Η… δυναστεία συνεχίζεται, η Κίνα παγκόσμια πρωταθλήτρια και στους άνδρες

Με την Κίνα να επιβεβαιώνει απόλυτα τα προγνωστικά και να φτάνει σε έναν ακόμα τίτλο στους άνδρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25/02 στο Μπουσάν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, το πρώτο στα χρονικά του θεσμού, που έγινε στην Κορέα.

Η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος κατέβαλλε στον τελικό τη σπουδαία Γαλλία με 3-0, έφτασε στην 11η σερί πρωτιά της στο ομαδικό ανδρών και τις 23 συνολικά. Επιβάλλεται στον θεσμό σταθερά από το 2001 (τελευταία ήττα της από τη Σουηδία το 2000 στη Μαλαισία) και βγάζει υπεροχή κι ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία ήταν εκείνη, που κράτησε πολύ ψηλά το ευρωπαϊκό πρεστίζ. Ήταν εξαιρετική σε όλο το τουρνουά, πίεσε και στον τελικό και σαφώς μπορεί να φύγει με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα από την Κορέα διότι λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έβγαλε μεγάλη αξία κατακτώντας δύο μετάλλια (προηγήθηκε το χάλκινο στις γυναίκες, όπου θυμίζουμε ότι επίσης πρώτευσε η Κίνα).

Χιλιάδες φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν από κοντά τον τελικό και ειδικά οι ενθουσιώδεις Κινέζοι δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα. Η Γαλλία αγωνίστηκε ξανά στον τελικό μετά από 27 χρόνια. Πάλι την Κίνα είχε αντιμετωπίσει το 1997 στο Μάντσεστερ, εκεί παρεμπιπτόντως όπου είχε γράψει ιστορία και η εθνική μας ομάδα των ανδρών με την 6η θέση στον κόσμο. Στο σήμερα φάνηκε ακόμα πιο απειλητική με τους εξαιρετικούς αδερφούς Λεμπρούν, μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση σε 1-1 και να κάνει δύσκολη τη ζωή των Ασιατών.

Ο 20χρονος Αλέξις με το ευρωπαϊκό πιάσιμο στη ρακέτα (ασιατικό έχει ο 17χρονος Φέλιξ) προηγήθηκε 2-1 σετ και 8-5 στους πόντους απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου, τον Φαν Ζεντόνγκ και αργότερα είχε ματς μπολ με 10-9. Έχασε όμως, την ευκαιρία και μετά ο Φαν είχε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στον επόμενο αγώνα ο τεράστιος Μα Λονγκ έχασε το 1ο σετ από τον Γκοζί, αλλά μετά ήταν ασταμάτητος για να γράψει το τελικό 3-0 στο σκορ ομάδων ύστερα από δύο ώρες αγώνα.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Γαλλία-Κίνα 0-3:

Φέλιξ Λεμπρούν-Βανγκ Τσουκίν 0-3 (4-11, 8-11, 3-11)

Αλέξις Λεμπρούν-Φαν Ζεντόνγκ 2-3 (11-9, 4-11, 11-8, 10-12, 7-11)  

Σιμόν Γκοζί-Μα Λονγκ 1-3 (11-7, 2-11, 4-11, 6-11)

Η Κίνα είχε στον πάγκο τη μεγάλη δόξα του κοντινού παρελθόντος και σημερινό ομοσπονδιακό προπονητή Γουάνγκ Χάο. Με την ίδια ακριβώς τριάδα είχε επιβληθεί της Γερμανίας στον τελικό του 2022. Η κινεζική Ταϊπέι και η οικοδέσποινα Κορέα, που είχαν ηττηθεί στους ημιτελικούς του Σαββάτου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.