Κάρλος Αλκαράθ: Η δημιουργία ενός πρωταθλητή σε 828 ημέρες

Δύο τίτλοι Masters 1000, νίκες επί των θρύλων Τζόκοβιτς - Ναδάλ και άνοδος 417 θέσεων στην ATP μέσα σε λιγότερο από 2.5 χρόνια. Το φαινόμενο Κάρλος Αλκαράθ είναι μόνο στην αρχή...

Γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη στην περιφέρεια της Βαλένθια τον Μάιο του 2003 και από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με το τένις, το ταλέντο του ξεχώρισε. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα στην ακαδημία “Real Sociedad Club de Campo“, όπου ο πατέρας του ήταν διευθυντής. Το 2018 μετακόμισε στην Ακαδημία του Χουάν Κάρλος Φερέρο, “Equelite JC Ferrero Sport Academy” και μέσα σε λίγα χρόνια “ανάγκασε” όλο τον κόσμο του τένις να ασχολείται μαζί του.

Ο Κάρλος Αλκαράθ Γκαρφία, όπως είναι ολόκληρο το όνομα του, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του Roland Garros, έχοντας ήδη κατακτήσει δύο Masters τίτλους και άπαντες μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Ράφαελ Ναδάλ, άλλοι θεωρούν πως θα τον ξεπεράσει και όλα αυτά λίγες ημέρες αφότου “έκλεισε” τα 19 του χρόνια.

Ένα χρόνο πριν ο Αλκαράθ έκανε ποδήλατο στους δρόμους του Παρισιού, και τώρα αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά τένις του πλανήτη. Μάλιστα, έχει αναγκαστεί να αφήσει την αγαπημένη του συνήθεια εξαιτίας της αναγνωσιμότητας που έχει αποκτήσει. “Είναι αλήθεια ότι πρέπει να αποφεύγω να κάνω πολλά πράγματα όταν βγαίνω έξω, γιατί ο κόσμος πλέον με γνωρίζει. Με θεωρεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros, κάτι το οποίο εκλαμβάνω ως επιπλέον κίνητρο“, παραδέχτηκε πρόσφατα ο ταλαντούχος Ισπανός.

Επιπλέον, το “Equelite” είναι ένα ακόμη από τα κλειδιά της επιτυχίας, όπως παραδέχεται ο ίδιος. “Στη Βιγιένα θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της Ακαδημίας και αυτό με βοηθά να επικεντρωθώ στη δουλειά μου, που είναι το τένις“, αναφέρει ο Αλκαράθ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί-θαύμα της Ισπανίας από το 2019 έχει επίσημο χορηγό τη Nike, η οποία τον υπέγραψε αντί του Ράφαελ Ναδάλ και τον θεωρεί ως το σύμβολο του μέλλοντος για την εταιρεία. Γι’ αυτό άλλωστε πέρυσι στο Roland Garros τον επέλεξε να φορέσει μία συλλεκτική αμάνικη φανέλα, την οποία λάνσαρε και στο US Open.

Η δημιουργία ενός πρωταθλητή δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του Κάρλος Αλκαράθ τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το ταλέντο του 19χρονου είναι μοναδικό!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.