Αναχωρεί για το Οράν της Αλγερίας η Μεσογειακή ομάδα

Πλησιάζει η ώρα να συμπληρώσει η μεγάλη κατηγορία το (εντελώς ασυνήθιστο και βεβαίως ιδιαίτερο) καρέ συμμετοχών, που θα εμφανίσουν τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις όλων των ηλικιακών επιπέδων, μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες!

Η Μεσογειακή ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη 23/06 για το Οράν της Αλγερίας, όπου από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο πλαίσιο των 19ων Μεσογειακών Αγώνων. Τη χώρα εκπροσωπούν οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου και ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής. Μαζί με αθλητές και μέλη άλλων αθλημάτων θα «πετάξουν» με πτήση τσάρτερ, που έχει ναυλώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στον πολυετή θεσμό που, ως γνωστόν, έχει πρωτόκολλο ίδιο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιλαμβάνει το απλό και το ομαδικό. Οι δύο αθλητές μας θα πάρουν μέρος και στα δύο αγωνίσματα, ενώ η Τόλιου θ’ αγωνιστεί μόνο στο απλό. Το Μεσογειακό τουρνουά θα κλείσει έναν πολύ έντονο μήνα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, η οποία δίνει το «παρών» από την Τετάρτη 22/06 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων και τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στο Europe Under 13 Challenge και το Μεσογειακό πρωτάθλημα Under 15.

Το πρώτο διήμερο, στις 26 και 27 του μήνα, το πρόγραμμα των Μεσογειακών περιλαμβάνει τους αγώνες του ομαδικού. Εκεί η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή στο κορμπιγιόν σύστημα των ανδρών με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει γκρουπ. Η κλήρωση γίνεται παραμονές της έναρξης. Από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα ατομικά, τα οποία θα έχουν και consolation (ματς «παρηγοριάς») για όσους αποκλειστούν στα γκρουπ. Επίσης, τόσο στο ομαδικό όσο και στο απλό προβλέπονται και παιχνίδια για τις θέσεις 3-4, όπως γίνεται και στα Ολυμπιακά τουρνουά.

Οι Έλληνες διεθνείς ολοκλήρωσαν την Τετάρτη την προετοιμασία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αναχωρούν για την Αλγερία με φιλοδοξίες, καθώς μάλιστα η χώρα έχει υλοποιήσει μεγάλους στόχους στον θεσμό στο κοντινό παρελθόν. Στο απλό ανδρών ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήρε ασημένιο μετάλλιο το 1991 και χρυσό το 1997, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν νικητής το 2009. Η Κατερίνα Ντουλάκη αναδείχτηκε 3η Μεσογειονίκης στο απλό γυναικών το 2009, η Διάνα Ζέρδιλα με τη Μαρία Μοίρου είχαν 3η θέση στο διπλό γυναικών το 1993, ενώ στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, στην Ταρραγόνα της Ισπανίας, η εθνική γυναικών είχε πάρει την 4η θέση. Η Τόλιου, που την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε την κατάκτηση του Europe Trophy με τον Παναθηναϊκό, θα εμφανιστεί για 3η φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες μετά το 2013 και το 2018. Την προηγούμενη φορά η 4 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικών είχε και πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 του απλού. Ο Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντινόπουλος είχαν αγωνιστεί και πριν από τέσσερα χρόνια στη σπουδαία διοργάνωση. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών είχε φτάσει στη φάση των «16», ενώ ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε αποκλειστεί στο στάδιο 1 του αγωνίσματος.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ

Την Τετάρτη 22/06 στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) ανακοίνωσε τη λίστα με τις 40 χώρες ανδρών και τις ισάριθμες γυναικών, που θα συμμετάσχουν στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και κρίθηκε και τυπικά η απουσία της Ελλάδας (https://www.ittf.com/2022/06/22/100-days-go-chengdu-2022-world-championships-finals-ittf-unveils-qualified-teams/). Οι εθνικές μας ομάδες είχαν αποκλειστεί στη φάση των ομίλων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021, επίσης δεν έχουν καλή θέση στο World Team Ranking και ήξεραν ότι δεν καλύπτουν κάποιο από τα κριτήρια πρόκρισης. Το κορυφαίο event, που για το ομαδικό θα επανέλθει μετά από 4 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε 100 μέρες από τώρα στο Τσενγκντού της Κίνας και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022. Η ITTF έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να διοργανώνει τα Παγκόσμια πρωταθλήματα με όριο συμμετοχών και δυστυχώς η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι απούσα για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.

Από την Ευρώπη οι συνολικές συμμετοχές είναι 13 στους άνδρες και 12 στις γυναίκες. Μέσα σε αυτές εμφανίζεται με αστερίσκο και η Ρωσία, η οποία ως γνωστόν είναι αποκλεισμένη από τις εκδηλώσεις της ITTF από τη 1 Μαρτίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και με βάση την κατευθυντήρια γραμμή του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ. Η διεθνής ομοσπονδία λοιπόν, σημειώνει ότι «η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ρωσίας στους τελικούς του Παγκόσμιου πρωταθλήματος 2022 θα ληφθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ITTF στις 26-27 Ιουλίου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.