Του Μαρτίνς η ομαδάρα!

Επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Emirates επί της Άρσεναλ με νίκη 2-1 στην παράταση. Χρυσός σκόρερ ο Ελ Αραμπί στην εκπονή. Είχε ανοίξει το σκορ ο Σισέ, ισοφάρισε ο Ομπαμεγιάνγκ, δοκάρι είχε ο Μασούρας!

O Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ανεπανάληπτη πρόκριση στο Emirates επί της Άρσεναλ για τους “16” του Europa League, επικρατώντας 2-1 στην παράταση! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε το χρυσό γκολ στο 120′. Είχε ανοίξει το σκορ ο Σισέ στο 53′, ισοφάρισε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 113′, δοκάρι είχε ο Μασούρας στο 109′! 

Πως έπαιξαν 

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει σε ακόμα ένα παιχνίδι μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με βασικό τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος μέσος κέρδισε τη “μάχη” με τον Γιώργο Μασούρα και μετά το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο είναι και πάλι βασικός σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με την Άρσεναλ για τον επαναληπτικό της φάσης των 32 του Europa League. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Σα, Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Ο Μικέλ Αρτέτα επέλεξε ένα άκρως επιθετικό σχήμα για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Emirates του Λονδίνου, κάνοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Συγκεκριμένα σε διάταξη 4-2-3-1 θα ξεκινήσουν οι Λενό, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα οι Σάκα, Νταβίντ Λουίζ, Μουστάφι, Μπεγερίν, αμυντικά χαφ οι Τζάκα, Θεμπάγιος στη μεσαία γραμμή οι Πεπέ, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ και στην κορυφή ο Λακαζέτ.

Ο Μπόμπι Αλέν υπέστη θλάση στη δεξιά γάμπα, οπότε δεν θα μπορέσει να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του Ολυμπιακού κι έτσι τη θέση του πήρε ο 17χρονος Ηλίας Καραργύρης. Ο Γάλλος τερματοφύλακας όπως όλα δείχνουν δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μαρτίνς για τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στη διοργάνωση του κυπέλλου ο Αλέν είχε σημειώσει και τις μοναδικές του εμφανίσεις στη σεζόν.

Ίσος προς ίσο από το ξεκίνημα! 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς χωρίς ίχνος φοβικότητας και κατάφερε να ελέγξει την επιθετικότητα της Άρσεναλ στην αρχή του ματς. Παρά τη διάθεση να γίνουν ορμητικοί οι παίκτες του Αρτέτα, οι “ερυθρόλευκοι” με φανταστική την τριάδα των χαφ κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το ματς και να δώσει εκείνος ρυθμό στο ματς. 

Στις σημαντικότερες ευκαιρίες:

Στο 11ο λεπτο ο Οζίλ βρήκε στα δεξιά τον Πεπέ, αλλά το σουτ κόντραρε στα σώματα!

Στο 19’ ο Μπα είδε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λακαζέτ στα όρια της περιοχής και από τον άξονα, την εκτέλεση ανέλαβε ο Πεπέ, η μπάλα πέρασε άουτ. 

Ο Καμαρά έφυγε στην κόντρα στο 36ο λεπτό και με πολύ χώρο μπροστά του, έφτασε απέναντι από τον Λενό αλλά σούταρε άστοχα με το αριστερό! Ήταν η σπουδαιότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. 

Στο 39ο λεπτό η Άρσεναλ σκόραρε με τον Λακαζέτ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Σακά o οποίος έβγαλε την τελική πάσα, ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.
Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο μέρος!

Έκανε το Λονδίνο άνω κάτω!

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν για τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο δεύτερο ημίχρονο και τα κατάφεραν! Στο 52ο λεπτό ο Ραντζέλοβτς έφυγε επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά κόπηκε από την άμυνα της Άρσεναλ. 

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε και σήκωσε στο πόδι τους 6.000 φίλους της ομάδας στο Emirates! Ήταν το 53ο λεπτό όταν με απίθανη εκτέλεση κόρνερ από τον Βαλμπουενά στην καρδια της άμυνας, ο Σισέ σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής! 

Ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία για την Άρσεναλ που λίγο έλειψε να δεχτεί και άλλο γκολ στο 57ο λεπτό. Ο τεράστιος σε ακόμα ένα ματς Κώστας Τσιμίκας πραγματοποίησε σόλο και σουτ από τον άξονα, αναγκάζοντας τον Λενό να πραγματοποιήσει επέμβαση με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ! 

Στο 58ο λεπτό ο Καμαρά είδε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σακά που έφευγε στην κόντρα! Ένα λεπτό αργότερα ο Τζάκα είχε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε συρτά άουτ.
Διορθωτική κίνηση στο 72’ για την Άρσεναλ, με τον Θεμπάγιος να αφήνει το ματς και τον Τορέιρα να αναλαμβάνει τη θέση του. 

Στο 76’ ο Ραντζέλοβιτς αποχώρησε, ο Μασούρας πέρασε στο ματς για να δώσει τρεξίματα.
Πολύ κοντά στο γκολ έφτασε η Άρσεναλ στο 77’. Ο Πεπέ σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Σα απέκρουσε και ο Σισέ έβαλε σωτήρια κόντρα στην απόπειρα του Λακαζέτ. Στη συνέχεια ο Μουστάφι με το κεφάλι τροφοδότησε τον Λακαζέτ, αλλά εκείνος αστόχησε με κεφαλιά ψαράκι μπροστά από τον Σα!

Από το 80 και μετά η Άρσεναλ απείλησε με σουτ των Λακαζέτ και Τορέιρα, χωρίς όμως να “τρομάξουν” τον Σα. 

Στο 83’ ο Μπεγερίν αποχώρησε και ο Γουίλοκ πήρε τη θέση του για την Άρσεναλ, με τον Αρτέτα να σφίγγει περισσότερο τον κλοιό γύρω από την εστία του Σα.

Στο 86ο λεπτό ο Βαλμπουενά ολοκλήρωσε την αποστολή του, αφήνοντας το ματς για να δώσει τη θέση του στον Γκασπάρ, ο οποίος έπιασε απευθείας δουλειά! Ο Πορτογάλος έβγαλε από δεξιά σέντρα, η μπάλα κυκλοφόρησε στην περιοχή και έφτασε στον Τσιμίκα, αλλά κόντραρε σε αμυντικό της Άρσεναλ στο σουτ του Έλληνα αμυντικού.

Στο 90ο λεπτό ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ!
Άλλη μια ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια! Ο Γκασπάρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε προ του Μουστάφι και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο πάνθεον των προκρίσεων!

Με σπουδαία ευκαιρία άνοιξε ο Ολυμπιακός το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Στο 104’ ο Τσιμίκας μοίρασε από τα αριστερά στα δεξιά για τον Γκασπάρ ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ!

Τη μεγαλύτερη στιγμή μετά το γκολ του Σισέ την είχε ο Ολυμπιακός στο 109′. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε τον Ολυμπιακό στην κόντρα από τα αριστερά και έδωσε στον Μασούρα ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ! 

H ισοφάριση για την Άρσεναλ ήρθε στο 112’ όταν ο Οζίλ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρτινέλι είχε απόπειρα για κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος με ωραίο γυριστό έγραψε το 1-1. Το ματς δεν είχε τελειώσει για τον μεγάλο Ολυμπιακό! 

Στο 114’ ο Λοβέρα πήρε τη θέση του Τσιμίκα, ο οποίος αγωνίστηκε με ηρωϊσμό και πόνους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι και στο επόμενο λεπτό ήρθε ένα ιστορικό γκολ! 
Στο 115’ ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα μετά το άστοχο κόρνερ και ο κίλερ Ελ Αραμπί εκτέλεσε τον Λενό για το 2-1!

Στο 121’ η Άρσεναλ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Από τις κόντρες μεταξύ Μπα και Σισέ η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ, άουτ η μπάλα από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση! 

Το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, Νταβίντε Μάσα, “πάγωσε” το Emirates και άναψε παράλληλα τη “φωτιά” της χαράς και της πρόκρισης στους παίκτες, τους προπονητές, τη διοίκηση, τους φίλους του Ολυμπιακού!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.