Αϊντχόφεν: Ο μήνας που κρίνει τα πάντα

Έχοντας περάσει έναν δύσκολο Ιανουάριο, τα πάντα θα κριθούν για την φετινή σεζόν της Αϊντχόφεν στα επτά παιχνίδια του Φεβρουαρίου.

Έχοντας περάσει έναν δύσκολο Ιανουάριο, τα πάντα θα κριθούν για την φετινή σεζόν της Αϊντχόφεν στα επτά παιχνίδια του Φεβρουαρίου.

H PSV ξεκίνησε το 2021 ούσα για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία μέσα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει μετά την αλλαγή του ημερολογιακού έτους.

Ωστόσο ένας πολύ κακός Ιανουάριος την έχει αφήσει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου στην Ολλανδία και δείχνει ευάλωτη, πριν από ραντεβού που θα κρίνουν το μέλλον της σε Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ θα δώσει επτά αγώνες σε διάστημα 22 ημερών σε Ολλανδία και Ευρώπη.

συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αγώνων με τον Ολυμπιακό. Εκτός από το ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους», η PSV έχει τέσσερα ματς Eredivisie μέσα στον Φλεβάρη, με αποκορύφωμα το ντέρμπι της 28ης εντός έδρας με τον Άγιαξ, όπου πιθανότατα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο. Νωρίτερα, στις 10 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει τον «Αίαντα» στο Άμστερνταμ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ευάλωτη αμυντικά

Η ομάδα του Σμιντ, μπαίνει στον πιο κρίσιμο μήνα της σεζόν με αρκετά ερωτηματικά στον αγωνιστικό τομέα και ιδιαίτερα στην άμυνα.

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, δέχτηκε 11 γκολ σε έξι αγώνες πρωταθλήματος, κρατώντας μόνο δύο φορές ανέπαφη εστία.

Μάλιστα, σε τρία διαφορετικά ματς δέχτηκε από τρία γκολ (ήττα 3-1 εντός από Άλκμααρ, νίκη 5-3 στην έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ, ήττα 3-1 στην έδρα της Φέγενορντ), ενώ στο ντέρμπι με τον Άγιαξ προηγήθηκε 2-0 αλλά τελικά έμεινε στο 2-2. Αποτέλεσμα, να μείνει επτά πόντους πίσω από τον «Αίαντα».

Προσφέρει ευκαιρίες

Ακόμα όμως και σε ματς όπου δεν δέχτηκε γκολ όπως σε αυτά με Βααλβάικ, Έμεν ή Φόλενταμ στο Κύπελλο, δέχτηκε πολλές ευκαιρίες, δίνοντας την εντύπωση ότι από τη στιγμή που ο αντίπαλος διασπάσει την πρώτη γραμμή πρέσινγκ από τους επιθετικούς, μπορεί να κάνει άνετα φάσεις.

Χαρακτηριστικό το χθεσινό τρίτο γκολ της Φέγενορντ, με την ομάδα του Ρότερνταμ να βγαίνει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στην αντεπίθεση με τρεις πάσες και τον Λίνσεν να έχει εύκολο έργο για να κάνει το 3-0 εντός του πρώτου 40λέπτου.

Η συγκεκριμένη κατάρρευση θύμισε το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ στις 5/11/20, όταν η ομάδα του Σμιντ είχε δεχτεί τέσσερα γκολ σε 20 λεπτά και έχασε 4-1 έχοντας προηγηθεί.

Η PSV έχει αγωνιστεί 30 φορές ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις και σχεδόν στις μισές (14), ο αντίπαλος έκανε 10 ή περισσότερες τελικές!

Χαρακτηριστικά, στο εντός έδρας ματς με την Φορτούνα Σίταρντ δέχτηκε 16, επίσης στο «Φίλιπς Στάντιον» με την Ουτρέχτη ο αντίπαλος έκανε 15 τελικές, ενώ εκτός έδρας απέναντι σε Βααλβάικ και Φόλενταμ δέχτηκε 14 και 18 τελικές αντίστοιχα!

Ο Ρόγκερ Σμιντ, δεν θεωρεί ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα στην ομάδα και τονίζει ότι ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού που θέλει να καθιερώσει με το 4-2-2-2 αντί του παραδοσιακού ολλανδικού 4-3-3 θέλει καιρό για να εμπεδωθεί.

Βάλτε στην εξίσωση τα αρκετά λάθη του τερματοφύλακα Εμβογκό και τις επιθετικές τάσεις των ακραίων αμυντικών Ντάμφρις και Μαξ που δημιουργούν αρκετά κενά στα μετόπισθεν και κάπως έτσι εξηγείται το κακό αμυντικό ρεκόρ.

Ο Σμιντ, ελπίζει ότι τα συνεχή παιχνίδια θα δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα του να «δέσει» περισσότερο και η επιστροφή των τραυματιών -κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα – Γκέτσε, Χάκπο και Μαντουέκε θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει επιτυχώς τον πιο κρίσιμο μήνα της θητείας του στην Ολλανδία.

O Γολγοθάς της Αϊντχόφεν τον Φεβρουάριο

6 Φεβρουαρίου,  Eredivisie

Αϊντχόφεν – Τβέντε

10 Φεβρουαρίου, Κύπελλο Ολλανδίας

Άγιαξ – Αϊντχόφεν

13 Φεβρουαρίου, Eredivisie

Ντεν Χάαχ – Αϊντχόφεν

18 Φεβρουαρίου, Γιουρόπα Λιγκ

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν

21 Φεβρουαρίου, Eredivisie

Αϊντχόφεν – Φιτέσε

25 Φεβρουαρίου, Γιουρόπα Λιγκ

Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός

28 Φεβρουαρίου, Eredivisie

Αϊντχόφεν – Άγιαξ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.