Γαλατασαράι – Σπάρτα Πράγας 3-2: Προβάδισμα πρόκρισης με «οδηγό» Ικάρντι (highlights)

Με τον Ικάρντι στις καθυστερήσεις, η Γαλατασαράι πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Σπάρτα Πράγας με 3-2.

Προβάδισμα, έστω και μικρό, για τη Γαλατασαράι, με νίκη 3-2 απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, στο κατάμεστο «Rams Park», για το πρώτο παιχνίδι των play offs του Europa League. Οι Τσέχοι βρήκαν απάντηση τις δύο φορές που προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν όμως στο γκολ του Ικάρντι στις καθυστερήσεις. Ωραίο παιχνίδι με ρυθμό, αλλά και δύο αποβολές, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.

Αμφότερες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δημιουργόντας καλές ευκαιρίες, εκδηλώνοντας τις προθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μουσλέρα να έχει απάντηση στο σουτ του Μπιρμάντσεβιτς στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.
Το σκορ άνοιξε ο Ντεμιρμπάι, εκμεταλλευόμενος το κενό στην δεξιά πλευρά της άμυνας των Τσέχων και, με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βίνταλ στο 19′.

Το επόμενο τέταρτο κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Στο 36′ και το 38′, ο Μουσλέρα χρειάστηκε και πάλι να επέμβει σε δύο ευκαιρίες των φιλοξενούμενων με τον Κούχτα. Στο 44′ ο Μπιρμάντσεβιτς είδε το μακρινό του σουτ, να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47′, η Σπάρτα Πράγας θα βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πρεσιάδο πήρε το ριμπάουντ μετά την απομάκρυνση της άμυνας της Γαλατασαράι και με εκπληκτικό απευθείας σουτ εκτός περιοχής έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ικάρντι. Κεφαλία λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 51′, ενώ τρία λεπτά αργότερα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βίνταλ. Η τουρκική ομάδα θα πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ στο 61′ με αυτογκόλ του άτυχου Κρέιτσι, αφού η μπάλα βρήκε πάνω του και άλλαξε πορεία, σε σουτ του Μέρτενς.

Ένα λεπτό μετά, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. O Νέλσον ανέτρεψε τον Μπιρμάντσεβιτς σε προφανή θέση για γκολ, με τον διαιτητή να αποβάλλει τον Δανό αμυντικό. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημά τους και στο 65′ ισοφάρισαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Ο Κούχτα νίκησε τον Μουσλέρα με το κεφάλι, μετά την όμορφη σέντρα του Πρεσιάδο.

Στο 80ο λεπτό οι ισορροπίες θα αποκατασταθούν, καθώς ο Ράινζ θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη και θα αποχωρήσει από το παιχνίδι. Ύστερα από δύο λεπτά, ο αρχηγός της Σπάρτα Πράγας Κρέιτσι, δέχτηκε κίτρινη κάρτα, γεγονός που τον αφήνει εκτός ρεβάνς. Όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος, ο Ικάρντι όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με σουτ από το όριο της περιοχής, έστειλε τη μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Βίνταλ και έγραψε το τελικό 3-2 στο 90+1′. Η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τσεχία και την «Epet Arena».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλατασαράι (Μπουρούκ) 4-2-3-1: Μουσλέρα (C), Καν Αϊχάν (60′ Μπαρντακτζί), Νέλσον, Σάντσες, Μπερκάν Κουτλού, Ντεμιρμπάι (84′ Ζαχά), Τορέιρα (90+1′ Εντομπελέ), Γιλμάζ, Μέρτενς (90+1′ Βινίσιους), Ακτούρκογλου (84′ Τετέ), Ικάρντι

Σπάρτα Πράγας (Πρίσκε) 3-4-3: Βίνταλ, Βίτικ, Σόρενσεν, Κρέιτσι (C), Ράινζ, Λάτσι (74′ Σολμπάκεν), Κάιρινεν, Πρεσιάδο(74′ Βίζνερ), Κάραμπετς (65′ Χάρασλιν), Μπιρμάντσεβιτς (84′ Σάντιλεκ), Κούχτα (84′ Ολατούντζι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.