Περιφερειακή Ενότητα και δήμος Καρδίτσας: «Μεγάλη τιμή και χαρά να διοργανώνουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ21»

Περιφερειακή Ενότητα και δήμος Καρδίτσας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι η πόλη ανέλαβε και διοργανώνει αυτό το τριήμερο (23-25/02) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νέων ανδρών-Νέων γυναικών.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 22/02 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Τέλιος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Καρδίτσας Παναγιώτης Ευθυμίου επισήμαναν κιόλας ότι η πρώτη ποτέ πανελλήνια διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που φιλοξενεί η Καρδίτσα, θα δώσει τη δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να κάνει μία καλύτερη γνωριμία με το ολυμπιακό άθλημα.

Στη σημασία της σπουδαίας αυτής εμπειρίας στάθηκαν και οι άνθρωποι του Αθλητικού Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας, ο οποίος είναι επίσης στους συνδιοργανωτές, μαζί βέβαια με την ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος. Παρών στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου ήταν και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου, που ευχαρίστησε Περιφέρεια, δήμο και ΑΦΟΚ για τη βοήθεια στην ανάληψη της διοργάνωσης από την Καρδίτσα.

Η Σ/Τ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι gre78 στο youtube (στο λινκ 2023-24 Πανελλήνιο Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Συνέντευξη Τύπου 22/02/2024, 11:45πμ), το οποίο θα καλύψει ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Τέλιος πήρε πρώτος τον λόγο και σημείωσε: «Είναι τιμή και χαρά για την πόλη μας να φιλοξενούμε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και οι συμμετέχοντες αθλητές θα γνωρίσουν την πόλη και τον νομό, αλλά και αρκετοί Καρδιτσιώτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά ένα άθλημα, το οποίο δεν είναι τόσο γνωστό στην κοινωνία μας. Εύχομαι να έχουμε πολύ καλούς αγώνες».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού δήμου Καρδίτσας Παναγιώτης Ευθυμίου ανέφερε: «Χαιρετίζουμε την ελληνική ομοσπονδία και νιώθουμε μεγάλη τιμή, που η Καρδίτσα πήρε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Έρχεται στη χώρα μας ένα άθλημα, που δεν είναι τόσο διαδεδομένο κι έρχεται να περάσει κι αυτό το πολύ χρήσιμο μήνυμα ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στη σωματική και την ψυχική υγεία μας. Μήνυμα σπουδαίο ειδικά για τα παιδιά, διότι ο αθλητισμός αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα στο να αποφεύγουν κακοτοπιές της εποχής μας. Ο δήμος Καρδίτσας θα στηρίζει πάντα τέτοιες εκδηλώσεις και θα κοιτάει να προσφέρει ό,τι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου δήλωσε: «Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο, την Περιφέρεια και τον Όμιλο της Καρδίτσας, που βοήθησαν να φέρουμε εδώ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για μας είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε και σε μέρη, όπου δεν είναι τόσο αναπτυγμένο το άθλημα. Οι κορυφαίοι στις κατηγορίες Νέων ανδρών και Νέων γυναικών θα προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές, οι περίπου 100 αθλητές από 30 σωματεία θα γεμίσουν την πόλη για τρεις ημέρες και θα διεκδικήσουν τους τίτλους σε ομαδικά και ατομικά. Θέλω λοιπόν, να κάνω κι ένα κάλεσμα στον κόσμο να πάει στους αγώνες και να γνωρίσει το άθλημα σε μία εξαιρετική έκφρασή του. Παράλληλα να επισκεφτεί το τοπικό σωματείο, να δοκιμάσει σε πρώτη φάση το άθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα το αγαπήσει και θα καταλάβει τη μαγεία του».

Ο πρόεδρος του ΑΦΟ Καρδίτσας Βασίλης Τσαντήλας σημείωσε: «Κλείνοντας 50 χρόνια ο σύλλογος, είναι χαρά και τιμή, που η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επέλεξε την Καρδίτσα και τον σύλλογό μας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών. Έχουμε άψογη συνεργασία με τον αθλητικό τομέα του δήμου και την Περιφέρεια, ενώ ελπίζουμε να δούμε στο γυμναστήριο και μαθητές της πόλης μας για να γνωρίσουν την επιτραπέζια αντισφαίριση».

Έγινε επιγραμματική αναφορά στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως και στην καλή πορεία του ΑΦΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα και τον λόγο πήρε στο τέλος και ο προπονητής του σωματείου Βαγγέλης Φούκας: «Βασικός σκοπός στην ανάληψη τέτοιων αγώνων είναι να διαδοθεί το άθλημα όσο περισσότερο γίνεται στην περιοχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη, το θέαμα εγγυημένο, ελπίζουμε να έχουμε αρκετούς φίλους μαζί μας». Πίσω από τους ομιλούντες προβάλλονταν συνεχώς με προτζέκτορα πλάνα σχετικά με τη διοργάνωση και το άθλημα.  

* Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο εντυπωσιακό «Γιάννης Μπουρούσης» ανοίγει στις 9 το πρωί της Παρασκευής 23/02 με τους ομίλους του ομαδικού. Γύρω στις 12 ώρες θα διαρκέσει η δράση της πρώτης ημέρας, ενώ θα περάσει τις 12 η διάρκεια των αγώνων του Σαββάτου, αφού θα έχουν αρχίσει και τα ατομικά.

* Το τοπικό σωματείο άρχισε τη λαμπρή ιστορία του ως Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας το 1974. Το 1982 δημιούργησε τμήμα πινγκ πονγκ  και το διατηρεί όλα τα χρόνια μαζί με το σκάκι, ενώ βέβαια έχει κι άλλες σημαντικές δράσεις όπως τις εκδρομές στη φύση. Ήταν μάλιστα, ο πρώτος σύλλογος, που έφτιαξε ομάδες πινγκ πονγκ στη Θεσσαλία. Τα τελευταία χρόνια άλλαξε την ονομασία του σε Αθλητικός Φυσιολατρικός Όμιλος.

* Το κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» φτιάχτηκε το 2019. Έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων και μεταξύ άλλων λειτουργιών πρόσβαση για τα ατομα με αναπηρίες. Τον Δεκέμβριο του 2023 φιλοξένησε το All Star Game του μπάσκετ με πρωτεργάτη φυσικά τον σπουδαίο πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα, που έχει βοηθήσει πολύ την πατρίδα του στο αθλητικό κομμάτι.

* Το Επιμελητήριο Καρδίτσας και η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι οι μεγάλοι χορηγοί, ενώ 20 ακόμα εταιρίες στηρίζουν τη διοργάνωση.  

* Οι ντόπιοι διοργανωτές ετοίμασαν αφίσα και την έβαλαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Τύπωσαν προσκλήσεις και τις έχουν μοιράσει σε επίσημους, σε σχολεία κτλ, ενώ αναμένεται να μοιράσουν και αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

* Ενημέρωση για συνάντηση στην Καρδίτσα υπάρχει και για τη διάρκεια των αγώνων, απλά αυτή προέρχεται από τους προπονητές. Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, τα μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Βατσακλής (πρόεδρος), Ιωάννης Ξουρίδας (σύμβουλος και εκπρόσωπος Πελοποννήσου/Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου), Δημήτρης Παπαδημητρίου (σύμβουλος και εκπρόσωπος στην ομοσπονδία) και Ιωάννης Σταύρου (αναπληρωματικό μέλος) θα βρίσκονται στην Καρδίτσα και την Παρασκευή 23/02/24, γύρω στις 20:00, θα είναι διαθέσιμα στο γυμναστήριο για συζήτηση με τους ανθρώπους του αθλήματος. «Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. Στην συνάντηση καλούνται και προπονητές/τριες που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί ως μέλη της Ένωσης», συμπληρώνει το κάλεσμα της Π.Ε.Π.Ε.Α. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.