“Ο Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος, προπονήθηκε και πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open” (vid)

Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς περιέγραψε όσα έζησε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου τις τελευταίες ημέρες στην Αυστραλία, διέψευσε τις φήμες για νέα σύλληψη του Σέρβου και αποκάλυψε πως έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση ενόψει του Australian Open.

Ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, αφού περιέγραψαν λεπτομερώς όσα πέρασε ο Σέρβος τενίστας, υποστήριξαν πως η δικαίωση του αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, ενώ ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη και το νομικό σύστημα της Αυστραλίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν πως ο “Νόλε” είναι ελεύθερος, διαψεύδοντας τις φήμες για νέα σύλληψη του και αποκάλυψαν πως έκανε την πρώτη του προπόνηση ενόψει των υποχρεώσεων του στο Australian Open.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων…

Τζόρτζι Τζόκοβιτς (αδερφός): “Ο Νόβακ είναι ελεύθερος, πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open”

“Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και την δικαστή Κέλι, που χειρίστηκε την υπόθεση αρκετά ουδέτερα. Αυτή η δίκη, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες, παρακολούθησε όλος ο κόσμος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευκαιρία. Είδαμε όμορφες εικόνες από το Βελιγράδι, τη Μπάνια Λούκα, το Ζαντάρ, μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη, όπου μέρα με τη μέρα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νόβακ.

Ζητώ άλλη μια φορά συγγνώμη που περιμέναμε μέχρι τώρα. Θέλαμε να έχουμε την πιο καθαρή κατάσταση και να σας παρουσιάσουμε ολόκληρη την εικόνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς ως οικογένεια. Είμαστε πολύ συναισθηματικοί γιατί είναι ο Νόβακ. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ χωρίς να προσβάλεις κανέναν. Ήμασταν μαχητές για τη δικαιοσύνη και κάναμε τα πάντα για να σεβαστούμε όλα τα πρωτόκολλα και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε για τον Νόβακ.

Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις. Έφυγε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, έδωσε όλα τα δικαιολογητικά που μπορούσε και στο τέλος πήρε ιατρική απαλλαγή. Τον επίλογο τον μάθαμε σήμερα. Ο Νόβακ είναι αθλητής, παίζει τένις, είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Είμαστε ικανοποιημένοι που ικανοποιήθηκε η δικαιοσύνη και η αλήθεια, που αποδείχθηκε σε όλο τον κόσμο τι είναι αλήθεια”.

Νταϊάνα Τζόκοβιτς (μητέρα): “Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν”

“Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας, του Νόβακ μας. Ένα αγόρι που έμαθε στην οικογένειά του να μην αδικείται. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους τους και βασανίστηκε. Απλώς θα ακούσουμε τι πέρασε. Ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Προσπαθούμε τις τελευταίες έξι μέρες να παλέψουμε για αυτόν, να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν όταν δεν είχε τηλέφωνο μαζί του. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν”.

Σρντάν Τζόκοβιτς (πατέρας): “Δεν θα τον γονατίσουν ποτέ”

“Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Novak και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Αυτό το παιχνίδι έφτασε στο απόγειό του. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το έγγραφο γιατί δεν συνέβαλε σε αυτό. Δεν μου έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική άμυνα. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελευθεριακό κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κίργιος, που έλεγε ότι ο Novak είναι φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρει, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Με τίποτα. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου. Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των ανθρώπινων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες … Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.