ΠΑΟΚ: Βρίσκει την Μπεϊτάρ σε αναστάτωση

Οι βασικοί επιθετικοί της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Τζόρνταν Σούα, Ίον Νικολαέσκου και Ντανίλο Ασπρίγια, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποτελέσουν παρελθόν, πριν τις αναμετρήσεις με τους "ασπρόμαυρους"

Τριπλός πονοκέφαλος για τη διοίκηση της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Και μάλιστα, στην επιθετική γραμμή της ομάδας, εκεί που είναι η μεγάλη της δύναμη! Αυτό, διότι οι τρεις βασικοί της πυλώνες στον επιθετικό τομέα, οι Τζόρνταν Σούα, Ίον Νικολαέσκου και Ντανίλο Ασπρίγια, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποτελέσουν παρελθόν, πριν τις αναμετρήσεις με τους “ασπρόμαυρους” (27/7 και 3/8).

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η ισραηλινή ιστοσελίδα one.co.il, σε σχετικό δημοσίευμά της με τίτλο “Το πρόβλημα του Μπαράκ Αμπράμοφ με τους Νικολαέσκου και Σούα” και υπότιτλο “Η Μπεϊτάρ είναι σε μπελάδες: έχει οικονομικές διαφορές με τον επιθετικό της, που φιλοδοξεί να φύγει και μπορεί να πουληθεί αυτό το καλοκαίρι, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από τον Σούα. Ο σύλλογος περιμένει την Ασπρίγια”.

Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά στον Νικολαέσκου. Όπως υποστηρίζει: “Μετά τα δύο γκολ του Ion Nicolaescu με την Εθνική ομάδα της Μολδαβίας και τη δραματική νίκη επί της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας, η Beitar Jerusalem καταλαβαίνει ότι ο επιθετικός μπορεί να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες αυτό το καλοκαίρι.

Δεν ήταν μόνο η ικανότητα του Νικολαέσκου να σκοράρει σε αυτό το παιχνίδι, αλλά αυτά που πέτυχε μια ολόκληρη σεζόν. Στη διάρκεια αυτής, ο επιθετικός άλλαξε το πρόσωπο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Σημείωσε 19 γκολ συνολικά και μοίρασε 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στον τελικό του Κυπέλλου, που κέρδισε η ομάδα του.

Όπως αναφέρθηκε, η Beitar έχει πρόβλημα. Τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Nicolaescu θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιλέξει, καθώς το συμβόλαιό του με την Μπεϊτάρ λήγει στο τέλος της περιόδου 2023-2024. Η Beitar δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, που έγιναν τους προηγούμενους μήνες με τον επιθετικό, να επεκτείνει το συμβόλαιο μαζί του λόγω οικονομικών διαφορών στις συζητήσεις με αυτόν.

Τώρα, όσον αφορά την Beitar, δεν είναι καλή στιγμή να συζητήσει ξανά την ανανέωση του συμβολαίου με τον Nicolaescu, ο οποίος μετά και από όσα έκανε με την Εθνική του ομάδα, θα αυξήσει κι άλλο τις οικονομικές του απαιτήσεις. Επίσης, φιλοδοξεί να παίξει σε ένα από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης (μιλάμε για το γαλλικό και το αυστριακό πρωτάθλημα), επομένως στην Beitar προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πώλησής του, για να μην φύγει ελεύθερος μετά τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η Μπεϊτάρ δεν θέλει να ανεβάσει την προσφορά της σε αυτόν, επειδή ο ιδιοκτήτης της, Barak Abramov, όρισε ότι δεν θα υπάρξει δραστική απόκλιση και ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά προς παίκτες, καθώς υπάρχει ακόμα αποπληρωμή του χρέους στον προϋπολογισμό του συλλόγου για την επόμενη σεζόν”.

Σχετικά με τον Σούα, που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και είχε 5 γκολ και 20 ασίστ σε 34 συμμετοχές τη σεζόν που πέρασε, το δημοσίευμα αναφέρει: “Ακόμη και για τον Jordan Shua υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μόνο για την επόμενη σεζόν και μπορεί επίσης να υπογράψει με οποιαδήποτε άλλη ομάδα τον ερχόμενο Ιανουάριο χωρίς αποζημίωση για την Μπεϊτάρ. Επομένως, η Beitar ελπίζει ότι θα γίνει δυνατή η πώληση του αυτό το καλοκαίρι και περιμένει προσφορές”.

Μια άλλη πιθανότητα, αλλά αδύναμη που υπάρχει, είναι ο παίκτης να επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλη μια σεζόν με ελάχιστη αποζημίωση, νομίζοντας ότι αυτό θα ενθαρρύνει τον Beitar να τον πουλήσει την επόμενη σεζόν σε ομάδα του εξωτερικού. Στο παρελθόν, ο Αμπράμοφ μίλησε και είπε ότι αν ο Τζόρνταν Σούα δεν επεκτείνει το συμβόλαιό του στη Μπεϊτάρ, δεν θα παίξει ποδόσφαιρο και θα καθίσει στις εξέδρες, παρόμοιο μήνυμα μεταφέρθηκε και στους εκπροσώπους του Νικολάσκο.

Και σε ό,τι αφορά στον Ασπρίγια, ο οποίος αρχικά ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι “μάλλον πλησιάζει τον τέλος στην Μπεϊτάρ” και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι θέλει να φύγει από την Μπεϊτάρ, γιατί δεν έχει πια κίνητρο να παίζει εκεί και θέλει είτε να γυρίσει στην Κολομβία, από όπου κατάγεται, είτε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, το δημοσίευμα λέει: “Στην περίπτωση του Ντανίλο Ασπρίγια (σ.σ. αυτός είχε 18 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν που πέρασε), τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο απλά από την πλευρά της Beitar. Οι διοικούντες ισχυρίζονται ότι όλες οι αναρτήσεις του παίκτη στα social media για πιθανή αποχώρηση είναι μέρος μιας στρατηγικής πίεσης στην Beitar, ώστε να αυξήσει το συμβόλαιό του και να τον πληρώσει περισσότερα. Ο σύλλογος δεν ενθουσιάζεται με τις αναρτήσεις αυτές του παίκτη στα κοινωνικά δίκτυα και θέλει να τον δει στην αρχή της προετοιμασίας να ξεκινάει με τους υπόλοιπους”.

Πάντως, γεγονός είναι ότι ο Ασπρίγια στις δηλώσεις του επιμένει ότι δεν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Μπεϊτάρ, οπότε δεν είναι απίθανο να φύγει από την ομάδα πριν από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: “Παρεμπιπτόντως, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης της ομάδας και συγγενείς του παίκτη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζεται σωστά και οι συνομιλίες μαζί του γίνονται με σκληρό τρόπο. Από την άλλη, η διοίκηση της Μπεϊτάρ ισχυρίζεται ότι ο παίκτης προσπαθεί να κοροϊδέψει και να τραβήξει το σχοινί, για να λύσει το συμβόλαιό του χωρίς να φέρει χρήματα στην ομάδα ή να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο με την Μπεϊτάρ. Κάτι που δεν θα συμβεί, όσο τα πράγματα εξαρτώνται από την Beitar Jerusalem.

Η διοίκηση της Μπεϊτάρ είπε για το θέμα: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, όσον αφορά τα συμβόλαια με κάποιους από τους παίκτες, ειδικά με τον Τζόρνταν Σούα και τον Νικολαέσκου. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση»”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.