Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 15 που θα διεκδικήσουν το Europa League (videos)

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και προκρίθηκε απέναντι στην Άρσεναλ ενώ μαζί του άλλες 14 ομάδες είναι ήδη γνωστές, αύριο θα ολοκληρωθεί η 16άδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο! Παρασκευή στις 14.00 η κλήρωση!

Οι 15 από τις 16 ομάδες της επόμενης φάσης του Europa League είναι ήδη γνωστές και όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε οκτώ δυνατά ζευγάρια με αμφίρροπες αναμετρήσεις για είσοδο στα προημιτελικά.

Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός που έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Άρσεναλ με νίκη στην παράταση και σκορ 2-1. Ο Σισέ και ο Ελ Αραμπί σκόρερ του ερυθρόλευκου “έπους” σε μια μέρα που δεν υστέρησε κανείς, αλλά MVP ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς.

“Ίδρωσε” αλλά προκρίθηκε η Σεβίλλη που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 εντός έδρας με την Κρουζ και πέρασε χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα.

Η Ίντερ ανέτρεψε γρήγορα το 0-1 της Λουντογκόρετς και με σβηστές μηχανές νίκησε 2-1 και προκρίθηκε με δύο νίκες στην επόμενη φάση.

Εντυπωσιακή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 5-0 τη Μπριζ και προκρίθηκε εύκολα στην επόμενη φάση της Europa League.

Το γρήγορο γκολ του Μάτα για τη Χετάφε έβαλε δύσκολα στον Άγιαξ που ήθελε πλέον τέσσερα γκολ για πρόκριση αλλά κατάφερε μόνο να κάνει το 2-1 και να μένει εκτός συνέχεια. 

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έφησε εκτός συνέχειας την Μπενφίκα καθώς παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 παίρνοντας την πρόκριση χάρη στη νίκη της στον πρώτο αγώνα με σκορ 2-1.

Η Κοπεγχάγη άλωσε το Σέλτικ Παρκ επικρατώντας με 3-1 της Σέλτικ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε και στην Κύπρο από τη Βασιλεία και αποχαιρέτησε την φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια.

Η Ρόμα είχε δύσκολη βραδιά Βέλγιο, ωστόσο το τελικό 1-1 με τη Γκεντ ήταν αρκετό για να δώσει στους Ιταλούς την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. 

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-0 στη Σουηδία και με την δεύτερη νίκη της επί της Μάλμε δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει την πρόκριση. 

Ιστορία έγραψε η Λίνστερ η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Άλκμααρ και πέρασε για πρώτη φορά στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Γουλβς ηττήθηκε με 3-2 από την Εσπανιόλ αλλά πήρε την πρόκριση καθώς το 4-0 του πρώτου αγώνα δεν ήταν δυνατόν να ανατραπεί από τους Ισπανούς.

Εντυπωσιακή η Λεβερκούζεν επικράτησε με 3-1 της Πόρτο στο Ντραγκάο και πήρε την πρόκριση με δύο νίκες απέναντι στους “Δράκους”.

Η Μπασακσεχίρ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βίτσκα επικράτησε με 4-1 στην παράταση της Σπόρτιγνκ Λισσαβόνας και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Από την Τετάρτη η πρώτη ομάδα που είχε πάρει την πρόκριση ήταν η Ρέιντζερς που απέκλεισε την Μπράγκα. 

Την Παρασκευή διεξάγεται ο επαναληπτικός της Σάλτσμπουργκ με την Άιντραχτ καθώς τοο ματς αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα στις 14.00 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση, κι ενώ παρακάτω είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Όλοι μπορούν να κληρωθούν με όλους και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 και στις 19 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν με bold:

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: 1-2 (παρ.)
Σεβίλλη-Κλουζ: 0-0
Μάντσεστερ Γ.-Μπριζ: 5-0
Ίντερ-Λουντογκόρετς: 2-1
Μπενφικα-Σαχτάρ: 3-3
Άγιαξ-Χετάφε: 2-1
Σέλτικ-Κοπεγχάγη: 1-3
Μάλμε-Βόλφσμπουργκ: 0-3
ΛΑΣΚ Λιντσερ-Άλκμααρ: 2-0
Μπασακσεχίρ-Σπόρτινγκ: 4-1 (παρ.)
Γάνδη-Ρόμα: 1-1
Πόρτο-Λεβερκούζεν: 1-3 
Εσπανιόλ-Γουλβς: 3-2
Βασιλεία-ΑΠΟΕΛ: 1-0
Μπράγκα-Ρέιντζερς: 0-1 
Σάλτσμπουργκ-Άιντραχτ: Παρασκευή (19:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.