Conference League: Πρώτη νίκη για Μακάμπι Τελ Αβίβ, ισορροπία στο Μακάμπι Χάιφα-Φέγενορντ (hls)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγύρισε την πρώτη νίκη όλων των εποχών σε όμιλο του νεοσύστατου Europa Conference League, γράφοντας έτσι ιστορία (4-1 την Αλασκέρτ). Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το Μακάμπι Χάιφα-Φέγενορντ (0-0).

Ιστορική ημέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την πρεμιέρα του νεοσύστατου Europa Conference League, την τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA μετά το Europa League και φυσικά το Champions League.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια διεξήχθησαν στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να μην αντιμετωπίζει προβλήματα κόντρα στην Αλασκέρτ, και την Μακάμπι Χάιφα να αποσπά ισοπαλία από την Φέγενορντ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αλασκέρτ 4-1

Η ομάδα του Φαν Λέουβεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, ξεσπώντας στην άμοιρη Αλασκέρτ για το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (μία ήττα, μία ισοπαλία). Το πρώτο γκολ της νεοσύστατης διοργάνωσης πέτυχε στο 13ο λεπτό ο Κροάτης Στίπε Πέριτσα έπειτα από ασίστ του Νταν Μπίτον. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα από την Αρμενία βρήκε το παρθενικό της γκολ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τον τοπ σκόρερ της, Ζοσέ Εμπάλο, αλλά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Στο 32ο λεπτό ο Κανιτσόβσκι από ασίστ του Μπίτον και στις καθυστερήσεις ο Μπίτον με πέναλτι, διαμόρφωσαν το 3-1. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Μακάμπι αν ήθελε θα μπορούσε να σκοράρει 6-7 γκολ αλλά δεν το έκανε. Στο 72ο λεπτό ο Ματάν Χόζεζ βρήκε δίχτυα για το τελικό 4-1, μετά από πάσα του σκόρερ του πρώτου γκολ, Στίπε Πέριτσα.

Μακάμπι Χάιφα-Φέγενορντ 0-0

«Άσφαιρη» πρεμιέρα στο «Σάμι Οφέρ Στέιντιουμ» της Χάιφα για την τοπική Μακάμπι και την ολλανδική Φέγενορντ. Οι φιλοξενούμενοι του κόουτς Σλοτ ήταν καλύτεροι αλλά όχι αποτελεσματικοί και έτσι δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο διπλό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού έγινε δίχως αμφιβολία στο 57ο λεπτό όταν ο Μπρίαν Λίνσεν ηττήθηκε στο τετ-α-τετ από τον γκολκίπερ Τζος Κοέν. Το παιχνίδι θα ξεχαστεί γρήγορα, και οι δύο ομάδες εστιάζουν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, αφού το επόμενο ματς για το Europa Conference League είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.