Άγγιξε το θαύμα η Μαρία, θρίλερ αποκλεισμός μετά από 198 λεπτά

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε τα πάντα προκειμένου να πάρει τη πρόκριση στον τελικό του Roland Garros αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας μάλιστα και ματς πόιντ. Ηττήθηκε με 7-5,6-4,9-7 από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και αποχαιρέτησε το Παρίσι έχοντας πραγματοποιήσει το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Σάκκαρη. Έδειξε τη πνευματική δύναμη που διαθέτει καθώς επίσης και την αποφασιστικότητα που εκπνέει από τα χτυπήματα της. Έκανε την υπέρβαση και εν τέλει έφτασε μόλις ένα βήμα πριν τον τελικό.

Οι επόμενες ημέρες θα την βρουν ακόμα πιο ψηλά στη παγκόσμια κατάταξη, ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ανταγωνιστική και σίγουρα, η είσοδος της στο Τοπ-10 είναι θέμα χρόνου. Δύο εβδομάδες γεμάτες εμπειρίες και χαρές, δύο εβδομάδες που αφήνουν υποσχέσεις που σίγουρα θα εκπληρωθούν.

Το παιχνίδι:

Στο πρώτο σετ παίχτηκαν συνολικά 12 γκειμς. Από αυτά, τα μισά (6) ήταν μπρέικ! Αμφότερες οι αθλήτριες, έκαναν από τρία στο σερβίς της αντιπάλου. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να “σπάει” το σερβίς της Κρεϊτσίκοβα και να γράφει το 0-1. Ωστόσο, το Νο.33 βρήκε άμεσα την απάντηση και ισοφάρισε. Εν συνεχεία, ακολούθησε το ίδιο “έργο” με διαφορετικό τέλος. Το Νο.17 έκανε νέο μπρεικ αλλά εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της και πήρε το προβάδισμα με 3-1.

Βέβαια, η Τσέχα ακολούθως έκανε ένα σερί 4-0 και από το 1-3, προηγήθηκε με 5-3 “σπάζοντας” άλλες δύο φορές το σερβίς της Ελληνίδας. Η Κρεϊτσίκοβα σέρβιρε για να τελειώσει το σετ αλλά η Σάκκαρη είχε άλλη άποψη και με δύο συνεχόμενα «love games» ισοφάρισε 5-5. Παρ’ όλα αυτά, η Κρεϊτσίκοβα απάντησε με το “ίδιο νόμισμα” και έκλεισε εν τέλει το σετ στο 7-5 υπέρ της.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν “έριξε” ψυχολογικά τη Σάκκαρη που μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ. Πιο αναλυτικά, έκανε δύο φορές μπρεικ στην αντίπαλο της και κρατώντας ισάριθμες φορές το σερβίς της έφτασε γρήγορα γρήγορα στο 4-0.

Οι βάσεις για τη κατάκτηση του σετ είχαν μπει και η Ελληνίδα απλά έπρεπε να προστατέψει το σερβίς της για να ισοφαρίσει. Και πράγματι το έκανα παρά το γεγονός ότι η Τσέχα μείωσε σε 3-4. Έχοντας αυτοπεποίθηση λοιπόν στα χτυπήματα της, παρουσιάστηκε αποφασισμένη να βάλει μια “τελεία” στο σετ και το έπραξε κατακτώντας το με 6-4.

Με φορά από το δεύτερο σετ, η Σάκκαρη συνέχισε να παίζει σε υψηλό ρυθμό έχοντας φέρει για τα καλά το παιχνίδι στα μέτρα της. Έτσι λοιπόν, αφού κράτησε το σερβίς της στο πρώτο γκειμ του τρίτου σετ, έκανε άλλο ένα μπρεικ και πήρε προβάδισμα νίκης (2-0). Η Ελληνίδα, στο 5-4 υπέρ της σέρβιρε για τη πρόκριση στο τελικό αλλά εκείνη τη στιγμή “έχασε” το μυαλό της, κυριάρχησε το άγχος και η απειρία. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να χάσει το ματς ποίντ που προέκυψε, η Κρεϊτσίκοβα να κάνει το μπρεικ και να ισοφαρίσει εκ νέου σε 5-5.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ, έφτασε στο 6-6 κάτι που σήμαινε πως το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν όταν μια από τις δύο αθλήτριες κέρδιζε δύο συνεχόμενα γκειμς. Στο 7-6 υπέρ της, η Τσέχα είχε δύο ματς πόιντ στη διάθεση της αλλά η Σάκκαρη με αποφασιστικότητα έμεινε στον αγώνα ισοφαρίζοντας σε 7-7. Εν τέλει, η 25χρονη έκανε το μπρεικ στο επόμενο σέρβις γκειμ της Ελληνίδας και με 9-7 έγραψε το 2-1 έπειτα από τρεις ώρες και 18 λεπτά παίρνοντας τη πρόκριση σε τελικό Grand slam στο μόνο για πρώτη φορά στη καριέρα της.

Στον τελικό του Σαββάτου (12/6), η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με φόντο το τρόπαιο του Roland Garros.

Τα σετ: 7-5, 3-6, 9-7


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.