Στίβος: Η Σεμένια είναι μια διαφορετική γυναίκα

Η Κάστερ Σεμένια δε δίστασε να αποκαλέσει τον Σεμπάστιαν Κόου «ηλίθιο», λόγω των ορμονοθεραπειών που της επέβαλε.

Η Σεμένια δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian», πως είναι μια διαφορετική γυναίκα και μίλησε για τα φάρμακα που χρειάστηκε να πάρει, λόγω της συγκεκριμένη θεραπείας. Η Αφρικανή αθλήτρια κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τρία χρυσά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματος.

Αρχικά, ο Σεμένια δήλωσε: «Σε αυτόν τον κόσμο, είμαστε όλοι διαφορετικοί. Δεν πρέπει να αμφισβητούμε το πώς φαινόμαστε ή το πώς μιλάμε. Μόλις αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου, δε θα πάρεις ποτέ απάντηση. Ποτέ δε θα μάθεις τον λόγο για τον οποίο έχεις αυτή την τεράστια μύτη ή το μεγάλο μέτωπο. Αυτά είναι τα πράγματα με τα οποία είσαι φτιαγμένος! Πρέπει να τα αγκαλιάσετε. Αλλά, αντί γι’ αυτό, οι άνθρωποι στην κοινωνία μας αρχίζουν να αμφισβητούν το πώς πρέπει να μοιάζουν οι γυναίκες, επειδή θέλουν οι γυναίκες να μοιάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή είναι η ιστορία που κυκλοφορεί μαζί μου. Δε χωράω σε αυτούς τους όρους. Αυτοί είναι οι δικοί σας όροι. Είμαι Αφρικανή, είμαι γυναίκα, είμαι μια διαφορετική γυναίκα. Αυτός είναι ο μόνος όρος που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Αυτή είναι ίντερσεξ, αυτή είναι αυτό, αυτή είναι εκείνο. Αυτό είναι η δική τους πεποίθηση – δεν είναι η δική μου πεποίθηση. Αν έχω μια “διαταραχή”, δε δίνω δεκάρα γι’ αυτό. Η διαταραχή δε με καθορίζει ως γυναίκα. Οι διαταραχές δε σε κάνουν λιγότερο γυναίκα – απλά είσαι διαφορετική. Αν θέλεις να κρύψεις τον άνθρωπο που είσαι, είσαι φυλακισμένος. Θα ζεις πάντα τη ζωή σου, κρατώντας πίσω τον εαυτό σου σκεπτόμενο πως αν άλλοι είδαν κάτι σε σένα, τί θα σκεφτούν. Όχι, να είσαι ο εαυτός μου. Είναι ΟΚ να μιλάς για το πόσο διαφορετικός είσαι. Ναι, δεν είμαι χαρούμενη με το πως αποκαλύφθηκε όλο αυτό με μένα, θα έπρεπε να είμαι εγώ αυτή που θα έκανε την αποκάλυψη, αλλά μου έκαναν μία χάρη. Ναι, μου έκαναν μία χάρη. Και τώρα μπορώ να ζω τη ζωή μου χωρίς να κοιτάζω πίσω».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ορμονοθεραπεία της: «Θα περιέγραφα (τις επιπτώσεις του φαρμάκου) σαν να ζεις κάθε μέρα με ένα πονεμένο σώμα. Το στομάχι σου καίγεται, έχεις κρίσεις πανικού, ιδρώνεις. Ήταν … ήταν τρελό. Έπρεπε να θυσιάσω τον εαυτό μου για να γίνω η καλύτερη που είμαι. Υπήρχαν μέρες που ζούσα στο σκοτάδι. Μέρες που δεν ήθελα να ξυπνήσω. Αυτά είναι τα πράγματα που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν όταν η World Athletic λέει: «Πάρε αυτό το φάρμακο». Γ… τους. Αυτοί οι κ… πρέπει να πάνε να πάρουν οι ίδιοι το φάρμακο και μετά να μας πουν πώς αισθάνονται».

Η Αφρικανή αθλήτρια δήλωσε για τον Κόου: «Θα πουν: “Ω, αυτά τα φάρμακα ήταν καλά εποπτευόμενα”. Γ… το, δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτό. Αυτά τα φάρμακα δεν είναι καλά για κανέναν, για την υγεία κανενός».

Επίσης, τόνισε πως δεν το έβαλε κάτω, παρά τις δυσκολίες: «Αυτό ήταν η ζωή, στο τέλος της ημέρας. Είναι η ζωή. Πρέπει να το αντιμετωπίσω. Πρέπει να σηκώσω τον εαυτό μου και να αντιμετωπίσω αυτή την ανοησία. Εκείνη την εποχή δεν έκανα ένα εύκολο ταξίδι, αλλά έπρεπε να το κάνω να φαίνεται εύκολο. Έπρεπε να μάθω πώς να το απολαμβάνω, πώς να ζω με αυτό, ανεξάρτητα από το τι με έκανε να αισθάνομαι και πώς έκανε το σώμα μου να αλλάξει. Αυτό δεν είχε σημασία. Αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ήταν να τρέξω τον αγώνα, να εκνευρίσω να σιγουρευτώ ότι κέρδισα μετάλλια και πήρα όλα αυτά τα βραβεία. Να σιγουρευτώ ότι δεν απέτυχα ποτέ. Προσπάθησαν να με ρίξουν και εγώ δεν απέτυχα ποτέ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.