Μεσογειακοί Αγώνες: Στην 8άδα του απλού Σγουρόπουλος και Τόλιου

Σταθερά στον δρόμο των επιτυχιών βαδίζουν οι Έλληνες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Οράν της Αλγερίας.

Μετά το πρωτοφανές χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών η εκπροσώπηση είναι θαυμάσια και στο ατομικό. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου προκρίθηκαν και από το στάδιο 2 του απλού και περήφανα βρίσκονται στην πρώτη 8άδα και τα νοκ άουτ. Την Πέμπτη 30/06, στην τελευταία μέρα του Μεσογειακού τουρνουά, κυνηγούν υψηλή διάκριση και με τις εμφανίσεις τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι μπορούν να την πετύχουν. Ο Σγουρόπουλος με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρώτευσε στο 3ο γκρουπ των ανδρών κι έκανε βήμα παραπάνω σε σχέση με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 όταν είχε αποκλειστεί στους «16». Η Τόλιου πήρε πρόκριση από το 2ο γκρουπ των γυναικών ξανά ως 2η από τριπλή ισοβαθμία! Άρχισε με δύο νίκες και το βράδυ γνώρισε μία οριακή ήττα, η οποία δεν την επηρέασε στην υπόθεση της πρόκρισης. Επανέλαβε έτσι την πορεία στην Ταρραγόνα πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα θέλει να πάει ακόμα καλύτερα. Επόμενος στόχος τα ημιτελικά με τα νέα υψηλά εμπόδια να προέρχονται από την ιβηρική χερσόνησο. Την Πέμπτη ο Σγουρόπουλος συναντά τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο και η Τόλιου τη Μαρία Ξιάο από την Ισπανία. Εξάλλου, τη δική του πολύ καλή στιγμή είχε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Ο διεθνής μας, που είχε ασθενήσει και είχε αποσυρθεί από τα γκρουπ του απλού, έβγαλε την Τετάρτη δυνάμεις και απόδοση και αναδείχτηκε νικητής στο ταμπλό της «παρηγοριάς». Πάντα στην τεχνική καθοδήγηση των τριών παιδιών ο Κώστας Βατσακλής.

Στη δεύτερη ενότητα της τετάρτης ημέρας των αγώνων, στο Centre Mohammed Ben Ahmed, ο Σγουρόπουλος (νούμερο 175 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε αρχικά τον Αιγύπτιο επικεφαλής Αχμέντ Σαλέχ (Νο 59). Πέρασε το παιχνίδι του με εξαιρετική απόδοση και πήρε τη νίκη με 4-0 σετ. Ο Αφρικανός είναι έμπειρος και ποιοτικός (στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε αποκλειστεί από τον Παναγιώτη Γκιώνη), αλλά ο Σγουρόπουλος παρουσιάστηκε πολύ σταθερός και υπερίσχυσε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Είναι ενδεικτικό ότι ο αγώνας κράτησε μόλις 16 λεπτά (11-7, 12-10, 11-9, 11-8)!

Στο ξεκίνημά του στο 3ο γκρουπ είχε νικήσει τον Ισπανό Κάρλος Καμπαγέρο με 4-1 σετ κι έτσι με τη δεύτερη επικράτηση σιγούρεψε την πρόκριση. Το βράδυ έδωσε ματς για την πρωτιά, όπως είχε γίνει και την Τρίτη με τον Σέρβο Γέφτοβιτς στο στάδιο 1. Αντίπαλός του ο Ιταλός Νιαγκόλ Στογιάνοφ (Νο 116), που επίσης είχε ήδη δύο νίκες στο γκρουπ.

Συμπτωματικά κρίθηκε και αυτό το ματς στα επτά σετ και με οριακή διαφορά, όπως και το χτεσινό με τον Γέφτοβιτς και ο Σγουρόπουλος κράτησε τις… παραδόσεις. Για πολλοστή φορά ήταν εκείνος που χάρηκε στο τέλος, καθώς επικράτησε με 4-3 και το 7ο σετ έληξε με την ελάχιστη διαφορά (12-14, 11-6, 11-4, 12-14, 9-11, 11-7, 11-9)! Να θυμίσουμε ότι απέναντι στον Στογιάνοφ ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών είχε πετύχει πριν από λίγα χρόνια μία από τις πρώτες αξιοσημείωτες νίκες του σε επίπεδο ανδρών.  

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας φάσης των γυναικών η Τόλιου (νούμερο 189 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έδωσε το απόγευμα ιδανική συνέχεια στη σπουδαία πρεμιέρα, που είχε κόντρα στην Αιγύπτια επικεφαλής Χάνα Γκόντα (νίκη με 4-2 σετ από 0-2 πίσω).

Με απόλυτη προσοχή και μεγάλη διάρκεια στις μπάλες της επιβλήθηκε της Φάντβα Γκάρσι με 4-0 σετ. Η Τυνήσια (Νο 142) είναι καλή παίκτρια, αλλά υστερεί στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρωταθλήτριά μας… τέλειωσε τη δουλειά σε 12 λεπτά (11-1, 11-4, 11-6, 11-4). Έκανε τότε νέο βήμα για την πρόκριση, αλλά αργότερα, στην 3η αγωνιστική του γκρουπ, ήθελε καλό σκορ και με τη Σαμπίνα Σουργιάν. Η Σέρβα (Νο 125) είχε χάσει στη 2η αγωνιστική από την Γκόντα με 4-1 σετ και υπήρχε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Συναρπαστικό και θεαματικό και αυτό το ματς, κράτησε περίπου μία ώρα και στο τέλος επιφύλαξε μία ακόμα ανώδυνη ήττα για την κορυφαία Ελληνίδα, όπως ήταν κι εκείνη από την Τουρκάλα Αλτίνκαγια την Τρίτη. Κάμφθηκε με 4-3 σετ  (11-6, 6-11, 10-12, 11-3, 3-11, 11-8, 7-11) και αυτή τη φορά έκλεισε το γκρουπ με θετικό πρόσημο +1 στην ισοβαθμία (7 σετ υπέρ και 6 κατά). Με τη Σουργιάν και την Γκόντα είχαν από 5 βαθμούς και με τον υπολογισμό των μεταξύ τους αγώνων πήρε στα συνολικά σετ τη 2η θέση πίσω από την Γκόντα, που είχε επίσης θετικό συντελεστή +1 (6-5).

Διαδοχικά το πρωί γίνονται οι προημιτελικές αναμετρήσεις και του Σγουρόπουλου με τον Ζεράλδο (από τον οποίο θυμίζουμε ότι είχε χάσει οριακά στο ομαδικό) και της Τόλιου με την Ξιάο. O Σγουρόπουλος αν προκριθεί στα ημιτελικά θα συναντήσει είτε τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα είτε τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες. Η Τόλιου σε ενδεχόμενη πρόκριση στην 4άδα κοντράρεται με τη νικήτρια του αγώνα Γιανγκ Σιαοσίν (Μονακό)-Σιμπέλ Αλτίνκαγια (Τουρκία). 

Ο Κωνσταντινόπουλος (Νο 730) μετά την αναγκαστική απόσυρσή του από τα γκρουπ του απλού λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας, θέλησε να δώσει ορισμένα ακόμα παιχνίδια στο consolation. Εκεί έκανε τέλεια πορεία και βρήκε πραγματικά μία… παρηγοριά με την ατυχία, που είχε τη νύχτα της Δευτέρας. Αφού στη 16άδα απέκλεισε τον Σέρβο Λέβαγιατς (Νο 204 στον κόσμο), το απόγευμα στην 8άδα του ταμπλό, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Φεντερίκο Γκιάρντι από το Σαν Μαρίνο (11-5, 11-5, 11-9). Στην 4άδα απέκλεισε τον Τυνήσιο Γιουσέφ Μπεν Ατία (Νο 255), επίσης με 3-0 σετ (11-3, 11-4, 11-7) και κατέκτησε την πρωτιά χωρίς ν’ αγωνιστεί στον τελικό, καθώς ο Σαμί Κερούφ από την Αλγερία είχε τραυματισμό στο χέρι και δεν «κατέβηκε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.