ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Εμεινε στη μάχη τίτλου, με “χρυσό” σκόρερ τον Σάστρε (highlights & videos)

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0, η ΑΕΚ το γύρισε σε 1-2, στο 75΄με Βίντα, ο ΠΑΟΚ απάντησε με Κωνσταντέλια και Σάστρε και πήρε σπουδαία νίκη στην 8η αγωνιστική των play off

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη στην Τούμπα απέναντι στην ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των play off σε παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Με το γκολ του Σάστρε στο 90′, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-2, ανατρέποντας το 1-2 που είχε η ΑΕΚ στο 75′ με το γκολ του Βίντα. Δύο γκολ έβαλε ο Κωνσταντέλιας ενώ η ΑΕΚ είχε γυρίσει το παιχνίδι μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 3′, με τα γκολ του Πινέδα στο 9′ και του Βίντα στο 75′.

Τα σχέδια των προπονητών  

Για τον ΠΑΟΚ, Τάισον και Άντρια Ζίβκοβιτς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα, με τον Κωνσταντέλια σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ-Μεϊτέ. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ ήταν επτά σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία. Για την ΑΕΚ ο Αλμέιδα επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Με 12λεπτη καθυστέρηση 

Το παιχνίδι άρχισε στις 19:42, με 12λεπτη καθυστέρηση μέχρι να κατεβεί ένα πανό που είχε αναρτηθεί στην Τούμπα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν και ο διαιτητής ενημέρωσε τις δύο ομάδες ότι το παιχνίδι δεν θα αρχίσει μέχρι να κατεβεί το πανό. Το πανό κατέβηκε και η σέντρα έγινε στις 19:42

Γρήγορα γκολ με Κωνσταντέλια και Πινέδα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με γρήγορο γκολ, στο 3’, σκοράροντας στην πρώτη φάση στο παιχνίδι. Ο Μπάμπα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Κωνσταντέλιας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Αφού αρχικά, στο 4’ ο Ελίασον δεν βρήκε το κοντρόλ που ήθελε, στο 9’ έγινε το 1-1 με ατομική προσπάθεια του Πινέδα. Ο Μεξικανός από τα αριστερά άρχισε να συγκλίνει, πέρασε από Ότο, Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ και με σουτ μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε. 

Ευκαιρίες για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ διατήρησε καλό ρυθμό στο παιχνίδι της και μετά το 1-1 και είχε ευκαιρίες. Στο 14’, ο Κουλιεράκης προλαβαίνει τον Γιόνσον που ήταν σε θέση βολής και παραχώρησε το κόρνερ. Στο 19’, ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, ο Πινέδα κάνει το πλασέ στην κίνηση και ο Κοτάρσκι αποκρούει εντυπωσιακά.

Σε ό,τι αφορά στον ρυθμό που είχε η ΑΕΚ, στο 23’ το ποσοστό κατοχής ήταν 34%-66%. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία και στο 32’ όταν ο Αραούχο έκανε το πλασέ και απέκρουσε ο Κοτάρσκι

Ευκαιρίες με δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε τις δικές του ευκαιρίες μετά το 30’. Στο 37’ ο Κουλιεράκης έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης με υπερένταση έδιωξε την μπάλα που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πήγε κόρνερ. Στο 39’, ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Σβαμπ μόνος του έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Γενικώς το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και το παιχνίδι ήταν καλό. 

Είσοδος Σάστρε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σάστρε πήρε τη θέση του Ότο καθώς ο Ότο ήταν στους παίκτες που είχε κίτρινη κάρτα. Στο 66’ ο Αλμέιδα έκανε δύο αλλαγές για την ΑΕΚ. Αμραμπατ και Γκατσίνοβιτς στις θέσεις των Ελίασον  και Αραούχο.

Πάλι ο Αθανασιάδης 

Γενικώς, το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Κέρδισε κόρνερ αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος με αυτά. Στο 67’ είχε σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ.

Σε ό,τι αφορά στον ρυθμό και στις ευκαιρίες, είναι χαρακτηριστικό ότι (για το β’ μέρος) ως το 74’ υπήρχε μόνο μία τελική, γενικώς, στο παιχνίδι, η ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια.

Το γκολ του Βίντα στο 75’

Η ΑΕΚ πέτυχε γκολ στην πρώτη τελική που έκανε στο β’ μέρος. Γκολ για την ΑΕΚ. Ο Χατζηζαφί εκτελεί φάουλ, ο Σβαμπ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, ο Βίντα στην επαναφορά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ανατροπή για τον ΠΑΟΚ με Κωνσταντέλια και Σάστρε

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε γρήγορα. Όπως το είχε κάνει η ΑΕΚ στο 1-0 το πρώτου μέρους, έτσι το έκανε τώρα ο ΠΑΟΚ, στο 1-2 της ΑΕΚ. Στο 81’, ο Κωνσταντέλιας ισοφαρίζει παίρνοντας την μπάλα από κεφαλιά-πάσα του Σαμάτα κι ενώ λίγο πριν, ο Κάλενς δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα όπως ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-2 στο 90’, με τον Σάστρε. Σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα. Οι καθυστερήσεις ήταν επτά λεπτά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Οτο (46′ Σάστρε) Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ (77′ Οζντόεφ) – Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90’+3′ Βιεϊρίνια) – Μπράντον (70′ Σαμάτα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (78′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον (65′ Αμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα – Πόνσε (78′ Τσούμπερ), Αραούχο (65′ Γκατσίνοβιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.