Ώρα να πάμε άλλα δύο βήματα μπροστά

Με την πρόκριση να είναι ήδη εξασφαλισμένη, η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει την δυνατότητα να αποκομίσει δύο σημαντικά οφέλη από το παιχνίδι της 13ης του Σεπτέμβρη στην Κρήτη, με αντίπαλο την Σερβία. Του Γιώργου Συρίγου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα διαδρομής της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η «επίσημη αγαπημένη» συνδύασε το τερπνόν δια του ωφελίμου. Κατέκτησε τις απαιτούμενες νίκες, που την οδηγούν χωρίς την παραμικρή απώλεια (6-0) στην αναμέτρηση με τους Σέρβους και την ίδια στιγμή παρουσίασε θεαματική βελτίωση στο κομμάτι της συνοχής και της ομοιογένειας, κάτι που πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Θανάση Σκουρτόπουλο και το επιτελείο του.

Με δεδομένες τις απουσίες των περισσότερων πρωτοκλασάτων λόγω της γνωστής κόντρας FIBA-Ευρωλίγκας, όχι απλώς επανέφερε στην ομάδα τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, αλλά του έδωσε ηγετικό ρόλο (πλάι στον αρχηγό και καλό του φίλο, Γιάννη Μπουρούση) στα αποδυτήρια. Δίπλα τους, παίκτες από διαφορετικές ηλικιακές βαθμίδες, αλλά με σημείο αναφοράς την διάθεση να θέσουν το «εγώ» τους στην υπηρεσία του συνόλου. «Αφού δεν μπορούμε να έχουμε τους καλύτερους, θα έχουμε αυτούς που μπορούν να δημιουργήσουν την καλύτερη μαγιά», είπε με τον τρόπο του ο προπονητής και δικαιώθηκε απόλυτα.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ήρθε η ώρα να πάμε δυο βήματα παραπέρα. Για να (ξανα)γίνεις μεγάλη ομάδα, χρειάζεται να κερδίσεις μεγάλες ομάδες. Και η Σερβία (έστω κι αν παρουσιάζεται με αρκετές απουσίες) είναι το πρώτο τέτοιου επιπέδου σύνολο που θα βρεθεί απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έπειτα από την συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Προσθέστε το γεγονός ότι οι Σέρβοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να αποφύγουν ενδεχόμενες περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση, για να γίνει σαφές ότι ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης, που θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια»., είναι πραγματικά υψηλός.

Επιπλέον, τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου (ακολουθεί στις 16 του μήνα το παιχνίδι με την Γεωργία) σηματοδοτούν την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην ομάδα έπειτα από σχεδόν 15 μήνες. Ο ομογενής γκαρντ δεν είναι πλέον ένας «υπό εκπαίδευση νεοσύλλεκτος» αλλά ένας παίκτης που κέρδισε με το σπαθί του την σεζόν που προηγήθηκε μια θέση στο φετινό ροτέισιον των ανανεωμένων Ατλάντα Χοκς. Ευκαιρία λοιπόν να μπει στο κλίμα, διότι κακά τα ψέματα, παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά (22 ετών σούτινγκ γκαρντ με μπόι 1,94μ., θαυμαστή πλέον αθλητική ικανότητα, τουλάχιστον για τα ευρωπαικά δεδομένα και φαρμακερό σουτ) δεν έχουμε δεύτερο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.