες, οι σκληροτράχηλοι Αργεντίνοι πήραν στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ τη νίκη με 2-1 σετ.  

«Το παλέψαμε με όσες δυνάμεις είχαμε, οι συνθήκες εδώ με τον αέρα είναι πολύ δύσκολες. Έχουμε μία ακόμη ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση» δήλωσε ο Στέλιος Τζιουμάκας, ενώ ο συμπαίκτης του Άντιόλ Κόλα, που με 4 άμυνες στη σειρά ξεσήκωσε στο τάι μπρέικ την κερκίδα τόνισε: «Έπαιξαν και οι δύο ομάδες πολύ καλά, οι αντίπαλοί μας είχαν λίγο παραπάνω τύχη στο τάι μπρέικ και κέρδισαν».

Στον Β’ όμιλο οι Ιωαννίδης/Παπαδημητρίου είχαν θεωρητικά τη δυσκολότερη αποστολή, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους νικητές του περσινού Παγκόσμιου Τουρνουά της Ίου, τους Τσέχους Βercik, V./Dzavoronok. Ωστόσο οι αθλητές μας, έπαιξαν χωρίς άγχος το παιχνίδι τους, αλλά παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν ηττήθηκαν τελικά με 2-0 (21-18, 21-18).

«Παίξαμε με τους νικητές του περσινού τουρνουά, μία έμπειρη ομάδα, αλλά παρόλα αυτά το παλέψαμε. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, μας δυσκόλεψε ο αέρας και περιμένουμε να παίξουμε καλύτερα στο αυριανό ματς με τη γερμανική ομάδα για να περάσουμε στην 12άδα».

«Με το αριστερό» τέλος μπήκε στο τουρνουά και η κορυφαία (Νο 4), στη βαθμολογία του κυρίως ταμπλό, ελληνική ομάδα, των Γιώργου Τερζόγλου και Ιάσωνα Κανέλλου. Οι προ ολίγων ημερών φιναλίστ του Thessaloniki Grand Slam τα δωσαν όλα, ιδιαίτερα στο 2ο σετ της αναμέτρησης του Δ’ ομίλου με τους Πολωνούς Ciemachowski/Groszek, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με 2-0 (21-15, 23-21).

Οι αγώνες των ομίλων του κυρίως ταμπλό των ανδρών θα διεξαχθούν την Παρασκευή 23/6, όπου οι ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν αρχικά τη νικη που θα τις κρατήσει «ζωντανές» για τη συνέχεια και στη συνέχεια θα τα δώσουν όλα, ώστε με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα να περάσουν στην 8άδα.

Σήμερα εξάλλου στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, όλες οι αποστολές των ομάδων θα επισκεφθούν το «Pathos», ένα εκπληκτικό Lounge Bar and Restaurant, σε ένα μαγευτικό μέρος του νησιού στην παραλία Κουμπάρα, για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, σε ένα μοναδικό «Sunset party».  

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του κυρίως ταμπλό του τουρνουά εδώ: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2023/futures/ios-island-gre/schedule/

 Διοργανωτές για μια ακόμη χρονιά του τουρνουά, που πέρυσι αξιολογήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Συvομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) ως καλύτερη διοργάνωση στην κατηγορία «Futures», είναι η εταιρεία Luxurios και ο Αθλητικός Σύλλογος Ίου. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το τουρνουά, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, έχει τη στήριξη του Δήμου Ιητών.  

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 22/6

09.00-19.30 Αγώνες ομίλων κυρίως ταμπλό ανδρών-γυναικών

Παρασκευή 23/6

09.00-19.30 Αγώνες ομίλων κυρίως ταμπλό ανδρών-γυναικών – Προημιτελικοί

Σάββατο 24/6

10.00-14.00 Ημιτελικοί

14.00-16.00 Αγώνες 3ης θέσης

16.00-18.00: Τελικοί 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.